Ψάχνουν επαφές φοιτήτριας σε boat party και μπαρ στον Πρωταρά-Βρέθηκαν έξι κρούσματα

Η εκτόξευση των κρουσμάτων, καθώς και οι νέες αλυσίδες μετάδοσης έχουν σημάνει συναγερμό στην Ομάδα Ιχνηλάτησης του Υπουργείου Υγείας, που προσπαθεί να εντοπίσει τις πολλαπλές, πλέον, επαφές των θετικών περιστατικών, κάποια εκ των οποίων αρνούνται ή αμελούν να τις δηλώσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εντοπίστηκαν αλυσίδες κρουσμάτων-Το πάρτι τελειόφοιτων με 17 θετικούς και ο γάμος

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα 20χρονης φοιτήτριας, που μέσα σε δύο ημέρες μετέβη σε πολλές περιοχές της Κύπρου, ήρθε σε επαφή με δεκάδες άτομα, πολλά από τα οποία δεν δηλώθηκαν. Ήδη δημιουργήθηκε cluster με έξι θετικά άτομα, ωστόσο εκφράζονται φόβοι ότι θα εντοπιστούν και αρκετά άλλα.

«Τις τελευταίες δύο ημέρες που κάναμε την ιχνηλάτηση διαπιστώσαμε ότι την μία ημέρα ήταν σε boat party στη Λεμεσό, τη νύκτα διανυκτέρευσε στις Πλάτρες με άλλα άτομα και την επομένη πήγε σε κλαμπ στο Πρωταρά», ανέφερε στον REPORTER ο Βαλεντίνος Σιλβέστρος, επικεφαλής της Ομάδας Ιχνηλάτησης.

Σημειώνεται ότι η φοιτήτρια δεν γνώριζε πως ήταν θετική. Οι ιχνηλάτες κάνουν μεγάλη προσπάθεια για εντοπισμό όλων των επαφών της. «Δεν ξέρουμε ακόμα όλες τις επαφές της. Περιμένουμε ακόμη τη λίστα από το πάρτι στο πλοίο. Από το κλαμπ μπορούμε να βρούμε μόνο την παρέα της. Από τις Πλάτρες μας πήραν γονείς και μας είπαν ότι τα παιδιά τους, που ήρθαν σε επαφή μαζί της δεν δηλώθηκαν. Έμεναν όλοι στο ίδιο σπίτι».

Χθες βράδυ εξάλλου, εντοπίστηκε ακόμη μία αλυσίδα μετάδοσης 15 ατόμων, όλα μέλη της ίδιας παρέας που διασκέδαζαν το Σαββατοκυρίακο σε κλαμπ στον Πρωταρά.

Ο επικεφαλής της Ομάδας Ιχνηλάτησης, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μειώσουν τις επαφές τους και όταν διαγνωστούν θετικοί να τις δηλώνουν, αφού εάν συνεχιστεί η κατάσταση θα υπάρξει μεγάλη αύξηση κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας
Κλειστά την 1η Μαΐου όλα τα Γενικά Καταστήματα-Οι οδηγίες του Υπουργείου Εργασίας
Διαμαρτυρία φοιτητών ΤΕΠΑΚ για μεταφορά μαθημάτων στην Πάφο