Άρχισαν οι προετοιμασίες για τη νέα χρονιά-Μετατρέπουν διπλά θρανία σε μονά

Λίγες ημέρες πριν το τέλος μίας δύσκολης σχολικής χρονιάς, το Υπουργείο Παιδείας άρχισε να εργάζεται πυρετωδώς, ώστε να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος. Παρά το γεγονός ότι παρατηρείται μία ύφεση, όσον αφορά στην πανδημία του κορωνοϊού, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας έχουν θέσει σε εφαρμογή τον σχεδιασμό τους, όσον αφορά στην ενίσχυση των σχολικών μονάδων, όλων των βαθμίδων με τα κατάλληλα θρανία.

Ένα θέμα που αποτέλεσε πονοκέφαλο στους αρμόδιους, την περασμένη σχολική χρονιά, αφού τα προβλήματα που προέκυψαν, λόγω της απουσίας των μονών θρανίων στις αίθουσες ήταν αρκετά. Με στόχο να προλάβουν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το Υπουργείο Παιδείας έχει προκηρύξει προσφορές σε όλες τις σχολικές εφορίες, ώστε να αρχίσουν οι εργασίες για τα θρανία.

«Οι προσφορές είναι πολλές, αναλόγως με τις οδηγίες που έχουν δοθεί στις σχολικές εφορίες από το Υπουργείο Παιδείας. Ο σχεδιασμός είναι να πάρουμε περίπου 30,000 διπλά θρανία, που είναι σε καλή κατάσταση και να τα κόψουμε, ώστε να έχουμε 60,000 μονά θρανία. Εξάλλου, έχουμε και περίπου 20,000 μονά θρανία από την προηγούμενη χρονιά», εξήγησε στον REPORTER ο πρόεδρος των σχολικών εφοριών, Ντίνος Έλληνας.

Η κοπή των διπλών θρανίων αποτελεί και μία οικονομικά συμφέρουσα επιλογή, αφού το Υπουργείο Παιδείας μπορεί να διασφαλίσει δύο μονά θρανία στην μισή τιμή. Την ίδια ώρα, τα θρανία θα παραμείνουν στις σχολικές μονάδες και για τις επόμενες χρονιές.

«Μπαίνοντας σε μία νέα δομή πραγμάτων, με την πανδημία του κορωνοϊού, η λύση των μονών θρανίων είναι η πιο σωστή και θα τα έχουμε και για το μέλλον. Θα είναι, δηλαδή, επί μονίμου βάσεων σε όλα τα σχολεία, όλων των βαθμίδων. Θα είναι ακριβώς όπως τα ιδιωτικά φροντιστήρια, που έχουν ένα μονό θρανίο για τον κάθε μαθητή».

Υπενθυμίζεται ότι στην Μέση Τεχνική Εκπαίδευση δεν παρατηρήθηκε πρόβλημα με τα μονά θρανία, αφού από την αρχή της προηγούμενης χρονιάς, οι σχολικές εφορίες κινήθηκαν αυτόνομα και φρόντισαν να καλύψουν τα κενά με τα θρανία.

Κυλά ομαλά η χρονιά

Εν τω μεταξύ, με το τέλος της χρονιάς, για Δημοτικά να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής, τα πράγματα φαίνεται να κυλούν ομαλά, χωρίς κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα, με το Υπουργείο Παιδείας να δηλώνει έτοιμο να αναλάβει δράση, σε περίπτωση που χρειαστεί.

«Λόγω της ύφεσης που παρατηρείται στα κρούσματα στην κοινωνία, υπάρχει μία ύφεση και στα σχολεία και η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Είμαστε, όμως, πάντα έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που θα βρεθούν στον δρόμο μας».

Η σχολική χρονιά αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη Ιουνίου, ενώ σήμερα αναμένεται να παραδώσουν οι καθηγητές των Γυμνασίων τους βαθμούς του δεύτερου τετραμήνου. Όσον αφορά τις εξετάσεις τετραμήνων, έχουν ολοκληρωθεί για τους μαθητές της Α’ Λυκείου Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, την περασμένη Παρασκευή, με το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών, της Φυσικής και των Οικονομικών, ενώ για τους μαθητές της Α’ Λυκείου των Τεχνικών Σχολών ολοκληρώνονται σήμερα οι εξετάσεις, με τα μαθήματα των Αγγλικών και της Τεχνολογίας.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται για τους μαθητές της Β’ Λυκείου και της Β’ Λυκείου των Τεχνικών Σχολών, με τους μαθητές να εξετάζονται στα μαθήματα των Μαθηματικών Κατεύθυνσης, Οικιακής Οικονομίας και Θεατρολόγιας και Μαθηματικών Κατεύθυνσης και των Μαθηματικών 4ωρου και 2ωρου, αντίστοιχα.

Την Τετάρτη  κατεβάζουν αυλαία οι εξετάσεις τετραμήνων για τους μαθητές των Τεχνικών Σχολών, με τα μαθήματα της Τεχνολογίας και της Λογιστικής, ενώ για τους μαθητές της Β’ Λυκείου Μέσης Γενικής, οι εξετάσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν την Πέμπτη, 10 Ιουνίου με τα μαθήματα των Λατινικών, των Εμπορικών και της Χημείας.

Συνεχίζουν κανονικά οι Παγκύπριες Εξετάσεις

Την ίδια ώρα, με ομαλότητα κυλούν και οι Παγκύπριες Εξετάσεις, οι οποίες ολοκληρώνονται τη Δευτέρα 14 Ιουνίου. Σήμερα εξετάζονται οι μαθητές σε τρία μαθήματα, την Ηλεκτρολογία, τα Ψηφιακά Ηλεκτρονικά και το Αρχιτεκτονικό Σχέδιο. Πριν αυτών, το Σάββατο οι υποψήφιοι είχαν εξεταστεί στο μάθημα της Χημείας, των Λατινικών και της Μουσικής Εκτέλεσης και Ερμηνείας.

Τα τελευταία μαθήματα που θα δοθούν για τις φετινές Παγκύπριες είναι αυτά της Ιστορίας, της Πληροφορικής, των Αγγλικών 4ωρο και της Φυσικής 4ωρο, τα οποία αναμένεται να ξεκινήσουν στις 8:00 και να ολοκληρωθούν στις 11:00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Διαβεβαιώσεις Αρχής Ηλεκτρονικής Υγεία-«Εντατική εργασία για Α’ φάση Εθνικού Σημείου Επαφής»
Σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Δεν υποχωρεί η σκόνη
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά
Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου