Σε ρυθμούς πλήρους λειτουργίας η Πνευμονολογική Κλινική του ΓΝ Πάφου

Σε ρυθμούς πλήρους λειτουργίας  έχει τεθεί η Πνευμονολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, μετά το πέρας του τελευταίου κύματος της πανδημίας, σύμφωνα με τον Διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΓΝ Πάφου Δρ Άδωνη Ελευθερίου.

Σε ανακοίνωση του ο Δρ Ελευθερίου εξέφρασε την ελπίδα να μην χρειαστεί να αναστείλουν ξανά τις υπηρεσίες της Πνευμονολογικής Κλινικής λόγω της πανδημίας.

Επιπρόσθετα απολογήθηκε στους ασθενείς για την ταλαιπωρία.  Όπως ανέφερε η  Πνευμονολογική κλινική του Γ.Ν Πάφου κλείνει σε λίγους μήνες 10 χρόνια ζωής, ενώ αυτή δημιουργήθηκε, όπως σημειώνει, μέσα από πολύ αντίξοες συνθήκες με επίμονο αγώνα κόπο και μόχθο του προσωπικού της. Ακόμη συνέχισε κατάφερε να εμπεδώσει στα μυαλά όλων ότι η Πνευμονολογία είναι μια μάχιμη ειδικότητα πρώτης γραμμής από τις σημαντικότερες που υπάρχουν.

Επεσήμανε πως οι γιατροί και το προσωπικό της  Πνευμονολογικής Κλινικής του ΓΝ Πάφου απέδειξαν με την δουλειά τους και την αξία τους.

Ο Δρ Ελευθερίου αναφέρθηκε και όραμα ζωής που είχε και έχει στο να πείσει όπως εξήγησε αυτούς που λαμβάνουν τις αποφάσεις να  δημιουργήσουν στο Γ.Ν Πάφου μια ανεξάρτητη Πνευμονολογική κλινική με Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας κάτι που εκτιμά, δικαιούται ο Πάφιος ασθενής.

Ακόμη είπε πως η πανδημία απέδειξε περίτρανα την ανάγκη ύπαρξης τέτοιων δομών σε κάθε σύγχρονο Νοσοκομείο. Με την λήξη της πανδημίας δόθηκαν υποσχέσεις ότι κάτι τέτοιο θα προχωρούσε άμεσα, κάτι ωστόσο που δεν έγινε στερώντας από τον Παφίτη ασθενή αυτή την ευκαιρία.

Παρά την πίκρα μας, ανέφερε, «εμείς θα συνεχίσουμε να αποδεικνύουμε με την δουλειά μας την αξία μας με την ελπίδα ότι κάποτε ίσως θα βρεθούν άνθρωποι που θα βλέπουν το καλό του οργανισμού και των ασθενών και όχι οποιαδήποτε άλλα συμφέροντα».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό