Πέμπτη 23 Σεπ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Κατακλυσμός με βροχές και χαλάζι-Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση

  21/06/2021 06:59
Κατακλυσμός με βροχές και χαλάζι-Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση

Κατακλυσμός με βροχές και χαλάζι-Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση

  21/06/2021 06:59

Σε ισχύ τίθεται από τις 10 το πρωί η κίτρινη προειδοποίηση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, για μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα πλήξουν το νησί.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική, οι καταιγίδες πιθανόν να συνοδεύονται από χαλάζι και θα επηρεάσουν κυρίως τα ορεινά και το εσωτερικό. Η ένταση της βροχής δυνατό να ξεπερνά τα 35 χιλιοστά ανά ώρα.

Σημειώνεται ότι η προειδοποίηση θα έχει ισχύ μέχρι τις 16:00 το απόγευμα της Δευτέρας.

Η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα, μετά τη διάλυση της τοπικής αραιής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Νεφώσεις όμως, που θα αναπτύσσονται το μεσημέρι και το απόγευμα, αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό. Σε καταιγίδα πολύ πιθανό να πέσει χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς και σταδιακά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης, αλλά τοπικά στα νότια παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Σε καταιγίδα οι άνεμοι δυνατό να ενισχύονται στα 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και σε υπήνεμες περιοχές μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 33 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 27 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 30 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 24 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος ωστόσο τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί χαμηλή νέφωση και αργότερα αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μέχρι νοτιοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη, μετά τη διάλυση της τοπικής αραιής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Νεφώσεις όμως, που θα αναπτύσσονται το μεσημέρι και το απόγευμα, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, στα ορεινά και στο εσωτερικό. Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Νεφώσεις όμως, που θα αναπτύσσονται το μεσημέρι και το απόγευμα, πιθανό να δώσουν μεμονωμένη σύντομη βροχή, στα ορεινά. Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο μέχρι την Τετάρτη, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά, για να κυμανθεί γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Πέμπτη αναμένεται περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας