Σάββατο 21 Μαϊ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Σε ρόλο αστυνομικών οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων-Καμπάνα για τα SafePass

  08/07/2021 10:10
Σε ρόλο αστυνομικών οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων-Καμπάνα για τα SafePass

Σε ρόλο αστυνομικών οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων-Καμπάνα για τα SafePass

  08/07/2021 10:10

Ποινικά υπεύθυνοι σε περίπτωση που δεν διασφαλίσουν ότι ο πελάτης ή όποιος παρίσταται στο υποστατικό τους, δεν έχει SafePass, θα είναι οι ιδιοκτήτες ή οι διαχειριστές του, που θα έχουν πλέον ρόλο… αστυνομικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέα μέτρα εάν δεν μπει φρένο στη μετάδοση-Ο στόχος Αυγούστου και οι αντιδράσεις

Στον παραβάτη το πρόστιμο είναι 300 ευρώ, ωστόσο στον ιδιοκτήτη η καμπάνα για παραβίαση του περί λοιμοκάθαρσης νόμου, ορίζεται με βάση τα τετραγωνικά του και μπορεί να ανέλθει σε πολλές χιλιάδες ευρώ. Για παράδειγμα το πρόστιμο για ένα χώρο 500 τετραγωνικών μέτρων, είναι 4,000 ευρώ. Εάν οι παραβιάσεις είναι επαναλαμβανόμενες, τότε η υπόθεση καταχωρείται στο Δικαστήριο, με τον ιδιοκτήτη να λογοδοτεί ενώπιόν του.

Ο ιδιοκτήτης ή ο διαχειριστής, όπως αποφάσισε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο θα είναι υπεύθυνοι για την τήρηση της εφαρμογής του SafePass και των άλλων υγειονομικών μέτρων. Τους ελέγχους για το εάν έχουν τηρηθεί οι πρόνοιες του περί λοιμοκάθαρσης νόμου, θα τους κάνει η Αστυνομία και εξουσιοδοτημένοι λειτουργοί. Σημειώνεται ότι οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν από αύριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτά είναι τα νέα έκτακτα μέτρα-Φραγμοί σε συναθροίσεις, εστίαση και ναούς

Οι χώροι στους οποίους είναι υποχρεωτικό το SafePass είναι τα υποστατικά εστίασης, οι χώροι εκδηλώσεων ή δεξιώσεων, τα νυχτερινά κέντρα, τα κέντρα διασκέδασης, οι μουσικοχορευτικοί χώροι, τα μπαρ, οι δισκοθήκες, τα θέατρα, τα αμφιθέατρα, οι αίθουσες θεαμάτων, οι κινηματογράφοι, οι χώροι θρησκευτικής λατρείας και τα γήπεδα, εξαιρουμένων των γηπέδων ποδοσφαίρου.

Οι λεπτομέρειες, θα καθοριστούν μέσω διατάγματος που θα εκδοθεί εντός της ημέρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας