Εορτάστηκε στον εγκαινιασθέντα ναό Αποστόλου Βαρνάβα η μνήμη του πολιούχου της Λευκωσίας

Με τη δέουσα επισημότητα και λαμπρότητα εορτάστηκε την Κυριακή η μνήμη του πολιούχου της Λευκωσίας, Αγίου Τριφυλλίου, στον νεο-εγκαινιασθέντα Καθεδρικό Ναό της πρωτεύουσας επ’ ονόματι του Αποστόλου Βαρνάβα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Κορωνείας Παντελεήμων. Τον Μητροπολίτη πλαισίωσαν ο εορτάζων Αρχιμ. Τριφύλλιος Ονισηφόρου, Ιδιαίτερος Γραμματεύς του Αρχιεπισκόπου, οι εφημέριοι του Ναού π. Δημήτριος Δημοσθένους και π. Κυπριανός Κουντούρης καθώς και ο π. Ανδρέας Τουλούμης.

Στο Ιερό Βήμα, παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και ο Μητροπολίτης Βρυούλων  Παντελεήμων.

Στο μεταξύ, με όλη την πρέπουσα επισημότητα,  τελέσθηκε το απόγευμα τού Σαββάτου, στον νέο Ιερό Καθεδρικό Ναό της Λευκωσίας, Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός προς τιμήν του Προστάτου και Πολιούχου της πόλης, Αγίου Τριφυλλίου, πρώτου επισκόπου Λήδρας, χοροστατούντος τού Μητροπολίτου Βρυούλων Παντελεήμονος, συμπροσευχομένων των Επισκόπων Νεαπόλεως  Πορφυρίου, Μεσαορίας Γρηγορίου και Νιτρίας Νικοδήμου, καθώς και του Καθηγουμένου της Μονής του Αποστόλου Βαρνάβα Αρχιμ. Ιωάννου.

Μετά το πέρας τού εσπερινού, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων με την ευκαιρία των εγκαινίων του Ναού, έλαβε χώρα καλλιτεχνική εκδήλωση στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, κατά την οποία ψάλθηκαν, αρχικά, ύμνοι από την χορωδία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου «Άγιος Ιωάννης Δαμασκηνός»  και εκτελέστηκαν χοροί παραδοσιακοί και τραγούδια από Κύπρο, Μικρά Ασία και Νησιά τού Αιγαίου, από το πολιτιστικό εργαστήρι Αγίων Ομολογητών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ