Πέμπτη 16 Σεπ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Μουσειολογική μελέτη για δημιουργία κέντρου ιστορικής τεκμηρίωσης στην Πάφο

  22/06/2021 17:47
Μουσειολογική μελέτη για δημιουργία κέντρου ιστορικής τεκμηρίωσης στην Πάφο

Μουσειολογική μελέτη για δημιουργία κέντρου ιστορικής τεκμηρίωσης στην Πάφο

  22/06/2021 17:47

Ένα ακόμη έργο που θα αναδείξει τη μακραίωνη ιστορική κληρονομιά της Πάφου με έναν σύγχρονο και ελκυστικό τρόπο, ενώ ταυτόχρονα θα ενισχύσει την επισκεψιμότητα στο παραδοσιακό κέντρου της πόλης, εισέρχεται σε πορεία υλοποίησης.

Το πρωί, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος υπέγραψε με τον εκπρόσωπο της ανάδοχου κοινοπραξίας τη Σύμβαση για την εκπόνηση και εφαρμογή μουσειολογικής μελέτης για τη δημιουργία του Κέντρου Ιστορικής Τεκμηρίωσης Πάφου στο χώρο του κτιρίου του πρώην Κεντρικού Αστυνομικού Σταθμού, παρά την πλατεία Κέννεντυ, συνολικής δαπάνης 81.336 ευρώ. 

Όπως αναφέρθηκε, η  κοινοπραξία των ειδικών αποτελείται από τους Ιωάννη Ηλιάδη, Χαράλαμπο Χοτζάκογλου, Αικατερίνη Παπαζαχαρία, Σπυρίδωνα Νάσαινα, Γεώργιο Καβουλάκο, Σταματίνα Μαγκλάρα, Παναγιώτη Τσιμπιρίδη και Θεόδωρο Κακουλλή. Η εκπόνηση της Μελέτης θα αρχίσει άμεσα και θα ολοκληρωθεί εντός 17 εβδομάδων.

Μιλώντας κατά την υπογραφή, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος χαρακτήρισε το έργο ως μοναδικό για τα δεδομένα της Κύπρου και ιδιαίτερα σημαντικό για την πόλη, αφού μέσα από τη χρήση των σύγχρονων ψηφιακών τεχνολογιών, με τρισδιάστατες απεικονίσεις και augmented reality, θα παρουσιάζεται η ιστορική διαδρομή και η εξέλιξη της πόλης από το 300 π.Χ μέχρι και το τέλος του 20ου αιώνα, ενώ θα στον χώρο θα συμπεριληφθούν και φυσικά αντικείμενα.

To κτίριο του πρώην Κεντρικού Αστυνομικού Σταθμού Πάφου είναι διώροφο με εμβαδό περίπου 940τμ., ενώ στη μελέτη θα συμπεριληφθεί για αξιοποίηση και υπαίθριος χώρος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας