Νέοι της Διασποράς θα δεντροφυτεύσουν την καμένη γη στην περιοχή Οδού

Τη δεντροφύτευση μεγάλου μέρους της καμένης γης στην περιοχή Οδού, θα αναλάβουν οι νέοι της Διασποράς Κύπρου, Ελλάδας, Αιγύπτου, μέσα από το πρόγραμμα ΝΟΣΤΟΣ, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, διαβεβαίωσε εκπρόσωπος ομάδας των νέων, που επισκέφθηκε σήμερα την περιοχή μαζί με τον Επίτροπο Προεδρίας.

Ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου, διαβεβαίωσε από πλευράς του ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση θα στηρίξουν σε όλα τα επίπεδα όλους τους πληγέντες από τη φονική πυρκαγιά της 3ης Ιουλίου στις επαρχίες Λεμεσού και Λάρνακας.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο Επίτροπος Προεδρίας μαζί με ομάδα νέων της Διασποράς Κύπρου, Ελλάδας, Αιγύπτου, που βρίσκονται στην Κύπρο στο πλαίσιο του Προγράμματος ΝΟΣΤΟΣ, επισκέφθηκαν σήμερα το χωριό Οδού, περιοχή που πλήγηκε από τις καταστροφικές πυρκαγιές στις αρχές Ιουλίου, όταν έχασαν τη ζωή τους τέσσερις Αιγύπτιοι συνάνθρωποι μας».

Προστίθεται ότι «εκπρόσωπος της ομάδας νέων κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο, το οποίο είναι αφιερωμένο στους τέσσερις συνανθρώπους μας, που τόσο άδικα έχασαν τη ζωή τους. Στη συνέχεια, σε μια συμβολική κίνηση,  οι νέοι της Διασποράς των  τριών χωρών πραγματοποίησαν συμβολική δεντροφύτευση στο προαύλιο του Συσκευαστηρίου «Βασιλική Γη» στην Οδού στέλνοντας μηνύματα ελπίδας και αποφασιστικότητας για αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής καταστροφής που προκλήθηκε στην περιοχή από τις καταστροφικές πυρκαγιές».

Ο Επίτροπος Προεδρίας «ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Οδού και το Τμήμα Δασών για τη βοήθεια υλοποίησης της σημερινής δεντροφύτευσης. Ταυτόχρονα διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου για την αποφασιστικότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης, για στήριξη σε όλα τα επίπεδα, όλων των πληγέντων από την πυρκαγιά».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «εκπρόσωπος της ομάδας νέων διαβεβαίωσε ότι μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, μέσα από το πρόγραμμα ΝΟΣΤΟΣ οι νέοι της Διασποράς των τριών χωρών θα αναλάβουν τη δεντροφύτευση μεγάλου μέρους της καμένης γης».

Δειτε Επισης

Φωλιές ανθρωποπουλιών για καταπολέμηση τρωκτικών δίνει το Υπ. Γεωργίας
Ανάγκη βελτίωσης νομοθεσίας για Nέο Σύστημα Διορισίμων-Αναμένεται συνάντηση ΟΛΤΕΚ με ΥΠΑΝ
Απεργούν οι μηχανολόγοι και ηλεκτρολόγοι-Ζητούν αυξήσεις μισθών, ωφελήματα και Συλλογική Σύμβαση
Με περικοπές σε ενοίκια και φοιτητικά επιδόματα ο προϋπολογισμός ΤΕΠΑΚ-Αρχίζει έλεγχο το ΥΠΑΝ
Μιχαηλίδου: Χρέος να αγωνιστούμε για την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας
Προβληματίζουν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή-Δεν επηρεάστηκε ο τουρισμός στην Κύπρο
Άνοδος σχεδόν 10% στις τουριστικές αφίξεις τον Μάρτιο
Παίρνει θέση το Τμήμα Δασών-«Συντήρηση μόνο οδικού δικτύου στον Ακάμα»
Δωρεάν είσοδο σε μνημεία για την Πέμπτη εξήγγειλε το Τμήμα Αρχαιοτήτων
Για ενίσχυση διμερούς συνεργασίας συζήτησαν οι υπουργοί Γεωργίας Κύπρου και Ελλάδας