Σάββατο 22 Ιαν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Έρχονται εμβολιαστικές μονάδες τύπου Walk In-Τι είναι και πώς θα λειτουργούν

  09/07/2021 10:31
Έρχονται εμβολιαστικές μονάδες τύπου Walk In-Τι είναι και πώς θα λειτουργούν

Έρχονται εμβολιαστικές μονάδες τύπου Walk In-Τι είναι και πώς θα λειτουργούν

  09/07/2021 10:31

Νέες ενέργειες προκειμένου να δοθεί ώθηση στους εμβολιασμούς και να διευκολυνθεί η πρόσβαση σε όλους, ετοιμάζει το Υπουργείο Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συνέρχονται εκτάκτως οι επιστήμονες-Προτάσεις για ανακοπή του τέταρτου κύματος

Από την Κυριακή, όπως πληροφορείται ο REPORTER θα τεθούν σε λειτουργία εμβολιαστικές μονάδες τύπου Walk In, σε κάθε επαρχία. Πρόκειται για μια πρακτική που χρησιμοποιείται και στο εξωτερικό, που δίδει την ευκαιρία σε πολίτες, οι οποίοι δεν έχουν ραντεβού, να πηγαίνουν σε ειδικά κέντρα και να εμβολιάζονται. Τα Εμβολιαστικά Κέντρα ελεύθερης προσέλευσης (Walk In), όπως ονομάζονται θα έχουν συγκεκριμένο ωράριο και ο τρόπος λειτουργίας τους θα προσομοιάζει με αυτόν των μονάδων για διενέργεια rapid test.

Παράλληλα θα λειτουργήσουν, εξάλλου κινητές μονάδες για εμβολιασμούς σε ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα. Ήδη υπάρχει συνεννόηση με ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων, που άρχισαν να καταρτίζουν καταλόγους με τα ονόματα προσωπικού, που ενδιαφέρθηκαν να εμβολιαστούν. Ξενοδοχεία με μικρό αριθμό προσωπικού θα εμβολιάζονται από κινητές μονάδες σε μεγαλύτερα ξενοδοχεία που γειτνιάζουν. 

Εξάλλου, για εμβολιασμούς ανηλίκων και σε συνεννόηση με την Επίτροπο Προστασίας Δικαιωμάτων των παιδιών αποφασίστηκε ότι δεν θα είναι πλέον απαραίτητο να συνοδεύονται από γονέα/κηδεμόνα, αλλά από ενήλικο συνοδό. Το Κέντρο Εμβολιασμού θα επικοινωνεί με τον κηδεμόνα για επιβεβαίωση ότι είναι σύμφωνος με τον εμβολιασμό. Για τη 2η δόση θα απαιτείται μόνο έγγραφο ταυτοποίησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας