Συνεχίζεται η μάχη του τετράχρονου Νικόλα-Υποβάλλεται σε μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων

Την μεγάλη μάχη με τον καρκίνο, συνεχίζει να δίνει ο τετράχρονος Νικόλας Σοφοκλέους, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή υποβλήθηκε σε επέμβαση και τη Δευτέρα θα υποβληθεί σε μεταμόσχυση βλαστοκυττάρων.

Σε ανάρτησή στην σελίδα «Nicholas The Brave - Fighting against Stage 4 Neuroblastoma Cancer», την οποία διαχειρίζονται οι οικείοι του πεντάχρονου, αναφέρουν ότι, «η θεραπεία για το νευροβλάστωμα είναι η μακρύτερη και πιο εντατική θεραπεία παιδικού καρκίνου. Έχει πολλή πόνο αυτό το μακρινό ταξίδι, και μεγάλη αβεβαιότητα για κάθε παιδί που του δίνεται αυτή η απαίσια διάγνωση. Με το που ολοκληρώνεται η μια θεραπεία, το παιδί έχει κάποιο χρόνο για να αναρρώσει και να "συνέλθει", και στη συνέχεια ξεκινά την επόμενη - πιο τοξική – θεραπεία».

Όπως εξηγούν, «χθες, ο Νίκολας και η μαμά απόλαυσαν λίγο χρόνο σε έξω. Τόσο σπάνιες είναι αυτές οι στιγμές τους τελευταίους 6 μήνες που μπορούμε να τις μετρήσουμε στα 10 μας δάκτυλα. Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση πριν από μόνο 2 εβδομάδες. Τα κατάφερε τόσο καλά και είμαστε απίστευτα ευγνώμονες που μπορέσαμε να φτιάξουμε χαρούμενες αναμνήσεις χθες έστω για μόνο μια μέρα. Εννέα κύκλοι χημειοθεραπείας, μια μεγάλη χειρουργική επέμβαση, και εξακολουθεί να χαμογελά, να είναι δυνατός, γενναίος, και ατρόμητος. Όταν όλα φαίνονται σκοτεινά, αυτά τα παιδιά μας εμπνέουν και δείχνουν σ' εμάς τους ενήλικες πώς να πιστέψουμε και πάλι. Όσο παλεύει και αγωνίζεται ο πολεμιστής μας, είμαστε δίπλα του. Κανένα παιδί δεν πρέπει να καταπολεμά τον καρκίνο μόνο του, και είμαστε απίστευτα ευγνώμονες για την στήριξη και τις δωρεές που έχουμε λάβει μέχρι στιγμής. Μας δίνετε δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για το μωρό μας». 

Αναφέρουν ακόμα πως «την Παρασκευή μιλήσαμε με τους γιατρούς και αποφάσισαν ότι ο Νικόλας είναι σε καλή κατάσταση για το επόμενο βήμα. Δεν θέλουν να καθυστερήσουν, και έτσι, αύριο, ξεκινάει η μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων. Αυτό το βήμα θα είναι το πιο ισχυρό και το πιο τοξικό από όλους τους προηγούμενους κύκλους χημειοθεραπείας του. Θα διαρκέσει 7 ημέρες και στη συνέχεια θα του δοθούν πίσω τα βλαστοκύτταρά του (που συλλέχθηκαν πριν λίγες εβδομάδες) για να βοηθήσουν τον μυελό των οστών του να αρχίσει να δημιουργεί ξανά λευκά αιμοσφαίρια. Μας ενημέρωσαν τι να περιμένουμε και τους κινδύνους αυτής της δύσκολης χημειοθεραπείας. Τα συμπτώματα θα είναι πολύ εντονότερα από τις προηγούμενες χημείοθεραπείες (π.χ., πόνοι στα νεύρα, έντονοι εμετοί, μείωση όρεξης για φαγητό, και βλεννογονίτιδα».

Σημειώνουν ότι, «δεν είναι εύκολο να βάζεις το παιδί σου σε τέτοια δοκιμασία ειδικά όταν τις τελευταίες μέρες φαίνεται τόσο χαρούμενος και δυνατός. Αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή. Για να θεραπευτεί, πρέπει να περάσουμε από την κόλαση.

Ήδη ο Νίκολας και η μαμά του επέστρεψαν στο νοσοκομείο και ετοιμάζονται για την νέα θεραπείας αύριο. Σας παρακαλούμε, συνεχίστε να προσεύχεστε για τον Νικόλα μας έτσι ώστε να μην υποφέρει πάρα πολύ τον επόμενο μήνα. Σας παρακαλούμε προσευχηθείτε και για τη μαμά του που για τις επόμενες εβδομάδες θα  δει πράγματα που καμία μητέρα δεν θα έπρεπε ποτέ να δει και να βιώσει».

 

 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Νέες παράτυπες εργασίες στον Ακάμα καταγγέλλουν περιβαλλοντικές οργανώσεις
Στήριξη στον ΚΟΑΠ δήλωσε ο ΓΓ ΑΚΕΛ στον Επίτροπο Αγροτικών Πληρωμών
Ο ΣΕΑΠΕΚ καλεί αρμόδιες αρχές να εγκύψουν στο θέμα περικοπών συστημάτων ΑΠΕ
Νέος γύρος διαβουλεύσεων με τα κόμματα για τους χαμηλόμισθους από την Ισότητα
Η ανάγκη πάταξης αθέμιτων πρακτικών για γεωργικά προϊόντα τέθηκε στην Επιτροπή Γεωργίας
Μη τήρηση δεσμεύσεων και αδράνεια για το Περνέρα διαπίστωσε η Βουλή
Ήρθε στην Κύπρο για διακοπές και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού
Επαφές Επικεφαλής Επιστήμονα στο Τόκιο για συνεργασία σε έρευνα και καινοτομία
Ανακαλείται μείγμα για κοτόπουλο λόγω εντοπισμού αλλεργιογόνου ουσίας (pic)