Έτσι θα γίνεται η διδασκαλία στο Παν. Κύπρου-Προτεραιότητα σε εμβολιασμένους

Έλαβε απόφαση το Πανεπιστήμιο Κύπρου για τον τρόπο που θα γίνονται τα μαθήματα τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά. Διαφοροποιώντας την απόφασή του από αυτήν του ΤΕΠΑΚ, που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κύπρου αποφάσισε όπως αποδέχεται όλους τους φοιτητές, είτε είναι εμβολιασμένοι, είτε είναι ανεμβολίαστοι, με την προϋπόθεση ότι θα έχουν SafePass. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι πρώτες αντιδράσεις φοιτητών του Πανεπιστημίου Κύπρου-Τι ζητούν

«Η Σύγκλητος του Πανεπιστήμιου Κύπρου σε σημερινή της συνεδρίαση, λαμβάνοντας υπόψη την επιδημιολογική εικόνα και τις επιστημονικές απόψεις των ακαδημαϊκών που ειδικεύονται σε θέματα διαχείρισης της πανδημίας της νόσου COVID-19, επαναβεβαίωσε την απόφασή της, ημερομηνίας 7 Ιουλίου 2021, για διεξαγωγή της διδασκαλίας κατά το χειμερινό εξάμηνο 2021-2022 με φυσική παρουσία και με προσκόμιση του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού COVID “Safe Pass”, τηρώντας όλα των διατάγματα και τα πρωτόκολλα που έχουν εγκριθεί από την Πολιτεία», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο Υπουργείο Υγείας οι φοιτητές-Διαμαρτυρήθηκαν για τις αποφάσεις του ΤΕΠΑΚ

Η προτεραιότητα στους εμβολιασμένους

Όπως σημειώνεται στην περίπτωση όπου οι εγκαταστάσεις/αίθουσες διδασκαλίας δεν επιτρέπουν τη διεξαγωγή του μαθήματος με φυσική παρουσία για όλους τους φοιτητές/φοιτήτριες, τότε το μάθημα θα διεξάγεται ταυτόχρονα με φυσική παρουσία και εξ αποστάσεως μέσω σύγχρονης τεχνολογίας. Στο μάθημα που θα διεξάγεται διά ζώσης, προτεραιότητα θα έχουν οι φοιτητές/φοιτήτριες που έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή έχουν νοσήσει με την COVID-19.

«Αναλυτικές πληροφορίες και οδηγίες για τον τρόπο διεξαγωγής των μαθημάτων κατά το χειμερινό εξάμηνο 2021-2022 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου θα αποστείλει η Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας σε όλα τα μέλη της φοιτητικής κοινότητας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου  του Πανεπιστημίου Κύπρου Δόξα Κωμοδρόμου «το Πανεπιστήμιο Κύπρου διαθέτει εκείνο τον εξοπλισμό που ικανοποιεί τον σύγχρονο τρόπο εκπαίδευσης. Ταυτόχρονα διαθέτει και ηλεκτρονική πλατφόρμα, στην οποία οι φοιτητές δύναται να ανεβάζουν το SafePass».

Επομένως, σημείωσε το Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει τις εγκαταστάσεις και τον σύγχρονο εξοπλισμό και για δια ζώσης και διαδικτυακά με το 50% της χωρητικότητας».

Κάλεσμα Πρύτανη για εμβολιασμό

Στο μεταξύ, στο μήνυμά του προς τους φοιτητές, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Τάσος Χριστοφίδης, παροτρύνει τους φοιτητές να εμβολιαστούν, αφού αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να βγούμε από την πανδημία, όπως αναφέρει.

«Ας ακούσουμε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Yγείας, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων, ας ακούσουμε τους συναδέλφους της Ιατρικής Σχολής και του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών. Τα στατιστικά δεδομένα που έχουμε μπροστά μας δείχνουν ξεκάθαρα ότι τα κρούσματα και οι νοσηλείες στα νοσηλευτήρια στην συντριπτική τους πλειοψηφία συμβαίνουν ανάμεσα στα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί», σημειώνει.

Τονίζει εξάλλου πως «έχουμε ευθύνη να διαφυλάξουμε όχι μόνο τη δική μας υγεία, αλλά και την υγεία των συνανθρώπων μας. Εμβολιαστείτε για τη δική σας προστασία, για την προστασία των αγαπημένων σας προσώπων, για την προστασία των φίλων σας, των συμφοιτητών και συμφοιτητριών σας, για την προστασία των συναδέλφων σας, για την προστασία της κοινότητάς μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απαντά στις επικρίσεις το ΤΕΠΑΚ, υπεραμύνεται της απόφασης για τους φοιτητές

Δειτε Επισης

Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Crocus κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα
Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης
Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»
Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας