Ως καταδυτικό τουριστικό προορισμό προβάλλει τη Λεμεσό η ΕΤΑΛ

Μέσα από τη φιλοξενία ξένων δημοσιογράφων η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού, προβάλλει τη Λεμεσό ως καταδυτικό τουριστικό προορισμό, συνεχίζοντας της δράσεις της για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της πόλης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της, στο πλαίσιο της ανάπτυξης ειδικών μορφών τουρισμού και συγκεκριμένα για την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού, η ΕΤΑΛ συμμετέχει στην Πράξη ΑΝΔΙΚΑΤ «Ανάπτυξη Δικτύου Καταδυτικού Τουρισμού», του Προγράμματος Διασυνοριακής Ελλάδα – Κύπρος, 2014 – 2020, INTERREG V – A.

Με στόχο την προώθηση των σημείων καταδυτικού ενδιαφέροντος, η ΕΤΑΛ φιλοξένησε στη Λεμεσό την Ελληνίδα travel blogger Εβίτα Βουτσινά (Evita Travels the World), η οποία είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στην ευρύτερη Λεμεσό, να απολαύσει την τοπική κουζίνα και να ανακαλύψει ναυάγια και πλούσια θαλάσσια ζωή με την κατάδυση της στην περιοχή Αμαθούντας και Δασούδι.

Η travel blogger έχει ήδη ξεκινήσει να προβάλλει μέσα από άρθρα και οπτικοακουστικό υλικό τη Λεμεσό, ως καταδυτικό προορισμό και ειδικότερα τους δύο τεχνητούς υφάλους που δημιουργήθηκαν από το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Το πρόγραμμα ΑΝΔΙΚΑΤ, με συνολικό προϋπολογισμό  €3.2 εκατομμύρια, καταπιάνεται με την δημιουργία καταδυτικών διαδρομών σε θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου και την ανάπτυξη δικτύου καταδυτικού τουρισμού. Έχει διάρκεια τρία χρόνια και αναμένεται να αναβαθμίσει ουσιαστικά το τουριστικό προϊόν στον τομέα του καταδυτικού τουρισμού, προσθέτοντας αξία στους τεχνητούς υφάλους, σημειώνει η ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο των δράσεων της ΕΤΑΛ και της επιμόρφωσης του ντόπιου και τουριστικού κοινού για τις καταδυτικές διαδρομές, έχει αγοραστεί ειδικός θόλος, χωρητικότητας 25 ενηλίκων ή 40 παιδιών, για προβολή ντοκιμαντέρ 180 μοιρών.

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού συνεχίζει τις προσπάθειες της για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος που προσφέρει η περιφέρεια Λεμεσού και διεκδικεί ευρωπαϊκά κονδύλια σε τομείς ειδικών ενδιαφερόντων για το σκοπό αυτό, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Διαβεβαιώσεις Αρχής Ηλεκτρονικής Υγεία-«Εντατική εργασία για Α’ φάση Εθνικού Σημείου Επαφής»
Σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Δεν υποχωρεί η σκόνη
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά
Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου