Αννίτα Δημητρίου: Ανάγκη υλοποίησης Στρατηγικού Σχεδίου Δράσης για Ισότητα των Φύλων

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου, υπό την ιδιότητα της Πρέσβειρας του Δικτύου Γυναικών Πολιτικών Ηγετών (WPL) εκ μέρους της Βουλής των Αντιπροσώπων, συμμετείχε τη Δευτέρα με οπτικογραφημένο μήνυμά της σε διαδικτυακή Διάσκεψη του Δικτύου, με θέμα “Οικοδόμηση του μέλλοντος: Oι γυναίκες πολικοί ηγέτες καθορίζουν τη νέα κανονικότητα”. Τη Διάσκεψη προσφώνησαν ηγέτες διαφόρων χωρών και αξιωματούχοι διεθνών οργανισμών.  

Ανακοίνωση από τη Βουλή αναφέρει ότι στο μήνυμά της, η Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε την ουσιαστική πρόοδο της Κύπρου όσον αφορά στον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας, της παρενόχλησης, της παρενοχλητικής παρακολούθησης και του σεξισμού.

Η κ Δημητρίου υπογράμμισε την ανάγκη επιτάχυνσης της υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων για την αντιμετώπιση σημαντικών προκλήσεων, όπως το συνταξιοδοτικό και μισθολογικό χάσμα μεταξύ των φύλων, η ισότιμη κατανομή της μη αμειβόμενης εργασίας, μέσω της δημιουργίας επαρκών δομών φροντίδας παιδιών και ο διαχωρισμός των φύλων στην εκπαίδευση, την κατάρτιση και την απασχόληση, κυρίως στους τομείς της επιστήμης, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών.

Επιπρόσθετα, η Πρόεδρος της Βουλής τόνισε την ανάγκη καλλιέργειας πολιτικής κουλτούρας, απαλλαγμένης από πατριαρχικά στερεότυπα και κοινωνικές προκαταλήψεις που αναπαράγουν την ανισότητα. Υπογράμμισε δε τον καθοριστικό ρόλο της εκπαίδευσης και των μέσων ενημέρωσης προς αυτή την κατεύθυνση.

"Ως η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας και ως Πρέσβειρα του WPL, φιλοδοξώ να προβάλω ένα θετικό γυναικείο πρότυπο στην πολιτική, το οποίο να εμπνεύσει, να ενθαρρύνει και να παρακινήσει περισσότερες γυναίκες να συμμετάσχουν στη δημόσια ζωή και να προωθήσει την ισόρροπη εκπροσώπηση των φύλων στα κέντρα λήψης αποφάσεων και την ηγεσία", κατέληξε στο μήνυμά της η κ. Δημητρίου.  

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας