Παρασκευή 17 Σεπ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Με τέσσερα μαθήματα ρίχνουν αυλαία οι Παγκύπριες-Τέλη Ιουνίου τα αποτελέσματα

  14/06/2021 07:19
Με τέσσερα μαθήματα ρίχνουν αυλαία οι Παγκύπριες-Τέλη Ιουνίου τα αποτελέσματα

Με τέσσερα μαθήματα ρίχνουν αυλαία οι Παγκύπριες-Τέλη Ιουνίου τα αποτελέσματα

  14/06/2021 07:19

Με τέσσερα μαθήματα, ρίχνουν αυλαία οι φετινές Παγκύπριες Εξετάσεις, που ξεκίνησαν στις 21 Μαΐου, με το μάθημα της Βιολογίας.

Συγκεκριμένα, σήμερα θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις στα μαθήματα της Ιστορίας, της Πληροφορικής, των Αγγλικών 4ωρο και της Φυσικής 4ωρο. Και για τα τέσσερα μαθήματα, οι εξετάσεις ξεκίνησαν στις 8:00 το πρωί και θα ολοκληρωθούν στις 11:00.

Το μάθημα που επέλεξαν οι πλείστοι μαθητές, είναι αυτό των Μαθηματικών Κατεύθυνσης και ακολουθούν τα Αγγλικά. Συγκεκριμένα, στα Μαθηματικά εξετάστηκαν σχεδόν οι μισοί υποψήφιοι, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στις 3,501, ενώ στο μάθημα των Αγγλικών εξετάστηκαν συνολικά 3,324 μαθητές.

Η Ιατρική Σχολή και πάλι πρώτη στις προτιμήσεις

Όσον αφορά στις σχολές προτίμησης των μαθητών, δεν συνιστά έκπληξη το γεγονός ότι πρώτη το νήμα κόβει και αυτή τη χρονιά η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου. Συνολικά 554 υποψήφιοι έχουν επιλέξει ως πρώτη επιλογή την Ιατρική Σχολή, ενώ ακολουθεί το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, το οποίο επέλεξαν 462 υποψήφιοι.

Προχωρούν οι διορθώσεις

Εν τω μεταξύ, οι διορθώσεις των γραπτών έχουν ήδη ξεκινήσει, με τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Εξετάσεων, Δημήτρη Χανδριώτη, σε δηλώσεις του να τονίζει πως θα συνεχίσουν με τις βαθμολογήσεις, τους οπτικούς ελέγχους, τις καταχωρήσεις, «ωσότου καταφέρουμε να βγάλουμε τα αποτελέσματα για σκοπούς απόλυσης», όπως είπε.

Σε ερώτηση πότε αναμένεται τα αποτελέσματα τόσο για απόλυση όσο και για εισδοχή στα ΑΑΕΙ της Κύπρου, ο κ. Χανδριώτης είπε ότι αναμένονται προς την τελευταία εβδομάδα του Ιούνη, ούτως ώστε να σταλούν στα σχολεία για να μπορέσουν να βγουν τα απολυτήρια, ενώ για την κατανομή των θέσεων στα ΑΑΕΙ της Κύπρου και τις Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας αναμένονται κατά το πρώτο δεκαήμερο του Ιούλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας