Τετάρτη 6 Ιουλ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Διευθυντής ενοχλήθηκε με τα μαλλιά μαθήτριας και αρνήθηκε να της δώσει απολυτήριο

  25/06/2021 10:36
Διευθυντής ενοχλήθηκε με τα μαλλιά μαθήτριας και αρνήθηκε να της δώσει απολυτήριο

Διευθυντής ενοχλήθηκε με τα μαλλιά μαθήτριας και αρνήθηκε να της δώσει απολυτήριο

  25/06/2021 10:36

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε σε Γυμνάσιο στη Λάρνακα, όταν καθηγητής αρνήθηκε να δώσει απολυτήριο σε μαθήτρια, λόγω των μαλλιών της.

Όπως ανέφερε στον REPORTER ο δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας, χθες το απόγευμα επικοινώνησε μαζί του, θεία μίας μαθήτριας σε Γυμνάσιο και του κατήγγειλε, σε κατάσταση ανησυχίας, ότι ο διευθυντής του σχολείου είπε στην ανιψιά της ότι δεν πρόκειται να της δώσει το απολυτήριο στην εξέδρα, όπως γίνεται με τους άλλους μαθητές, αφού είχε στα μαλλιά της κοτσιδάκι, κάτι που αποτελεί παράδοση της οικογένειάς της, ωστόσο ήταν εκτός κανονισμών, όπως ισχυρίστηκε. Μάλιστα, της είπε να πάει μετά στο γραφείο του για να παραλάβει το απολυτήριό της.

Η οικογένεια της μαθήτριας, η οποία κατάγεται από την Κένυα, ενοχλήθηκε με την στάση του διευθυντή και γι’ αυτό το λόγο επικοινώνησε με τον δήμαρχο. «Πήρα τηλέφωνο τον διευθυντή και τον ρώτησα ποιοι κανονισμοί είναι αυτοί, που δεν επιτρέπουν στο παιδί να λάβει το απολυτήριό της και να της το δώσει μαζί με τους άλλους».

Ο διευθυντής, τελικά, δέχθηκε, ωστόσο είχε εκφράσει δυσαρέσκεια για την παρέμβαση. Ο κ. Βύρας θα επικοινωνήσει με τον υπουργό Παιδείας, στον οποίο θα καταγγείλει το περιστατικό.

Πάντως, εναντίον του εν λόγω διευθυντή έχουν γίνει κι άλλες καταγγελίες, όπως ήταν το σχόλιό του σε μαθητή αφρικανικής καταγωγής, ότι θα μαυρίσει την φωτογραφία. Για το περιστατικό έχει τοποθετηθεί και το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο σε ανακοίνωσή του, διέψευσε τα σχόλια, χαρακτηρίζοντας τα αναληθή.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Παιδείας τόνισε ότι αναφορικά με πρόσφατα δημοσιεύματα μέσου ενημέρωσης, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) γνωστοποιεί ότι οι καταγγελίες εναντίον ενός διευθυντή σχολείου που προβλήθηκαν πριν μερικές εβδομάδες, με βάση στοιχεία που κατατέθηκαν στο Υπουργείο, έχουν αποδειχθεί αναληθείς.

«Ενόψει προσπάθειας να προβληθούν ξανά νέοι ανώνυμοι ισχυρισμοί για το ίδιο σχολείο και της δημοσίευσης χαρακτηρισμών από το ίδιο μέσο ενημέρωσης, το ΥΠΠΑΝ απευθύνει έκκληση ούτως ώστε να επιδεικνύεται προσοχή και να αποφεύγεται η μεταφορά ατεκμηρίωτων ισχυρισμών και η καταδίκη προσώπων με χαρακτηρισμούς που θίγουν την προσωπικότητα και εν τέλει και τα ανθρώπινα δικαιώματά τους. Όποιος διαθέτει στοιχεία μπορεί επώνυμα και υπεύθυνα να απευθυνθεί στο Υπουργείο καταθέτοντας συγκεκριμένη καταγγελία, η οποία, όπως γίνεται πάντα, θα εξεταστεί αρμοδίως».

Καταλήγοντας, το Υπουργείο Παιδείας υπενθυμίζει ότι, κατόπιν συνεννοήσεων και με προτάσεις της ΟΕΛΜΕΚ, το ΥΠΠΑΝ μεριμνά τόσο για τον σεβασμό των δικαιωμάτων όλων, μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών κατά τη λειτουργία των σχολείων όσο και για την προστασία των εκπαιδευτικών και των σχολείων από ανώνυμες και ατεκμηρίωτες καταγγελίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας