Τετάρτη 5 Οκτ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Δηλητηριώδες φίδι δάγκωσε εξάχρονο αγοράκι-Μεταφέρθηκε στο Μακάρειο

  07/08/2021 09:54
Δηλητηριώδες φίδι δάγκωσε εξάχρονο αγοράκι-Μεταφέρθηκε στο Μακάρειο

Δηλητηριώδες φίδι δάγκωσε εξάχρονο αγοράκι-Μεταφέρθηκε στο Μακάρειο

  07/08/2021 09:54

Στο Μακάρειο Νοσοκομείο νοσηλεύεται αγοράκι, το οποίο δέχθηκε δάγκωμα από δηλητηριώδες φίδι, ενώ βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού.

Όπως ανέφερε στον REPORTER ο διευθυντής του παιδιατρικού τμήματος του νοσηλευτηρίου, Αβραάμ Ηλίας, το παιδάκι, ηλικίας 6 ετών, μεταφέρθηκε πριν δύο ημέρες στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, με δάγκωμα στο αριστερό του χέρι από δηλητηριώδες φίδι. Λόγω της επέκτασης της φλεγμονής και του οιδήματος στο χέρι, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του παιδιού στο Μακάρειο νοσοκομείο.

Με την άφιξή του στο νοσηλευτήριο, το παιδί μεταφέρθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων, όπου έλαβε ανάλογη θεραπεία. Αφού του χορηγήθηκε αντιοφικός ορός, το παιδί μεταφέρθηκε στον παιδιατρικό θάλαμο, με την κατάσταση της υγείας του να είναι βελτιωμένη και να θεωρείται εκτός κινδύνου.

Ο Δρ. Ηλίας τόνισε πως είναι το τρίτο περιστατικό από δάγκωμα φιδιού, που σημειώθηκε από τον περασμένο Μάιο, ωστόσο αυτό είναι το πρώτο περιστατικό που πρόκειται για δάγκωμα από δηλητηριώδες φίδι.

Μάλιστα, κάλεσε τους γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ειδικά αυτή την περίοδο που οι περισσότεροι θα βρίσκονται σε διακοπές και ενδεχομένως να επισκεφτούν διάφορες περιοχές που ο κίνδυνος για παρουσία φιδιών να είναι αυξημένος. Οι γονείς θα πρέπει να καθαρίσουν την αυλή του σπιτιού, από αχρείαστα χόρτα και να μην αφήνουν τα παιδιά τους χωρίς επιτήρηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας