Τετάρτη 28 Σεπ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Δεν έχει τέλος το κύμα καύσωνα-Νέα κίτρινη προειδοποίηση από την Μετεωρολογική

  14/07/2021 16:54
Δεν έχει τέλος το κύμα καύσωνα-Νέα κίτρινη προειδοποίηση από την Μετεωρολογική

Δεν έχει τέλος το κύμα καύσωνα-Νέα κίτρινη προειδοποίηση από την Μετεωρολογική

  14/07/2021 16:54

Νέα κίτρινη προειδοποίηση για εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες εξέδωσε το απόγευμα η Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου.

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, η κίτρινη προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ αύριο η ώρα 13:00 το μεσημέρι και θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 16:00 το απόγευμα της Πέμπτης.

Αύριο η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να είναι μέχρι και 41 βαθμούς κελσίου, ενώ στα ψηλότερα ορεινά η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί γύρω στου 33 βαθμούς κελσίου.

3955133025239250 image

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Εποχική χαμηλή πίεση και θερμή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τις αυγινές κυρίως ώρες αναμένεται τοπική χαμηλή νέφωση ή και αραιή ομίχλη, στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ για να καταστούν αργότερα ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά τοπικά στα δυτικά και στα βόρεια θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 23 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 21 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, και τοπικά μέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Το απόγευμα, στα νοτιοανατολικά παράλια, θα πνέουν ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και το απόγευμα στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 36 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 34 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 33 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά στα προσήνεμα θα παραμείνει λίγο ταραγμένη.

Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Αργά τη νύχτα και νωρίς το πρωί αναμένεται τοπική αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση, στα παράλια.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να παραμείνει αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας