Σάββατο 22 Ιαν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Έρχεται και στην Κύπρο η τρίτη δόση-Ποιοι προηγούνται και πότε αναμένεται

  05/08/2021 11:29
Έρχεται και στην Κύπρο η τρίτη δόση-Ποιοι προηγούνται και πότε αναμένεται

Έρχεται και στην Κύπρο η τρίτη δόση-Ποιοι προηγούνται και πότε αναμένεται

  05/08/2021 11:29

Άρχισε να προετοιμάζεται η Κύπρος στην περίπτωση που ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανάψει το πράσινο φως για χορήγηση τρίτη δόση εμβολίου, κάτι που ήδη έχει ανακοινωθεί σε Σουηδία και Γερμανία.

Εν αναμονή της απόφασης του ΕΜΑ, άρχισαν να γίνονται προετοιμασίες και στην Κύπρο, προκειμένου να καθοριστεί η διαδικασία που θα ακολουθηθεί, ενώ ήδη ο υπουργός Υγείας, είχε συνάντηση με τον υφυπουργό Καινοτομίας, όπου μεταξύ άλλων συζήτησαν τις δυνατότητες της Πύλης Εμβολιασμού σε περίπτωση που ανάψει το πράσινο φως για χορήγηση τρίτης δόσης από τον ΕΜΑ.

«Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι όταν θα πάρουμε το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Από τη στιγμή που είμαστε μέλος της ΕΕ πρέπει να τηρούμε τους κανόνες της ΕΕ. Όταν η ΕΕ μάς δώσει το πράσινο φως, τότε εμείς είμαστε έτοιμοι», είχε αναφέρει σε χθεσινές του δηλώσεις ο υπουργός Υγείας.

Ποιοι θα χρειαστούν τρίτη δόση

Οι επιστήμονες, πάντως, τάσσονται υπέρ της χορήγησης της τρίτης δόσης εμβολιασμού σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού και ειδικά σε αυτές που δεν ανταποκρίθηκαν επαρκώς στον αρχικό εμβολιασμό.

Αυτές οι ομάδες, που θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως θα λάβουν ενισχυτική δόση, είναι οι άνω των 65 ετών, όσοι έχουν νοσήματα που επηρεάζουν το ανοσοποιητικό τους και όσοι λαμβάνουν φάρμακα που το επηρεάζουν (πχ καρκινοπαθείς, μεταμοσχευμένοι, ανοσοκατεσταλμένοι κλπ).

Η απόφαση του ΕΜΑ αναμένεται μεταξύ Αυγούστου και Σεπτέμβρη, με την Κυβέρνηση να βρίσκεται σε ετοιμότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δύσκολα 24ωρα, λεπτές ισορροπίες-Στα όρια τους και οι ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας