Με νέο εξοπλισμό εκπαιδεύεται το 2ο Τάγμα του Yorkshire στις Βρετανικές Βάσεις

Έχοντας συμπληρώσει σχεδόν οκτώ μήνες παραμονής στην Κύπρο, το 2ο τάγμα του Yorkshire εκπαιδεύεται στις Βρετανικές Βάσεις με νέο εξοπλισμό, αλλά και με στελέχη της Εθνικής Φρουράς, που θα ταξιδέψουν τον Οκτώβριο στην Ουαλία για τον στρατιωτικό διαγωνισμό Cambian Patrol 2021.

Το πρωί οι Βρετανικές Βάσεις φιλοξένησαν στην Επισκοπή ΜΜΕ από την Αγγλία και την Κύπρο, όπου παρουσίασαν νέο εξοπλισμό με τον οποίον εκπαιδεύονται μέλη του τάγματος, όπως οι τελευταίας τεχνολογίας διόπτρες νυχτερινής όρασης και σκόπευσης για το βρετανικό τυφέκιο SA80A3.

Επίσης, παρουσιάστηκε νέο ηλεκτρονικό φορητό σύστημα στρατιωτών, που παρέχει σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες για τη θέση τους, τη θέση φίλιων και εχθρικών δυνάμεων, ψηφιακούς χάρτες, στόχους, μηνύματα κ.α..

Τέλος, παρουσιάστηκαν τα  νέα οχήματα μεταφοράς εξοπλισμού της διμοιρίας ρομποτικών οχημάτων, τα οποία μπορούν να διακινούνται με τηλεχειριστήριο ή να ακολουθούν τον χειριστή τους. Πρόκειται για τρία οχήματα αμερικανικής και τρία οχήματα καναδογερμανικής κατασκευής, τα οποία κινούνται σε οκτώ τροχούς, με τη βοήθεια μπαταρίας, και έχουν ακτίνα δράσης 500m και 1km αντίστοιχα.

Όπως δήλωσε ο ταγματάρχης Henry Bowden, το τάγμα, που αριθμεί 580 στρατιώτες, βρίσκεται στην Κύπρο από τον περασμένο Νοέμβριο ως περιφερειακό τάγμα επιφυλακής, το οποίο, μπορεί να αναλάβει δράση, εάν χρειαστεί, οπουδήποτε στην Μέση Ανατολή ή την Αφρική. Το τάγμα, που είχε βρεθεί ξανά στην Κύπρο μεταξύ 2013 και 2015, αναμένεται να επιστρέψει στη Μ. Βρετανία το καλοκαίρι του 2021.

Μέχρι τότε, συνέχισε, οι στρατιώτες εκπαιδεύονται σε νέα συστήματα και εξοπλισμό, ενώ πραγματοποιούν κοινές εκπαιδευτικές ασκήσεις με μέλη της Εθνικής Φρουράς αλλά και της Κυπριακής Αστυνομίας, συμπλήρωσε ο ταγματάρχης Bowden.

Σημείωσε δε ότι οι κοινές ασκήσεις με τα μέλη της Εθνικής Φρουράς θα εντατικοποιηθούν, καθώς θα συμμετάσχουν στον επικείμενο στρατιωτικό διαγωνισμό που πραγματοποιείται τον Οκτώβριο στην Ουαλία «Cambian Patrol 2021».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αναθεωρημένο Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν ΥΠΑΜ και ΚΟΑ για τους στρατεύσιμους αθλητές
Τα κριτήρια και οι δικαιούχοι για αυξημένο πασχαλινό επίδομα
Μετά το Πάσχα αρχίζουν οι εγγραφές στα ΚΙΕ-Όλες οι πληροφορίες
Σπάει τη σιώπη της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Αυξάνει το πασχαλινό επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους η Κυβέρνηση
Οι μαθητές από το Ριζοκάρπασο επισκέφτηκαν το πάρκο καμήλων σε μία μέρα γεμάτη διασκέδαση (pics)
Σεπτέμβρη και Νοέμβριο η διεξαγωγή κυβερνητικών εξετάσεων
Σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες στο καιρικό μενού-Σκαρφαλώνει στους 36 βαθμούς ο υδράργυρος
Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου