Ο σύνδεσμος «Δώσε του κόσμου γέλιο» που συνεχίζει το φιλανθρωπικό έργο της Σκεύης

Η είδηση του θανάτου της 29χρονης Σκεύης Οδυσσέως, τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά από πολύμηνη μάχη που έδινε με τη λευχαιμία, έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, προκαλώντας σοκ σε όλη την Κύπρο. Ο άνθρωπος που βοηθούσε σιωπηρά, πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, όσους το είχαν ανάγκη. Η πιστή οπαδός της Ομόνοιας, που θα είναι πάντα μέσα στο σωματείο και θα προσέχει τους φίλους της.

Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος, από την ημέρα που έφυγε η Σκεύη και η οικογένειά της αποφάσισε να κρατήσει για πάντα ζωντανή την μνήμη της. Ίδρυσαν τον σύνδεσμο «Δώσε του κόσμου γέλιο-Σκεύη Οδυσσέως» και βοηθάνε όσους το έχουν ανάγκη. Με αυτό τον τρόπο, συνεχίζουν το έργο της, που τόσο άδικα έμεινε στη μέση.

Ο πατέρας της, Ανδρέας Οδυσσέως μιλά στον REPORTER και εξηγεί το σκεπτικό πίσω από την ίδρυση του συνδέσμου και τις δράσεις του, το σκοπό του και την συναυλία που θα γίνει θεσμός. 

«Η Σκεύη ήταν εθελόντρια σε διάφορους οργανισμούς. Πρόσφερε παντού ανιδιοτελώς, χωρίς να θέλει αντάλλαγμα και πάντα στην αφάνεια. Εμείς, η οικογένειά της, μετά μάθαμε όλα αυτά που έκανε. Η κόρη μου έκανε πράγματα, που εμείς δεν τα ξέραμε. Ήταν εθελόντρια σε διάφορους τομείς».  

Η οικογένεια της Σκεύης αποφάσισε να κρατήσει την μνήμη της ζωντανή, προσφέροντας σε όσους το χρειάζονται. Μέσα από τον σύνδεσμο «Δώσε του κόσμου γέλιο», στέκονται στο πλευρό όσων το έχουν ανάγκη, συνεχίζοντας με αυτό τον τρόπο το σπουδαίο έργο που έκανε η ίδια, όσο βρισκόταν στη ζωή.

«Ήταν πολύ εύκολο να ξεκινήσουμε τον σύνδεσμο. Η αδελφή της, της το είπε. “Ό,τι έκανες, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε”. Της υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει το κοινωνικό της έργο, δεν θα σταματήσει. Ο σύνδεσμος δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2020. Νιώθουμε πάρα πολύ καλά, επειδή όταν κάνουμε κάτι την νιώθουμε κοντά μας. Είναι εύκολο αυτό. Θέλουμε να κάνουμε κάτι συνέχεια, επειδή θέλουμε να την νιώθουμε δίπλα μας. Ο κόσμος αγκάλιασε τον σύνδεσμο μας και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, επειδή στον λίγο καιρό που τον κάναμε, χωρίς να δώσουμε δημοσιότητα, ο κόσμος είναι δίπλα μας».

Η Σκεύη προσέφερε εθελοντική εργασία στο Cyprus Stop Trafficking και η οικογένειά της, ήθελε αρχικά να παρέχει βοήθεια εκεί. Στη συνέχεια αποφάσισαν να παρέχουν βοήθεια και σε όσες οικογένειες χρειάζονταν χρήματα, ώστε να μεταβαίνουν στο εξωτερικό για να λαμβάνουν θεραπεία.

«Ξεκινήσαμε να βοηθάμε και τον κόσμο που είχε ανάγκη, ωστόσο είπαμε να περιοριστούμε στις φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, επειδή δεν είχαμε και τα μέσα να βοηθήσουμε όλο τον κόσμο. Κάναμε ένα διαδικτυακό έρανο και μαζέψαμε κάποια λεφτά, τα οποία δώσαμε στην οικογένεια μίας γυναίκας που πέθανε, στο Παραλίμνι και άφησε πίσω τέσσερις κόρες, βοηθήσαμε άπορες οικογένειες Χριστούγεννα και Πάσχα, με κουπόνια. Όταν τους παίρναμε τη βοήθεια, οι άνθρωποι μας έλεγαν συνέχεια ευχαριστώ, με δάκρυα στα μάτια.

Συγκεντρώσαμε κουβέρτες που το είχαν ανάγκη συνάνθρωποί μας και τις πήραμε στο κέντρο φιλοξενίας στη Μενόγεια. Η ανταπόκριση του κόσμου, σε αυτή την προσπάθεια ήταν μεγάλη. Μέσα σε δύο ημέρες καταφέραμε να καλύψουμε τις ανάγκες. Μαζέψαμε 150 κουβέρτες. Όταν τους πήραμε τις κουβέρτες, έρχονταν και μας ευχαριστούσαν και μας έκανε εντύπωση».

Την ερχόμενη Τετάρτη, ο σύνδεσμος θα διεξάγει φιλανθρωπική συναυλία, με αφορμή τα γενέθλια της Σκεύης. Τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες του Cyprus stop trafficking και μέρος των εσόδων θα παραχωρηθούν προς οικονομική ενίσχυση της οικογένειας της μικρής Ζωής Γεωργίου Πουλικά, που μετέβηκαν στην Αμερική για ιατρική επέμβαση. Επόμενη δράση του συνδέσμου θα είναι αιμοδοσία και συλλογή δειγμάτων μυελού των οστών, ώστε να βοηθηθεί το Κέντρο Αίματος και το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»