Κυριακή 29 Μαϊ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Στο… χορό της κανονικότητας κλαμπ και επιχειρήσεις-Σε ισχύ οι νέες χαλαρώσεις

  10/06/2021 06:55
Στο… χορό της κανονικότητας κλαμπ και επιχειρήσεις-Σε ισχύ οι νέες χαλαρώσεις

Στο… χορό της κανονικότητας κλαμπ και επιχειρήσεις-Σε ισχύ οι νέες χαλαρώσεις

  10/06/2021 06:55

Το πιο καθοριστικό βήμα για επιστροφή στην κανονικότητα γίνεται σήμερα, αφού έπειτα από μήνες καταργείται το κέρφιου σηματοδοτώντας και το άνοιγμα των κέντρων διασκέδασης, που ανοίγουν μετά από περισσότερο από ένα χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το μήνυμα Ιωάννου για τις νέες χαλαρώσεις-«Ο κίνδυνος δεν έχει εξαλειφθεί»

Τα βελτιωμένα επιδημιολογικά δεδομένα από τη μία και η εμβολιαστική κάλυψη πέραν του μισού ενήλικου πληθυσμού από την άλλη, επιτρέπουν αυτό το βήμα, με Υπουργείο Υγείας και επιστήμονες, να καλούν τον κόσμο να τηρεί τα μέτρα αποστασιοποίησης, υπό το φόβο πισωγυρίσματος λόγω και της εμφάνισης του πολύ μεταδοτικού ινδικού στελέχους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με κρατήσεις και χωρίς πίστες τα κέντρα διασκέδασης-Αλλαγές την 1η Ιουλίου

Χορός με… μέτρο έπειτα από 15 μήνες

Από τις πέντε τα χαράματα, τερματίστηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας ενώ από απόψε θα μπορούν να λειτουργήσουν τα κλαμπ, οι δισκοθήκες, τα μπουζούκια και τα υπόλοιπα κέντρα διασκέδασης. Τα νυκτερινά κέντρα θα διέπονται από αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο, με τους πελάτες να πρέπει να τηρούν αποστάσεις και να προσκομίζουν SafePass.

Όπως ξεκαθαρίστηκε, δεν θα υπάρχει προκαθορισμένος χώρος χορού στην εκδήλωση (πίστα) και οι θαμώνες θα μπορούν να χορεύουν περιμετρικά του τραπεζιού τους. Από την πρώτη Ιουλίου, θα επιτρέπονται 10 άτομα ανά τραπέζι. Μέχρι τότε θα δικαιούνται 8.

Σημειώνεται ότι μέχρι τις 30 Ιουνίου απαγορεύεται η εξυπηρέτηση κοινού σε μπαρ, οι χώροι των οποίων θα χρησιμοποιούνται μόνο από τους εργαζόμενους για την παρασκευή φαγητών ή ποτών. Από την πρώτη Ιουλίου, θα μπορούν και οι πελάτες να βρίσκονται στους χώρους που είναι το μπαρ, στο οποίο ωστόσο θα υπάρχουν αποστάσεις.

Σημειώνεται ότι επιτρέπεται ακόμη η διεξαγωγή γευμάτων/δείπνων κοινωνικών εκδηλώσεων (π.χ. γάμοι, βαφτίσεις, αποφοιτήσεις, κοκ) σε υποστατικά εστίασης ή ξενοδοχειακές μονάδες ή άλλες αίθουσες εκδηλώσεων, για 250 άτομα σε εσωτερικό χώρο για γεύμα/δείπνο, είτε 350 άτομα σε εξωτερικό χώρο για γεύμα/δείπνο. Σ’ ότι αφορά στη δεξίωση/cocktail party δικαιούνται 250 άτομα ανά πάσα στιγμή, σε εξωτερικό χώρο.

Στην κανονικότητα ιδιωτικός και δημόσιος τομέας

Στην κανονικότητα επιστρέφουν από σήμερα τόσο οι ιδιωτικές επιχειρήσεις υπηρεσιών, όσο ο δημόσιος και ο ευρύτερος δημόσιος τομέας, αφού καταργείται ο περιορισμός του ορίου φυσικής παρουσίας Εξακολουθεί ωστόσο, να ισχύει η υποχρέωση για διενέργεια σε εβδομαδιαία βάση rapid test στο 50% των εργαζόμενων που δεν έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση του αδειοδοτημένου εμβολίου και έχουν παρέλθει 3 εβδομάδες από τον εμβολιασμό.

Από σήμερα επιτρέπεται ακόμη η διενέργεια λαϊκών πανηγυριών στους παρακείμενους χώρους θρησκευτικής λατρείας και η πρόσβαση όλων των προσώπων σε κολυμβητήρια, στη βάση των οδηγιών του Υπουργείου Υγείας.

Η επόμενη φάση των χαλαρώσεων

Ο επόμενος σταθμός των χαλαρώσεων είναι στις 16 Ιουνίου, οπόταν και θα επιτραπεί η λειτουργία κατασκηνωτικών χώρων και καλοκαιρινών σχολείων, στη βάση κατευθυντήριων οδηγιών του Υπουργείου Υγείας.

Από την ίδια ημέρα, θα επιτρέπεται η διεξαγωγή αγώνων ομαδικών και ατομικών αθλημάτων, συμπεριλαμβανομένων αθλημάτων επαφής, σε εσωτερικές και εξωτερικές αθλητικές εγκαταστάσεις καθώς και η διεξαγωγή αγώνων Κοινωνικού Χαρακτήρα, όπως μαραθώνιοι, τρίαθλο, κλπ, με την τήρηση υγειονομικού πρωτοκόλλου το οποίο ετοιμάζεται από τον διοργανωτή και εγκρίνεται από το Υπουργείο Υγείας.

Ο στόχος είναι πάντως μέσα στο καλοκαίρι, εάν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα να αρθούν οι πλείστοι περιορισμοί στις συναθροίσεις, πλην της μάσκας που απ’ ότι φαίνεται θα μας συντροφεύει ακόμη για καιρό, τουλάχιστον στους εσωτερικούς χώρους.  

Τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, θα προβαίνουν εβδομαδιαία σε αξιολόγηση της επιδημιολογικής εικόνας και σε ανάλυση των στοιχείων της Ομάδας Ιχνηλάτησης, προκειμένου, εάν κρίνουν ότι χρειάζεται, να ετοιμάζουν εισηγήσεις προς το Υπουργείο Υγείας.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας