Παρασκευή 24 Σεπ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Αυτά είναι τα κίνητρα για εμβολιασμούς-Από αεροπορικά μέχρι και… σπα

  16/07/2021 17:26
Αυτά είναι τα κίνητρα για εμβολιασμούς-Από αεροπορικά μέχρι και… σπα

Αυτά είναι τα κίνητρα για εμβολιασμούς-Από αεροπορικά μέχρι και… σπα

  16/07/2021 17:26

Το ενδιαφέρον εταιρειών και οργανισμών να παρέχουν κίνητρα με στόχο τον εμβολιασμό, ενισχύει τη γενικότερη προσπάθεια της Κυβέρνησης για αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης ανάμεσα στους νέους, είπε σήμερα ο Επίτροπος του Πολίτη κ. Παναγιώτης Σεντώνας.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Σεντώνας είπε ότι «προκειμένου να ενισχυθεί η προσπάθεια αύξησης της εμβολιαστικής κάλυψης στους νέους έως 30 ετών, έχει καταγραφεί το ενδιαφέρον που επέδειξαν ιδιωτικές επιχειρήσεις και οργανισμοί δημοσίου δικαίου για παραχώρηση κινήτρων για προώθηση του εμβολιασμού, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής τους ευθύνης.

Για τον σκοπό αυτό δημιουργήθηκε η ιστοσελίδα www.besafe.gov.cy στην οποία έχουν ήδη αναρτηθεί όλες οι πληροφορίες αναφορικά με τα κίνητρα που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής, προς ενημέρωση και διευκόλυνση των ενδιαφερομένων. Η κατάσταση με τα κίνητρα είναι αναρτημένη επίσης και στην ιστοσελίδα του ΓΤΠ (www.pio.gov.cy/coronavirus).

Το ενδιαφέρον εταιρειών και οργανισμών να παρέχουν αυτά τα κίνητρα, ενισχύει τη γενικότερη προσπάθεια της Κυβέρνησης για αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης ανάμεσα στους νέους, οι οποίοι με τον εμβολιασμό, πρώτιστα προστατεύουν τον εαυτό τους, αλλά ταυτόχρονα συμβάλλουν στην επέκταση της ανοσίας στην κοινότητα.

Στον κατάλογο, ο οποίος βρίσκεται στους διαδικτυακούς χώρους που προανέφερα, περιλαμβάνονται 13 εταιρείες και οργανισμοί. Εκεί οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν την περιγραφή των κινήτρων και ακολουθώντας τον σχετικό σύνδεσμο μπορούν να λάβουν γνώση για τη διαδικασία εξασφάλισης.

Η πλειοψηφία των κινήτρων αυτών αφορά τις ηλικίες 18 έως 30. Κάποιοι από τους οργανισμούς έχουν καθορίσει διαφορετικό ηλικιακό εύρος που δεν υπερβαίνει ωστόσο την ηλικία των 30 ετών».

Ερωτηθείς είπε ότι «με εξαίρεση μία από τις εταιρείες αυτές η οποία καθορίζει χρονικό εύρος που έχει πραγματοποιηθεί εμβολιασμός, για όλες τις υπόλοιπες δεν καθορίζεται. Δηλαδή είναι δικαιούχοι νέοι και νέες οποτεδήποτε και αν έχουν κάνει τον εμβολιασμό».

Σε ερώτηση για την προτεραιότητα που θα έχουν οι αιτητές, ο κ. Σεντώνας είπε ότι στις ιστοσελίδες που προανέφερε περιγράφονται αναλυτικά οι διαδικασίες.

«Για κάθε ένα εξ αυτών των κινήτρων υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος εξασφάλισης που περιγράφεται αναλυτικά όταν ακολουθήσει κάποιος με τον σύνδεσμο που παραπέμπει στις ιστοσελίδες των εταιρειών», είπε.

Ερωτηθείς είπε ότι «πρόκειται για κίνητρα που παρέχουν οι ίδιες οι εταιρείες και οι οργανισμοί, όμως, οπωσδήποτε θα είμαστε σε συνεννόηση μαζί τους και την επόμενη περίοδο, προκειμένου τα κίνητρα αυτά να δοθούν με τον σωστό τρόπο και με τη σωστή διαδικασία».

Τα κίνητρα που δίνει η Κυβέρνηση

 • Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου - 2.025 εισιτήρια διαρκείας (1.235 για Ομάδες Α’ Κατηγορίας, 270 για Ομάδες Β’ Κατηγορίας και 500 για την Εθνική Κύπρου)
 • 5.000 δωροκουπόνια των €20 για τα Cytashop
 • 2.000 δωροκουπόνια αξίας €50 για τα καταστήματα PUBLIC, μέσω των καρτών της Τράπεζας Κύπρου
 • Cyprus Airways-150 αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής (εξαιρουμένων των φόρων αεροδρομίων) για όλους τους προορισμούς της εταιρείας
 • Tus Airways-100 δωρεάν εισιτήρια μετ’ επιστροφής για Ελλάδα (εξαιρουμένων των φόρων αεροδρομίων)
 • 400 κουπόνια των €50, για αγορές από τα καταστήματα Superhome Center DIY, τις εκθέσεις CTC Automotive Ltd και τα καταστήματα της Ermes Department Stores Plc
 • Δωρεάν 5GB όγκο δεδομένων σε Epic πλάνο κινητής συμβολαίου ή 4GB σε πλάνο καρτοκινητής στους πρώτους 5.000 υφιστάμενους ή νέους συνδρομητές της.
 • Cablenet-20% έκπτωση σε πακέτα κινητής τηλεφωνίας
 • Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου - 100 ετήσιες συνδρομές του ενός ατόμου για τις παραστάσεις του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου
 • Zara-100 δωροκουπόνια των €50
 • Crown Plaza Limassol-Παραχώρηση 100 εισιτηρίων, αξίας 25 ευρώ το ένα, για ελεύθερη είσοδο στην πισίνα, στο σπα και στο γυμναστήριο του ξενοδοχείου
 • Easy Slim-2.000 προγράμματα των €260 για ευεξία και φυσική κατάσταση
 • Η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου αποφάσισε την καταβολή ποσού ύψους €500.000 με τη μορφή κινήτρων για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης στους νέους. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν στη συνέχεια.

Τα κίνητρα αφορούν νέους από 18 μέχρι 30 ετών, που έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση του εμβολίου.

Σημειώνεται ότι τα κίνητρα θα ανακοινώσει επίσημα ο Επίτροπος του Πολίτης Παναγιώτης Σεντώνας, στις 18:00 το απόγευμα, μετά την ανακοίνωση αυστηροποίησης των μέτρων, από τον υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα.

Υπενθυμίζεται ότι στα κίνητρα που παραχωρούνται, θα προστίθενται κι άλλα, που θα φθάσουν στη συνέχεια στα Γραφεία του Επιτρόπου του Πολίτη, κατόπιν βέβαια αξιολόγησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας