Αγγίζει τους 42 βαθμούς ο υδράργυρος-Νέα κίτρινη προειδοποίηση

Νέα κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία, λόγω εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών, οι οποίες θα επηρεάζουν τη χώρα από το απόγευμα της Τετάρτης, μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, η θερμοκρασία το βράδυ της Τετάρτης θα ανέλθει στους 26 βαθμούς, ενώ την Πέμπτη ο υδράργυρος θα ανέλθει στους 42 στο εσωτερικό και 33 στα υψηλότερα ορεινά.

Η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας:

Η θερμή αέρια μάζα, που επηρεάζει την περιοχή, υποχωρεί σταδιακά από το Σάββατο.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τις αυγινές κυρίως ώρες πιθανό να σχηματιστεί τοπική αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση, κυρίως στα νότια και στα ανατολικά παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά αργότερα ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη αλλά τοπικά, στα δυτικά και στα βόρεια, λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 25 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 22 στα νοτιοδυτικά παράλια, γύρω στους 24 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Νωρίς το πρωί πιθανό να παρατηρείται τοπική αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση, κυρίως στα νότια και στα ανατολικά παράλια, που σταδιακά θα διαλυθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς και σταδιακά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Το απόγευμα, στα νότια και στα νοτιοδυτικά παράλια, θα πνέουν τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά στα προσήνεμα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 42 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 34 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 36 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 33 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς, 3 μποφόρ αλλά στα νοτιοδυτικά παράλια μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη αλλά στα προσήνεμα λίγο ταραγμένη.

Tην Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα της Κυριακής θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά και στο εσωτερικό. Τις μεταμεσονύκτιες και πρώτες πρωινές αυγινές ώρες πιθανό να σχηματιστεί τοπική αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Παρασκευή, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά, για να παραμείνει αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Το Σάββατο αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Κυριακή δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή της θερμοκρασίας.

Δειτε Επισης

Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Πέραν των 18 χιλιάδων ατόμων εξυπηρετούν τα Επιμορφωτικά Κέντρα
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού και Λάρνακας
Ενέκρινε οδηγία για το δικαίωμα των καταναλωτών για επισκευή προϊόντων το Ευρωκοινοβούλιο
Άγγιξαν τα 155 εκατομμύρια οι διελεύσεις από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ισχυρίζονται στα κατεχόμενα
Τελευταία η Κύπρος στην ΕΕ σε διαδικτυακές αγορές έντυπων και ψηφιακών βιβλίων
Εντός του 2024 η νομοθετική ρύθμιση της πρακτικής εργασίας των φοιτητών
Ανακαλείται το Physiomer Baby Unidoses-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας
Τα προβλήματα στον παραλιακό πεζόδρομο Λεμεσού συζητήθηκαν στην Επ. Εμπορίου