Ορκίστηκαν οι νεοσύλλεκτοι οπλίτες της 2021 ΕΕΣΟ

Πίστη και αφοσίωση στην πατρίδα ορκίστηκαν νεοσύλλεκτοι οπλίτες, σμηνίτες, και ναύτες της 2021 ΕΣΣΟ στις 07:30 το πρωί στην Αεροπορική Βάση Ανδρέας Παπανδρέου στην Πάφο.

Στην ημερήσια διαταγή του ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, την οποία ανέγνωσε ο επισμηναγός διοικητικός Ευθύμιος Μαστοροδήμος, ανέφερε πως η στρατιωτική θητεία αποτελεί μια συνταγματική υποχρέωση και παράλληλα ύψιστη τιμή και αναφαίρετο δικαίωμα που παρέχει τη δυνατότητα στον Κύπριο πολίτη να υπερασπιστεί και να διασφαλίσει το αγαθό της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας της πατρίδας του.

Πριν από λίγο ανέφερε «ενώπιον των ιερών μας συμβόλων και παρουσία της θρησκευτικής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, και των Διοικητικών Μονάδων σας, αναλάβατε αυτή την υποχρέωση, δίνοντας το νενομισμένο όρκο με το οποίο δηλώνετε πίστη και αφοσίωση στην Πατρίδα, υπακοή στο Σύνταγμα, τους Νόμους και τα Ψηφίσματα του Κράτους. Αυτόν τον όρκο θέλω να τηρήσετε». 

O Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς σημείωσε επίσης πως με την ένταξη των νεοσυλλέκτων οπλιτών, σμηνιτών και ναυτών, αναλαμβάνουν την πιο σπουδαία και σοβαρή υποχρέωση έναντι της Κυπριακής Κοινωνίας, να υπερασπιστούν την ελευθερία και ανεξαρτησία της, προσθέτοντας πως σήμερα παίρνουν την σκυτάλη από τους πατέρες τους για να υπηρετήσουν την Κύπρο, ως πιστοί και φιλότιμοι στρατιώτες.

Είπε ακόμη πως η Κυπριακή Δημοκρατία τους εμπιστεύεται τη στολή και το εθνόσημο και περιμένει να τιμήσουν τον όρκο με ευσυνειδησία.  Αναλαμβάνετε, συνέχισε, την υποχρέωση να βαδίσετε σε ένα καινούργιο δρόμο για τον οποίο πυξίδα θα αποτελεί το καθήκον και η ευθύνη να αναδείξουν τον εαυτό τους ως πρότυπο σωστού και φιλότιμου στρατιώτη , πάντα έτοιμο να θέσει εαυτόν στην διάθεση της πατρίδας. 

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης τους ανέφερε πως από σήμερα εισέρχονται σε ένα διαφορετικό περιβάλλον το οποίο με τη σειρά του θα τους εισάγει σε ένα νέο τρόπο ζωής και κανόνες και ηθικούς νόμους, που απαιτούν γρήγορη προσαρμογή.

Σε αυτή τη προσπάθεια, σημείωσε, «δεν θα είστε μόνοι. Να θυμάστε ότι με την κατάταξη σας στην Εθνική Φρουρά γίνεστε μέλη της στρατιωτικής οικογένειας». Οι Διοικητές και το προσωπικό των Μονάδων, πρόσθεσε, «θα σας βοηθήσουν να ενταχθείτε με τον καλύτερο τρόπο σ’ αυτή την οικογένεια», εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι θα αντεπεξέλθουν στην αποστολή τους, καθόλη την διάρκεια της θητείας τους. 

Επεσήμανε ακόμη πως «η επί 47 έτη παρουσία του κατοχικού στρατού στο νησί και η η συνεχόμενη εξελισσόμενη τουρκική προκλητικότητα, με την οποία θίγονται ζωτικά μας συμφέροντα, επιβάλλει τη συνεχή ετοιμότητα μας για να προστατέψουμε την εθνική κυριαρχία, και τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας».

Δεν πρέπει να ξεχνούμε, συνέχισε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, ότι πάνω από το 36% της Κύπρου είναι υπό εχθρική κατοχή, σημειώνοντας παράλληλα πως «το βλέμμα μας καθημερινά είναι στραμμένο στον Πενταδάκτυλο, στη Μόρφου, στα Βαρώσια, πόθος και στόχος μας είναι να δούμε ελεύθερη την κυπριακή γη, σημειώνοντας πως σε αυτόν τον κοινό ιερό σκοπό δεσμευόμαστε όλοι».

Εξάλλου, μετά το πέρας της ορκωμοσίας ο Διοικητής της Αεροπορικής Βάσης Ανδρέας Παπανδρέου Αντισμήναρχος ιπτάμενος Μιχαλάκης Μιχαήλ  ευχήθηκε στους νεοσύλλεκτους, καλή υγεία, δύναμη και τους κάλεσε να νιώθουν περηφάνια που εντάχθηκαν στην οικογένεια της Εθνικής Φρουράς.

Η τελετή της ορκωμοσίας ξεκίνησε με δέηση, το απολυτίκιο του Αγίου Γεωργίου και ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Ο Γιώργος Σκαλιάς ο εκλεκτός του ΠτΔ ως ειδικός σύμβουλος για θέματα εκπαίδευσης
Άνοδος 5,4% στις αφίξεις τουριστών την πρώτη τριμηνία 2024-Αισιοδοξία Υφ. Τουρισμού
«Η Άσσια βίωσε το μίσος των κατακτητών»-Σύντομα παραδίδεται το μνημείο Πεσόντων
Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ