Έκαναν κατάληψη του πρώην κτιρίου της ΣΠΕ Πολεμιδιών, δήμαρχος και υπάλληλοι

Εντός του κτιρίου της πρώην ΣΠΕ Πολεμιδιών εισήλθαν σήμερα, με τη βοήθεια κλειδαρά, οι δημοτικές Αρχές Κάτω Πολεμιδιών, οι οποίες αξιώνουν ακύρωση απόφασης του Υπουργικού για παραχώρηση του στο Δήμο Αμμοχώστου και αντί αυτού, χρήση του ως νέο Δημοτικό Μέγαρο Κ. Πολεμιδιών.  

Την απόφαση όπως τεθεί το κτίριο της πρώην ΣΠΕ Πολεμιδών στην κατοχή του Δήμου έλαβε, το βράδυ της Τρίτης, συνεδρία του δημοτικού συμβουλίου, λόγω των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το υφιστάμενο κτίριο και μετά τη χθεσινή αποκόλληση μεγάλου τμήματος μπετόν από δοκούς και κολώνα.

Το κτίριο της πρώην ΣΠΕ Πολεμιδιών δικαιωματικά μας ανήκει, δήλωσε ο Δήμαρχος Νίκος Αναστασίου, ο οποίος μαζί με δημοτικούς συμβούλους και υπαλλήλους εισήλθε το πρωί στο κτίριο, με τη βοήθεια κλειδαρά, ενώ άμεσα άρχισαν εργασίες καθαρισμού και επίπλωσης του.

Όπως ανέφερε ο κ. Αναστασίου, «το κτίριο είναι τελεί υπό την κατοχή του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών, δεν έχουμε χώρο να εγκατασταθούμε, δεν έχουμε ασφαλή χώρο για να εργαστεί το προσωπικό, γι αυτό πάρθηκε και η απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο να μεταστεγαστούμε στο συγκεκριμένο κτίριο, το οποίο είναι ανενεργό εδώ και πάρα πολύ καιρό».

Σημειώνεται ότι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου καταγράφονται και τα σοβαρά προβλήματα, που αντιμετωπίζει το υφιστάμενο κτίριο, έχει σήμερα κοινοποιηθεί στους Υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών.

Σε παρατήρηση ότι ενδεχομένως να πρόκειται για παρανομία, αφού το κτίριο βρίσκεται στην κυριότητα της ΚΕΔΙΠΕΣ και με απόφαση Υπουργικού παραχωρήθηκε στο Δήμο Αμμοχώστου, ο Δήμαρχος Κ.Πολεμιδιών είπε πως, «παράνομο είναι κάτι το οποίο παίρνεις και δεν σου ανήκει. Αυτό το κτίριο ανήκει στην τοπική κοινωνία και έγινε με τους κόπους και τους μόχθους της».

Ο ίδιος δήλωσε έτοιμος να δώσει ακόμη και την παραίτηση του, τονίζοντας ότι «ο Δήμος Κ. Πολεμιδιών το διεκδικεί από το 2019 με επανειλημμένες αιτήσεις, ενώ ο Δήμος Αμμοχώστου δεν αιτήθηκε ποτέ το συγκεκριμένο κτίριο και είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει».

Στον χώρο έφτασαν μέλη της Αστυνομίας, τα οποία κάλεσαν τον κ.Αναστασίου να προσέλθει στον αστυνομικό σταθμό Πολεμιδιών και όπως δώσει οδηγίες ν’ αποχωρήσουν όλοι από το κτίριο, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν είχε γίνει κάποια καταγγελία για την ενέργεια των δημοτικών Αρχών.

Ο Δήμος προχωρεί από το πρωί κανονικά στη μετακόμιση του στο γειτονικό κτίριο της πρώην ΣΠΕ Πολεμιδιών, ενώ από χθες τα γραφεία του παραμένουν κλειστά, μετά το σοβαρό στατικό πρόβλημα που διαπιστώθηκε στο υφιστάμενο κτίριο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας