Πέμπτη 1 Δεκ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Ολοκληρώθηκε το Υπουργικό-Εν αναμονή των ανακοινώσεων από τον Χατζηπαντέλα

  30/07/2021 12:46
Ολοκληρώθηκε το Υπουργικό-Εν αναμονή των ανακοινώσεων από τον Χατζηπαντέλα

Ολοκληρώθηκε το Υπουργικό-Εν αναμονή των ανακοινώσεων από τον Χατζηπαντέλα

  30/07/2021 12:46

Τα νέα μέτρα για αναχαίτιση της πανδημίας, ανακοινώνει στη 1:15 ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας, τα οποία εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο η συνεδρία του οποίου ολοκληρώθηκε.  

Η Κυβέρνηση αποφάσισε όπως μη προχωρήσει στη λήψη περιοριστικών μέτρων, αλλά σε αλλαγές στη χρήση του SafePass, με τρόπο ώστε να μειώνεται περαιτέρω ο κίνδυνος διασποράς.

Το SafePass στην ουσία αυστηροποιείται, αφού θα διευρυνθεί η χρήση του λόγω του ότι η προσκόμισή του θα χρειάζεται και όταν βρίσκονται ταυτόχρονα σε ένα χώρο λιγότερα άτομα. Σημειώνεται ότι με το ισχύον διάταγμα, που λήγει το Σάββατο 31 Ιουλίου, σε χώρους όπου βρίσκονται ταυτόχρονα μέχρι και 20 άτομα, απαιτείται η προσκόμισή SafePass.

Οι αποφάσεις, έχουν ακόμη στόχο να δώσουν ώθηση στους εμβολιασμούς, αφού θα ξεκινήσει η χορήγηση εμβολίων σε παιδιά άνω των 12 ετών μετά τις ανακοινώσεις του ΕΜΑ, καθώς και τις συστάσεις της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής που συνήλθε το βράδυ της Πέμπτης και άναψε το πράσινο φως. 

Τα μέλη της ΣΕΕ με επιστολή τους το πρωί της Παρασκευής στον Μιχάλη Χατζηπαντέλα, εκφράζουν τη θέση ότι θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα σε ευπαθή παιδιά και παιδιά που διαμένουν με άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Εισηγούνται ακόμη την εμπλοκή των Προσωπικών Παιδιάτρων καθώς και καμπάνια ενημέρωσης για τους εμβολιασμούς παιδιών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας