Μαθήτρια έχασε την εξέταση για τις Παγκύπριες λόγω... rapid test

Ένα περίεργο περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης, σε Λύκειο στη Λεμεσό, όταν η διεύθυνση δεν επέτρεψε την είσοδο σε μαθήτρια, αφού δεν είχε προσκομίσει rapid test.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω μαθήτρια είχε φτάσει το πρωί στο σχολείο της, προκειμένου να παρακαθίσει στις Παγκύπριες Εξετάσεις. Ωστόσο, δεν είχε μαζί της το απαιτούμενο SafePass και όταν ερωτήθηκε από την διεύθυνση του σχολείου, απάντησε ότι είχε κάνει rapid test την προηγούμενη ημέρα, όμως δεν της είχε αποσταλεί μήνυμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ικανοποίηση για τα μέτρα στα σχολεία-Συζητήθηκε εμβολιασμός μαθητών και φοιτητών

Τότε, όπως ανέφερε στον REPORTER ο αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας, η Διεύθυνση ζήτησε από την μαθήτρια να πάει να εξεταστεί ξανά και να προσκομίσει το αποδεικτικό. Η μαθήτρια φαίνεται ότι άργησε, όμως, να επιστρέψει στο σχολείο, με αποτέλεσμα να μην της επιτραπεί η είσοδος στις εξετάσεις.

Το περιστατικό επιβεβαίωσαν και οι οργανωμένοι γονείς, με τον πρόεδρο της συνομοσπονδίας, Χαράλαμπο Διονυσίου, να αναφέρει στον REPORTER πως θα πρέπει να γίνει έρευνα, ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο η μαθήτρια όντως είχε κάνει το rapid test και άργησε το εργαστήρι να της στείλει τα αποτελέσματα ή αν είπε ψέματα. Πάντως, όπως τονίζουν οι εκπρόσωποι και των δύο οργανώσεων, η Διεύθυνση κινήθηκε με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο, που είχε ενώπιον της.

Σημειώνεται, πάντως, ότι στο πρωτόκολλο υπάρχει η πρόνοια ότι μαθητές που είναι αρνητές του ιού και δεν προσκομίζουν SafePass, θα εξετάζονται σε ειδική αίθουσα. Από την έρευνα που πρέπει να γίνει, πρέπει να διαφανεί κατά πόσο υπήρχε η πιθανότητα να εξεταστεί η μαθήτρια σε ειδική αίθουσα ή όχι.

Η μαθήτρια έχει χάσει την εξέταση, όσον αφορά στην πρόσβαση σε δημόσια πανεπιστήμια, ενώ όσον αφορά στην απόλυση, υπάρχει και δεύτερη σειρά εξετάσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας
Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo
Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα