Απεβίωσε ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Εγκλειστριώτης-Έδινε μάχη με τον κορωνοϊό

Πένθιμα ηχούν οι καμπάνες της Ιεράς Μονής του Αγίου Νεοφύτου μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Αρχιμανδρίτη Αλέξιου Εγκλειστριώτη. 

Ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Εγκλειστριώτης  εκ των πρωτεργατών της ανέγερσης του Ιερού Ναού του Αγίου Εφραίμ παρά τη Μονή Αγίου Νεοφύτου πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής ανέγερσης του ιερού ναού του Αγίου Εφραίμ Νέας Μάκρης, νοσηλεύονταν εδώ και αρκετό καιρό στο ΓΝ Λευκωσίας με κορωνοϊό. Αρχικά νοσηλεύτηκε στο ΓΝ Πάφου στον θάλαμο COVID- 19 , ωστόσο αργότερα κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο ΓΝ Λευκωσίας. 

Ο εκλιπών, είναι αδερφός του Μητροπολίτη Κύκκου Νικηφόρου και Τηλλυρίας.

Ο Ηγούμενος της  Ιεράς Μονής Αγίου Νεοφύτου Επίσκοπος Χύτρων Λεόντιος συγκινημένος ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως με θλίψη πληροφορήθηκαν για την εκδημία του Αρχιμανδρίτη Αλέξιου, προσθέτοντας πως ο  Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Εγκλεστριώτης από το 1964 μετέβη στην Μονή του Αγίου Νεοφύτου ως δόκιμος μοναχός. Ακολούθως μετέβη για τέσσερα έτη στην Αθήνα όπου σπούδασε Θεολογία και με την επιστροφή του υπηρέτησε την Μονή του Αγίου Νεοφύτου. 

Ο Ηγούμενος της Μονής Αγίου Νεοφύτου εξέφρασε τη βαθιά του λύπη για την απώλεια του Αρχιμανδρίτη Αλέξιου Εγκλειστριώτη καθώς και τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του. 

Σε δημοσίευσή της η Ιερά Μονή Αγίου Νεοφύτου ανακοινώνει τον θάνατο του Αρχιμανδρίτη εκφράζοντας την βαθύτατη θλίψη της.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα, «ο Ηγούμενος και η Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Αγίου Νεοφύτου ανακοινώνουμε με βαθύτατη θλίψη την εκδημία προς την άνω Ιερουσαλήμ του εκ των αδελφών της Μονής μας Αρχιμανδρίτου Αλεξίου Εγκλειστριώτη, ο οποίος εκοιμήθη σήμερα Σάββατο,  12 Ιουνίου 2021.  Ευχόμαστε ολοθύμως όπως ο Κύριος της ζωής και του θανάτου κατατάξει την ψυχή του «εν χώρα ζώντων». Τα σχετικά με την εξόδιο ακολουθία θα ανακοινωθούν αργότερα».

Υπενθυμίζεται ότι χθες απεβίωσε από κορωνοϊό και ο Ιεροδιακόνος Ιωάννης Χατζήμιχαηλ, σε ηλικία μόλις 30 ετών.

Ο Ιεροδιακόνος αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας, ενώ είχε προσβληθεί και από κορωνοϊό και κατέληξε στην Μονάδα Ενταντικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Δειτε Επισης

Διαμαρτυρία φοιτητών ΤΕΠΑΚ για μεταφορά μαθημάτων στην Πάφο
Παραβίαση ενωσιακού δικαίου για εργοδότηση ναυαγοσωστών καταγγέλλει η Ισότητα
Aπαγόρευση χρήσης βεγγαλικών και ρίψης πυροτεχνημάτων ζητά το Terra Cypria
Δημόσια διαβούλευση για νομοσχέδιο που ρυθμίζει τις πρωτοβουλίες πολιτών
Παράπονα στην Eπ. Προστασίας για τη νομιμότητα λειτουργείας κλειστών κυκλωμάτων σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία
Διαβεβαιώσεις Αρχής Ηλεκτρονικής Υγεία-«Εντατική εργασία για Α’ φάση Εθνικού Σημείου Επαφής»
Σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Δεν υποχωρεί η σκόνη
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά
Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα