Τετάρτη 28 Ιουλ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Εορτάστηκε στον εγκαινιασθέντα ναό Αποστόλου Βαρνάβα η μνήμη του πολιούχου της Λευκωσίας

  13/06/2021 13:36
Εορτάστηκε στον εγκαινιασθέντα ναό Αποστόλου Βαρνάβα η μνήμη του πολιούχου της Λευκωσίας

Εορτάστηκε στον εγκαινιασθέντα ναό Αποστόλου Βαρνάβα η μνήμη του πολιούχου της Λευκωσίας

  13/06/2021 13:36

Με τη δέουσα επισημότητα και λαμπρότητα εορτάστηκε την Κυριακή η μνήμη του πολιούχου της Λευκωσίας, Αγίου Τριφυλλίου, στον νεο-εγκαινιασθέντα Καθεδρικό Ναό της πρωτεύουσας επ’ ονόματι του Αποστόλου Βαρνάβα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Κορωνείας Παντελεήμων. Τον Μητροπολίτη πλαισίωσαν ο εορτάζων Αρχιμ. Τριφύλλιος Ονισηφόρου, Ιδιαίτερος Γραμματεύς του Αρχιεπισκόπου, οι εφημέριοι του Ναού π. Δημήτριος Δημοσθένους και π. Κυπριανός Κουντούρης καθώς και ο π. Ανδρέας Τουλούμης.

Στο Ιερό Βήμα, παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και ο Μητροπολίτης Βρυούλων  Παντελεήμων.

Στο μεταξύ, με όλη την πρέπουσα επισημότητα,  τελέσθηκε το απόγευμα τού Σαββάτου, στον νέο Ιερό Καθεδρικό Ναό της Λευκωσίας, Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός προς τιμήν του Προστάτου και Πολιούχου της πόλης, Αγίου Τριφυλλίου, πρώτου επισκόπου Λήδρας, χοροστατούντος τού Μητροπολίτου Βρυούλων Παντελεήμονος, συμπροσευχομένων των Επισκόπων Νεαπόλεως  Πορφυρίου, Μεσαορίας Γρηγορίου και Νιτρίας Νικοδήμου, καθώς και του Καθηγουμένου της Μονής του Αποστόλου Βαρνάβα Αρχιμ. Ιωάννου.

Μετά το πέρας τού εσπερινού, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων με την ευκαιρία των εγκαινίων του Ναού, έλαβε χώρα καλλιτεχνική εκδήλωση στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, κατά την οποία ψάλθηκαν, αρχικά, ύμνοι από την χορωδία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου «Άγιος Ιωάννης Δαμασκηνός»  και εκτελέστηκαν χοροί παραδοσιακοί και τραγούδια από Κύπρο, Μικρά Ασία και Νησιά τού Αιγαίου, από το πολιτιστικό εργαστήρι Αγίων Ομολογητών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας