Τετάρτη 6 Ιουλ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Έκλεισαν τα πρώτα ραντεβού για τους εμβολιασμούς παιδιών-Η ενημέρωση του Υπ. Υγείας

  02/08/2021 12:03
Έκλεισαν τα πρώτα ραντεβού για τους εμβολιασμούς παιδιών-Η ενημέρωση του Υπ. Υγείας

Έκλεισαν τα πρώτα ραντεβού για τους εμβολιασμούς παιδιών-Η ενημέρωση του Υπ. Υγείας

  02/08/2021 12:03

Άρχισαν να κλείνουν τα πρώτα ραντεβού για τους εμβολιασμούς παιδιών 12-15. Σύμφωνα με το Υπουγείο Υγείας, έχουν προγραμματιστεί σήμερα, μέχρι στιγμής, 1,385 ραντεβού μέσω της Πύλης Εμβολιασμού, εκ των οποίων τα 830, αφορούν ατον εμβολιασμό παιδιών 12-15 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απαντήσεις για εμβολιασμούς παιδιών από την ΠΕΚ-«Δεν μας φοβίζουν οι απειλές»

Η Πύλη Εμβολιασμού θα είναι ανοικτή συνεχώς για όλα τα άτομα από 12 ετών και άνω.

Υπενθυμίζεται ότι για τον εμβολιασμό των ανήλικων απαιτείται η ενυπόγραφη συγκατάθεση και από τους δύο 2 γονείς/νόμιμους κηδεμόνες.

Πού και πώς θα γίνεται ο εμβολιασμός για 12 και άνω

Οι γονείς/νόμιμοι κηδεμόνες, αλλά και οι Προσωπικοί Ιατροί των παιδιών, μπορούν να διευθετούν ραντεβού για το ανήλικο άτομο μέσω της Πύλης Εμβολιασμού, επιλέγοντας εμβόλιο τεχνολογίας mRNA (Pfizer/BioNTech και Moderna) ως τα μοναδικά, επί του παρόντος, εγκεκριμένα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων εμβόλια για χορήγηση σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω.

Στο μεταξύ, κατά την προσέλευσή τους στα Κέντρα Εμβολιασμού για τη χορήγηση της 1ης δόσης του εμβολίου, τα ανήλικα άτομα θα πρέπει απαραίτητα να προσκομίζουν Έντυπο Γραπτής Συγκατάθεσης Γονέων/Κηδεμόνων για Εμβολιασμό Ανηλίκου με Εμβόλιο για COVID-19 υπογεγραμμένο και από τους δύο γονείς/κηδεμόνες, εκτός και αν νομικά (με προσκόμιση σχετικής απόφασης Δικαστηρίου) κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο.

Το Έντυπο θα πρέπει να παραδίδεται στα Κέντρα Εμβολιασμού κατά την προσέλευσή τους.

Επίσης, θα πρέπει να προσκομίζεται Έγγραφο ταυτοποίησης του ανηλίκου (π.χ. ταυτότητα, διαβατήριο, Δελτίο Εγγραφής Αλλοδαπού, κτλ), ενώ σε περίπτωση που ο ανήλικος θα συνοδεύεται από τους γονείς/κηδεμόνες (ή έναν εκ των δύο), αυτοί θα πρέπει να παρουσιάζουν έγγραφο ταυτοποίησης.

Το Έντυπο παρουσιάζεται στους λειτουργούς του Κέντρου Εμβολιασμού για σκοπούς ταυτοποίησης.

Εξάλλου, κατά την προσέλευσή τους στο Κέντρο Εμβολιασμού για τη χορήγηση της 2ης δόσης, τα ανήλικα άτομα θα πρέπει να προσκομίζουν ταυτότητα ή άλλο επίσημο έγγραφο ταυτοποίησης για σκοπούς επαλήθευσης των στοιχείων τους.

Κατά τον εμβολιασμό του τόσο κατά την 1η δόση όσο και κατά την 2η δόση, ο ανήλικος δύναται να συνοδεύεται από κάποιο άλλο ενήλικο άτομο πέραν από τους γονείς/νόμιμους κηδεμόνες του.

Σε αυτή την περίπτωση, οι αρμόδιοι επαγγελματίες υγείας στο Κέντρο Εμβολιασμού θα επικοινωνούν τηλεφωνικώς με τον γονέα/νόμιμο κηδεμόνα πριν τον εμβολιασμό για να επιβεβαιώσουν ότι το ενήλικο άτομο που συνοδεύει το παιδί έχει οριστεί από τον γονέα/νόμιμο κηδεμόνα.

Σημειώνεται ότι ήδη σε αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Λιθουανία και η Ελλάδα προχωρούν με τον εμβολιασμό των παιδιών 12-15 ετών, σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί μεγαλύτερη προστασία του πληθυσμού.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας