Τετάρτη 28 Ιουλ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Απεβίωσε ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Εγκλειστριώτης-Έδινε μάχη με τον κορωνοϊό

  12/06/2021 17:21
Απεβίωσε ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Εγκλειστριώτης-Έδινε μάχη με τον κορωνοϊό

Απεβίωσε ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Εγκλειστριώτης-Έδινε μάχη με τον κορωνοϊό

  12/06/2021 17:21

Πένθιμα ηχούν οι καμπάνες της Ιεράς Μονής του Αγίου Νεοφύτου μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Αρχιμανδρίτη Αλέξιου Εγκλειστριώτη. 

Ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Εγκλειστριώτης  εκ των πρωτεργατών της ανέγερσης του Ιερού Ναού του Αγίου Εφραίμ παρά τη Μονή Αγίου Νεοφύτου πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής ανέγερσης του ιερού ναού του Αγίου Εφραίμ Νέας Μάκρης, νοσηλεύονταν εδώ και αρκετό καιρό στο ΓΝ Λευκωσίας με κορωνοϊό. Αρχικά νοσηλεύτηκε στο ΓΝ Πάφου στον θάλαμο COVID- 19 , ωστόσο αργότερα κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο ΓΝ Λευκωσίας. 

Ο εκλιπών, είναι αδερφός του Μητροπολίτη Κύκκου Νικηφόρου και Τηλλυρίας.

Ο Ηγούμενος της  Ιεράς Μονής Αγίου Νεοφύτου Επίσκοπος Χύτρων Λεόντιος συγκινημένος ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως με θλίψη πληροφορήθηκαν για την εκδημία του Αρχιμανδρίτη Αλέξιου, προσθέτοντας πως ο  Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Εγκλεστριώτης από το 1964 μετέβη στην Μονή του Αγίου Νεοφύτου ως δόκιμος μοναχός. Ακολούθως μετέβη για τέσσερα έτη στην Αθήνα όπου σπούδασε Θεολογία και με την επιστροφή του υπηρέτησε την Μονή του Αγίου Νεοφύτου. 

Ο Ηγούμενος της Μονής Αγίου Νεοφύτου εξέφρασε τη βαθιά του λύπη για την απώλεια του Αρχιμανδρίτη Αλέξιου Εγκλειστριώτη καθώς και τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του. 

Σε δημοσίευσή της η Ιερά Μονή Αγίου Νεοφύτου ανακοινώνει τον θάνατο του Αρχιμανδρίτη εκφράζοντας την βαθύτατη θλίψη της.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα, «ο Ηγούμενος και η Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Αγίου Νεοφύτου ανακοινώνουμε με βαθύτατη θλίψη την εκδημία προς την άνω Ιερουσαλήμ του εκ των αδελφών της Μονής μας Αρχιμανδρίτου Αλεξίου Εγκλειστριώτη, ο οποίος εκοιμήθη σήμερα Σάββατο,  12 Ιουνίου 2021.  Ευχόμαστε ολοθύμως όπως ο Κύριος της ζωής και του θανάτου κατατάξει την ψυχή του «εν χώρα ζώντων». Τα σχετικά με την εξόδιο ακολουθία θα ανακοινωθούν αργότερα».

Υπενθυμίζεται ότι χθες απεβίωσε από κορωνοϊό και ο Ιεροδιακόνος Ιωάννης Χατζήμιχαηλ, σε ηλικία μόλις 30 ετών.

Ο Ιεροδιακόνος αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας, ενώ είχε προσβληθεί και από κορωνοϊό και κατέληξε στην Μονάδα Ενταντικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας