Κρούσματα αρνούνται να συνεργαστούν-Διασπορά σε κατασκηνώσεις και summer schools

Αρκετά δύσκολη είναι η διαδικασία της ιχνηλάτησης, με την ομάδα να αντιμετωπίζει ένα βουνό από προβλήματα, με σημαντικότερο τον κόσμο που ακόμη και σήμερα, ένα χρόνο μετά την έξαρση της πανδημίας, αρνείται ότι μπορεί να βγήκε θετικός στον κορωνοϊό. Παράλληλα, η ραγδαία εξάπλωση του ιού έχει ως αποτέλεσμα ο κορωνοϊός να τρυπώσει σε δομές, που η ανεξέλεγκτη μετάδοση είναι επικίνδυνη.

Όπως ανέφερε στον REPORTER ο υπεύθυνος της ομάδας ιχνηλάτησης του Υπουργείου Υγείας, Βαλεντίνος Σιλβέστρος, η κατάσταση είναι πολύ ανησυχητική και ο όγκος δουλειάς που έχουν είναι μεγάλος. Την ίδια ώρα, έρχονται αντιμέτωποι με κόσμο που δεν θέλει να δηλώσει τις επαφές του, κόσμο που δεν πιστεύει ότι είναι θετικός στον ιό ή που θέλει να τον αφήσουν ήσυχο.

«Εμείς επιμένουμε για να βρούμε μία λύση, μία άκρη για να περιορίσουμε το πρόβλημα, να σταματά ο κόσμος να κολλά, αλλά είναι πάρα πολύς ο κόσμος».

Κρούσματα σε κέντρο για άτομα με ειδικές ανάγκες

Το πιο ανησυχητικό, από τα δεδομένα που έχει ενώπιόν της η ομάδα ιχνηλάτησης, είναι η παρουσία κρουσμάτων σε κέντρο με άτομα με ειδικές ανάγκες.

«Είναι τραγικό αυτό, επειδή είναι ευάλωτες ομάδες και το θέμα είναι να τις προστατεύσουμε. Αν κολλήσουν, είναι πολύ δύσκολη η διαχείρισή του. Σκεφτείτε ένα παιδί με ειδικές ανάγκες, που είναι πλήρως εξαρτώμενο από τον φροντιστή του, να πρέπει να απομονωμένο από τους υπόλοιπους. Υπάρχουν φροντιστές που δεν προσέχουν, υπάρχουν επισκέπτες που δεν προσέχουν, πάνε χωρίς να εξεταστούν, πάνε με συμπτώματα. Είναι τραγικά αυτά τα πράγματα, δεν πρέπει να γίνονται. Πρώτα από όλα από ηθικής άποψης και μετά από επιδημιολογικής, επειδή εδώ το πιο σημαντικό είναι η πρόληψη».

Εκτός του κέντρου, θετικά κρούσματα εντοπίστηκαν σε διάφορα summer schools, σε γάμους και βαφτίσεις, αλλά και σε διάφορα κέντρα. Όπως σημείωσε ο κ. Σιλβέστρος, κρούσματα υπάρχουν και στον στρατό, αλλά και σε κατασκηνώσεις.

Εξάλλου, όπως είπε υπάρχουν οικογένειες, που έχουν άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες και απομονώνουν τα θετικά κρούσματα στις βεράντες ή τις ταράτσες, μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο να τα μεταφέρει στα ξενοδοχεία αποκατάστασης. Ωστόσο, λόγω του φόρτου εργασίας της ομάδας ιχνηλάτησης, οι οικογένειες αυτές μπορεί να περιμένουν ακόμη και μέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Άνοδος 5,4% στις αφίξεις τουριστών την πρώτη τριμηνία 2024-Αισιοδοξία Υφ. Τουρισμού
«Η Άσσια βίωσε το μίσος των κατακτητών»-Σύντομα παραδίδεται το μνημείο Πεσόντων
Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας