Τετάρτη 20 Οκτ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Σύσταση εκτελεστικής επιτροπής για τα Βαρώσια αποφάσισαν τα κατεχόμενα

  02/08/2021 21:55
Σύσταση εκτελεστικής επιτροπής για τα Βαρώσια αποφάσισαν τα κατεχόμενα

Σύσταση εκτελεστικής επιτροπής για τα Βαρώσια αποφάσισαν τα κατεχόμενα

  02/08/2021 21:55

Τη σύσταση μιας εκτελεστικής επιτροπής για το 3,5% την περιφραγμένης πόλης των Βαρωσίων, το οποίο μονομερώς η Τουρκία εξήγγειλε ότι θα ανοίξει, αποφάσισε το καθεστώς των κατεχομένων.

Η επιτροπή θα είναι κάτω από τον «πρωθυπουργό» των κατεχομένων, όπως αποφασίστηκε στο «υπουργικό» που συνήλθε σήμερα.

Ο «πρωθυπουργός» Ερσάν Σανέρ δήλωσε ότι οι τρόποι ανταλλαγής, αποζημίωσης και επιστροφής θα εφαρμοστούν στο πλαίσιο των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) και οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα έρχονται αν το επιθυμούν να ζήσουν υπό την διοίκηση του ψευδοκράτους.  Πρόσθεσε επίσης ότι τα ακίνητα του ΕΒΚΑΦ σε εκείνη την περιοχή θα αξιολογηθούν από το «τμήμα βακουφίων».

Είπε επίσης ότι  η κατάσταση των κατοικιών στην περιοχή αξιολογείται επίσης από το «υπουργικό συμβούλιο» και ότι η εκτελεστική επιτροπή στην οποία συμμετέχει και ο «δήμος Αμμοχώστου» θα αξιολογήσει την δουλειά που πρέπει να γίνει στην περιοχή.

Παράλληλα ο Σανέρ αναφέρθηκε στην πορεία των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού στα κατεχόμενα αναφέροντας ότι 172.000 άτομα έλαβαν την πρώτη δόση και 145.000 ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους.

Αναφέρθηκε επίσης σε πρόταση προς την επιδημιολογική επιτροπή από τους «υπουργούς», ώστε να επιτρέπεται στους πλήρως εμβολιασμένους να μπαίνουν σε δημόσια κτήρια χωρίς επιπλέον μέτρα, διαφορετικά να έχουν τεστ τριών ημερών. Είπε επίσης ότι οι μη εμβολιασμένοι θα πρέπει να πληρώνουν για το τεστ PCR.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας