Πέμπτη 28 Οκτ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Με νέο εξοπλισμό εκπαιδεύεται το 2ο Τάγμα του Yorkshire στις Βρετανικές Βάσεις

  22/06/2021 15:34
Με νέο εξοπλισμό εκπαιδεύεται το 2ο Τάγμα του Yorkshire στις Βρετανικές Βάσεις

Με νέο εξοπλισμό εκπαιδεύεται το 2ο Τάγμα του Yorkshire στις Βρετανικές Βάσεις

  22/06/2021 15:34

Έχοντας συμπληρώσει σχεδόν οκτώ μήνες παραμονής στην Κύπρο, το 2ο τάγμα του Yorkshire εκπαιδεύεται στις Βρετανικές Βάσεις με νέο εξοπλισμό, αλλά και με στελέχη της Εθνικής Φρουράς, που θα ταξιδέψουν τον Οκτώβριο στην Ουαλία για τον στρατιωτικό διαγωνισμό Cambian Patrol 2021.

Το πρωί οι Βρετανικές Βάσεις φιλοξένησαν στην Επισκοπή ΜΜΕ από την Αγγλία και την Κύπρο, όπου παρουσίασαν νέο εξοπλισμό με τον οποίον εκπαιδεύονται μέλη του τάγματος, όπως οι τελευταίας τεχνολογίας διόπτρες νυχτερινής όρασης και σκόπευσης για το βρετανικό τυφέκιο SA80A3.

Επίσης, παρουσιάστηκε νέο ηλεκτρονικό φορητό σύστημα στρατιωτών, που παρέχει σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες για τη θέση τους, τη θέση φίλιων και εχθρικών δυνάμεων, ψηφιακούς χάρτες, στόχους, μηνύματα κ.α..

Τέλος, παρουσιάστηκαν τα  νέα οχήματα μεταφοράς εξοπλισμού της διμοιρίας ρομποτικών οχημάτων, τα οποία μπορούν να διακινούνται με τηλεχειριστήριο ή να ακολουθούν τον χειριστή τους. Πρόκειται για τρία οχήματα αμερικανικής και τρία οχήματα καναδογερμανικής κατασκευής, τα οποία κινούνται σε οκτώ τροχούς, με τη βοήθεια μπαταρίας, και έχουν ακτίνα δράσης 500m και 1km αντίστοιχα.

Όπως δήλωσε ο ταγματάρχης Henry Bowden, το τάγμα, που αριθμεί 580 στρατιώτες, βρίσκεται στην Κύπρο από τον περασμένο Νοέμβριο ως περιφερειακό τάγμα επιφυλακής, το οποίο, μπορεί να αναλάβει δράση, εάν χρειαστεί, οπουδήποτε στην Μέση Ανατολή ή την Αφρική. Το τάγμα, που είχε βρεθεί ξανά στην Κύπρο μεταξύ 2013 και 2015, αναμένεται να επιστρέψει στη Μ. Βρετανία το καλοκαίρι του 2021.

Μέχρι τότε, συνέχισε, οι στρατιώτες εκπαιδεύονται σε νέα συστήματα και εξοπλισμό, ενώ πραγματοποιούν κοινές εκπαιδευτικές ασκήσεις με μέλη της Εθνικής Φρουράς αλλά και της Κυπριακής Αστυνομίας, συμπλήρωσε ο ταγματάρχης Bowden.

Σημείωσε δε ότι οι κοινές ασκήσεις με τα μέλη της Εθνικής Φρουράς θα εντατικοποιηθούν, καθώς θα συμμετάσχουν στον επικείμενο στρατιωτικό διαγωνισμό που πραγματοποιείται τον Οκτώβριο στην Ουαλία «Cambian Patrol 2021».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας