Πέμπτη 6 Οκτ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

«Εν με άφηκαν τα κοπελούθκια μου να εμβολιαστώ γιε μου… Παλεύει για κάθε αναπνοή»

  30/07/2021 15:01
«Εν με άφηκαν τα κοπελούθκια μου να εμβολιαστώ γιε μου… Παλεύει για κάθε αναπνοή»

«Εν με άφηκαν τα κοπελούθκια μου να εμβολιαστώ γιε μου… Παλεύει για κάθε αναπνοή»

  30/07/2021 15:01

Συγκλονίζει η ανάρτηση του πνευμονολόγου στο νοσοκομείο Πάφου, Άδωνη Ελευθερίου, ο οποίος βάζοντας την ακτινογραφία γιαγιάς 79 χρόνων που δίνει μάχη με τον κορωνοϊό, μοιράστηκε και το διάλογο που είχε μαζί της, όταν την ρώτησε γιατί δεν εμβολιάστηκε.

Έστειλε μάλιστα μήνυμα προς τα παιδιά της, καλώντας τα να σκεφτούν αυτό που πρέπει.

Αυτούσια η ανάρτησή του:

«79 χρονών καρκινοπαθής σε βαριά κατάσταση παλεύει για κάθε αναπνοή...ανεμβολίαστη !!

-"Γιατί γιαγιά μου δεν εμβολιάστηκες?"

-"Εν με άφηκαν τα κοπελούθκια μου γιε μου!!""

Κοπελλούθκια της θα κάνουμε ότι μπορούμε για να τα καταφέρει η μητέρα σας...απλά σκεφτείτε αυτό που πρέπει !!!».

3968891595470715 image
Σε νέα του ανάρτηση, ο γιατρός εξήγησε τη διαφορά μεταξύ μίας φυσιολογικής ακτινογραφίας θώρακα με απλή πνευμονία και της βαρύτατης πνευμονίας, σε ασθενείς με κορωνοϊό. Όπως ανέφερε, «επειδή με αφορμή προηγούμενες αναρτήσεις μου, μου ζητήθηκε να παραθέσω την διαφορά της φυσιολογικής ακτινογραφίας θώρακα σε αντιδιαστολή με την απλή πνευμονία και την βαρύτατη πνευμονία σε ασθενείς με Covid, θα το κάνω με απλά λόγια παρόλο που δεν είμαι οπαδός της ιατρικής μέσω Facebok..Αν όμως αυτό θα πείσει όπως είπε ένας φίλος έστω και ένα στους εκατό να εμβολιαστεί αξίζει τον κόπο....

Η πρώτη είναι μια φυσιολογική ακτινογραφία, η δεύτερη μια ακτινογραφία σε ασθενή με σύνηθη πνευμονία, η τρίτη μια ακτινογραφία σε ασθενή με Covid... Ό,τι μύριζε είναι φυσιολογικός πνεύμονας ό,τι ασπρίζει είναι παθολογικός.

Η Απλή Πνευμονία προσβάλει ένα μικρό τμήμα ενός Πνεύμονα και συνήθως δεν προκαλεί σοβαρά προβλήματα.. Η λοίμωξη από Covid μπορεί να προκαλέσει ένα βαρύτατο σύνδρομο που ονομάζεται ARDS και προσβάλει εξ ολοκλήρου σχεδόν και τους δυο Πνεύμονες.. Οι κυψελίδες των πνευμόνων γεμίζουν από φλεγμονώδες υγρό καθιστώντας αδύνατη την ανταλλαγή των αέριων και την οξυγόνωση του οργανισμού, οδηγώντας ταχέως τον ασθενή σε αναπνευστική ανεπάρκεια... Όσο απλά μπορώ να το εξηγήσω».

3969106332633864 1
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας