Λειτουργεί και δεύτερη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Από την περασμένη εβδομάδα λειτουργεί στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου και δεύτερη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) λόγω της ανάγκης για νοσηλεία ασθενών σε συνθήκες ΜΑΦ που νοσούν από τη μετάλλαξη Δέλτα του Covid-19, ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Αμαλία Χατζηγιάννη, Επιστημονική Διευθύντρια των Γενικών Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου.

Πρόσθεσε ότι «σήμερα στο Νοσοκομείο Αναφοράς νοσηλεύονται 56 ασθενείς με κορωνοϊό, εννέα εκ των οποίων βρίσκονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας αφού χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση. Ο μικρότερος σε ηλικία ασθενής είναι 34 ετών και η γηραιότερη 92, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευόμενων στο Νοσοκομείο είναι τα 62 έτη».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κ. Χατζηγιάννη είπε πως «από τους 56 ασθενείς μόνο οι 11 είναι εμβολιασμένοι κατά της Covid-19», προσθέτοντας ότι «το ποσοστό των νοσηλευόμενων που δεν έχουν εμβολιαστεί ανέρχεται γύρω στο 89%».

Η Επιστημονική Διευθύντρια των Γενικών Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου ανέφερε επίσης ότι «από την περασμένη εβδομάδα λειτουργεί και δεύτερη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας λόγω της ανάγκης που παρατηρήθηκε το τελευταίο διάστημα, για ύπαρξη περισσοτέρων κλινών για ασθενείς που χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση». Συγκεκριμένα, είπε, «τώρα στο Νοσοκομείο Αναφοράς υπάρχουν συνολικά 12 κλίνες στις δύο Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας».

Εξήγησε ακόμα πως «η μεγάλη εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού, έχει ως αποτέλεσμα να επιδεινώνεται ραγδαία η κατάσταση της υγείας των ασθενών που νοσούν και να υπάρχει αυξημένη ανάγκη για στενή παρακολούθηση σε συνθήκες ΜΑΦ ή ακόμα και σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ)». «Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο κατέστη αναγκαία η αύξηση των κλινών στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Νοσοκομείου Αναφοράς» είπε.

Σημειώνεται ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας νοσηλεύονται 20 ασθενείς με κορωνοϊό εκ των οποίων οι δύο σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden στην Τερσεφάνου φιλοξενούνται 135 άτομα τα οποία θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίηση τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Δύσκολος ο Σεπτέμβριος αν δεν υπάρχει υψηλή εμβολιαστική κάλυψη»

Δειτε Επισης

Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη