Τετάρτη 22 Σεπ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Βρήκε καταφύγιο στα ύψη ο υδράργυρος, δεν υποχωρεί ο καύσωνας-Νέα κίτρινη προειδοποίηση

  30/07/2021 17:16
Βρήκε καταφύγιο στα ύψη ο υδράργυρος, δεν υποχωρεί ο καύσωνας-Νέα κίτρινη προειδοποίηση

Βρήκε καταφύγιο στα ύψη ο υδράργυρος, δεν υποχωρεί ο καύσωνας-Νέα κίτρινη προειδοποίηση

  30/07/2021 17:16

Δεν λέει να υποχωρήσει ο καύσωνας, με την Μετεωρολογική Υπηρεσία να εκδίδει νέα κίτρινη προειδοποίηση, η οποία θα έχει ισχύ από το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με την προειδοποίηση, απόψε η ελάχιστη θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 27 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό και γύρω στους 25 τοπικά στα δυτικά και βόρεια παράλια. Αύριο η μέγιστη θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό και γύρω στους 33 στα ψηλότερα ορεινά.

Η κίτρινη προειδοποίηση έχει ισχύ από τις 9:00 το βράδυ της Παρασκευής, μέχρι τις 5:00 το απόγευμα του Σαββάτου.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού: 

Θερμή και σχετικά ξηρή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς και αρχικά κατά τόπους μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 27 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 23 στα νοτιοδυτικά παράλια, γύρω στους 25 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά νοτιοδυτικοί, ασθενείς και σταδιακά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Το απόγευμα θα καταστούν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη, στα προσήνεμα. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 34 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 37 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 33 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο το βράδυ ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και αρχικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Κυριακή, τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο μέχρι την Τρίτη, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό, παραμένοντας αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Στο κόκκινο ο κίνδυνος έκρηξης πυρκαγιών το Σάββατο

Εξάλλου, το Τμήμα Δασών ανακοίνωσε ότι αύριο Σάββατο, 31 Ιουλίου, ο κίνδυνος έκρηξης και επέκτασης δασικών πυρκαγιών, θα είναι σε επίπεδο «Κόκκινου Συναγερμού» και απευθύνει έκκληση προς το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό κατά τις εξορμήσεις του, αποφεύγοντας πλήρως ενέργειες και δραστηριότητες που πιθανόν να προκαλέσουν πυρκαγιά, όπως η χρήση εργαλείων ή γεωργικών μηχανημάτων που παράγουν θερμότητα, σπινθήρες ή φλόγα, όπως σμυρίλιο, οξυγονοκόλληση και ηλεκτροσυγκόλληση.

Ταυτόχρονα επανατονίζει  ότι, απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς χωρίς άδεια και ότι συνιστά αδίκημα το οποίο σύμφωνα με τον περί Δασών Νόμο του 2012, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 10 χρόνια ή με πρόστιμο μέχρι €50.000,00 ή και τις δύο ποινές μαζί και σύμφωνα με τον περί Προλήψεως Πυρκαγιών στην Ύπαιθρο Νόμο του 1988 μέχρι 5 χρόνια ή με χρηματική ποινή μέχρι €20.000 ή και τις δύο ποινές μαζί.

Διευκρινίζει ότι το άναμμα φωτιάς, για ετοιμασία φαγητού, επιτρέπεται μόνο στις ψησταριές των εκδρομικών χώρων.

Τέλος καλεί όποιον αντιληφθεί καπνό ή φωτιά να τηλεφωνήσει άμεσα στο 1407 (Τμήμα Δασών) ή στο 112 (Πυροσβεστική Υπηρεσία).

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας