Άρχισαν οι επαφές του ΔΗΣΥ με τους απεργούντες εκπαιδευτικούς-Ψάχνουν τη χρυσή τομή

Τη διαβεβαίωση ότι θα βρεθεί συναινετική λύση στο ζήτημα που έχει προκύψει με τους εκπαιδευτικούς των απογευματινών και βραδινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας, οι οποίοι βρίσκονται σε απεργία, έδωσε ο ΔΗΣΥ. Τη Δευτέρα ο Πρόεδρος Αβέρωφ Νεοφύτου και αντιπροσωπεία του κόμματος είχαν συνάντηση με τον ΓΓ της Συντεχνίας ΟΕΚΔΥΣΕΚ Γιώργο Κωνσταντίνου, τον ΓΓ της ΠΑΣΕΥΠΕΟ Σάββα Τούλουπο και Αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Μέσα εκλογή Αννίτας, έξω διαμαρτυρία-Ανέλαβε δράση ο Αβέρωφ

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Χάρης Γεωργιάδης είπε πως κατανοούν το πρόβλημα που έχει προκύψει και είναι έτοιμοι να συμβάλουν στην επίλυσή του σε ένα πλαίσιο δημοσιονομικής ουδετερότητας που δεν θα επιβαρύνει οικονομικά το κράτος και με ένα τρόπο σωστό και δίκαιο.

«Δεν υπάρχει πρόβλημα που δεν μπορεί να βρει την λύση του, φτάνει να υπάρχει λογική και καλή θέληση», είπε και διαβεβαίωσε πως ο ΔΗΣΥ θα αναλάβει πρωτοβουλία προς αυτή τη κατεύθυνση. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, θα υπάρξουν επαφές με την κυβερνητική πλευρά και τους εκπροσώπους των εργαζομένων για να βρεθεί μια σωστή, λογική, δίκαιη λύση, ανέφερε.

Από την πλευρά του ο κ. Κωνσταντίνου είπε πως παρουσίασαν το πρόβλημα που έχει προκύψει  με την αγορά εργασίας, την πλέον άδικη μορφή εργασίας, όπως σημείωσε.

Ο κ. Κωνσταντίνου ανέφερε πως βρήκαν κατανόηση από τον ΔΗΣΥ και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα διαμεσολαβήσουν ώστε να βρεθεί μια λύση που θα είναι δίκαιη και σωστή και η οποία δεν θα δημιουργεί πρόβλημα.

Είπε πως αυτό που εισηγείται η συνδικαλιστική πλευρά είναι να γίνεται πρόσληψη των εργαζομένων, η οποία θα λήγει με τη λήξη κάθε σχολικής χρονιάς, η οποία θα ανανεώνεται αν υπάρχει ανάγκη και την επόμενη χρονιά. Με αυτό τον τρόπο το πρόβλημα θα λυθεί το πρόβλημα με μια ευέλικτη μορφή απασχόλησης και όχι με μονιμότητα, καθώς από τη μια το κράτος δεν θα εργοδοτεί άτομα που δεν έχει ανάγκη και από την άλλη οι εργαζόμενοι θα έχουν  πρόσβαση στο επίδομα ανεργίας όταν θα λήγει η σύμβαση τους.

Ο κ. Τούλουπος είπε πως έφτασε η στιγμή να λυθεί το πρόβλημα και σημείωσε πως δεν έχουν μείνει ζητήματα που να μην έχουν απαντήσει οι συντεχνίες σχετικά με τις ανησυχίες του κράτους και της Κυβέρνησης.

Δεν ζητούμε, όπως είπε, να μετατρέψουμε τον οποιονδήποτε σε δημόσιο υπάλληλο μέσα από μια διαδικασία αντίθετη με το Σύνταγμα, ούτε να γίνουν αορίστου χρόνου. Αυτό που ζητούμε, πρόσθεσε, είναι να επιστρέψουν στην κατάσταση που ήταν πριν το 2013 έτσι ώστε να έχουν την δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στο Ταμείο Ανεργίας αφού η απασχόληση τους είναι μόλις 7 μήνες το χρόνο.

Είπε πως οι συνθήκες για αυτές τις οικογένειες είναι πολύ δύσκολες και υπάρχουν εκπαιδευτικοί που παλεύουν με διάφορους τρόπους για να έχουν ένα μεροκάματο να ζήσουν. «Φεύγουμε αισιόδοξοι από αυτή τη συνάντηση, αναμένουμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα το συντομότερο δυνατό, ούτως ώστε να κλείσουμε το θέμα της απεργίας και να επιστρέψουμε σιγά σιγά στην ομαλότητα», είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
LIVE: Οι τελικές αγορεύσεις για την υπόθεση Θανάση-Απορρίπτει τα περί δολοφονίας του 26χρονου η Εισαγγελία
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo
Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας