«Πάντα ήμουν άπιστος... Ήρτα επροσευχήθηκα τζιαι έγιανε η κόρη μου που καρκίνο»

Λίγες ημέρες ήταν αρκετές... Από άπιστος, έγινε πιστός και από αμαρτωλός, καθαρός... Το πρόβλημα υγείας με τον όγκο στον εγκέφαλο που αντιμετώπισε η κόρη του, οδήγησε τον κ. Ιωνά Νικολέττη, κοντά στην εκκλησία. Και πιο συγκεκριμένα στον Άγιο Λάζαρο, στον οποίο αφού γονάτισε και δάκρυσε, τον παρακάλεσε να κάνει καλά την κόρη του. Μέσα σε μόλις μερικές ημέρες, η θυγατέρα του 70χρονου, έφερε άκρας υγείας. Το μεγάλο θαύμα του Αγίου Λαζάρου, ήταν και η αιτία, που έκανε τον κ. Ιωνά να γυρίσει στροφή 180 μοιρών στη ζωή του και καθημερινώς να τον ευχαριστεί και να προσεύχεται σ' αυτόν...

Ήταν Φεβρουάριος του 2019, όταν η κόρη του κ. Ιωνά Νικολέττη, έκανε μια μεγάλη επέμβαση για την αφαίρεση όγκου στον εγκέφαλο. Εκ τότε, για δυο χρόνια, η θυγατέρα του κ. Ιωνά πηγαινοερχόταν στους γιατρούς, προσπαθώντας να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας της, χωρίς ωστόσο, να υπάρχει αντίκρισμα και αποτέλεσμα. Δυο χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα στις 19 Απριλίου, ξημέρωσε μια εντελώς διαφορετική μέρα για τον κ. Ιωνά...

Ήταν Δευτέρα του Αγίου Λαζάρου... «Ένιωσα κάτι και ήθελα να ‘ρτω στον Άγιο Λάζαρο να προσευχηθώ. Πήγα σε ένα πολύ καλό μου φίλο στο σπίτι του και του ζήτησα να έρτουμε μαζί στην εκκλησία. Ήταν μετά τις έντεκα τη νύχτα… Ήρταμε εδώ στην εκκλησία, αγκάλιασα την εικόνα, τζιαι παρακάλεσα τον Άγιο Λάζαρο, τζιαι μέσω των αδελφών του, της Μάρθας και της Μαρίας, να μεσολαβήσουν και να βοηθήσουν την κόρη μου. Ήμουν άπιστος, ήμουν αμαρτωλός, δεν πίστευα ποτέ. Ερχόμουν έξω από την εκκλησία και δεν μπορούσα να μπω μέσα. Ήρθα προσκύνησα και προσευχήθηκα. Μετά που τέσσερις μέρες είδα στο όνειρό μου, ότι κτυπά η πόρτα και μου λέει ανάστασή σου, ανάστασή της. Φοβήθηκα λίγο, άνθρωπος είμαι τζιαι 'γω… Όταν άνοιξα την πόρτα, είδα ένα φόρεμα με τρεις σταυρούς, αλλά κεφάλι δεν έβλεπα… Στριφογύρισε και έφυγε προς τον ουρανό τζιαι ξύπνησα… Όπως αποδείχτηκε, ήταν ο Άγιος Λάζαρος, που επροσεύχουμουν καθημερινώς, όπως κάθε πατέρας προσεύχεται για το παιδί του. Τζιαι ήρτα εδώ το πρωί, τζιαι το είπα στον Λάζαρο μου. Λάζαρέ μου, ευχαριστώ, αυτό και αυτό εσυνέβηκε. Σαν είχα αυτό στο μυαλό μου, με παίρνει η κόρη μου και μου λέει, παπά είμαι καλά…».

Τα μάτια του κ. Ιωνά δεν σταμάτησαν λεπτό να δακρύζουν... Ο ίδιος δεν μπορεί ακόμη να πιστέψει σε αυτό το μεγάλο θαύμα που του συνέβη... Μα το μόνο σίγουρο, ότι η πίστη του γιγαντώθηκε... «Δεν μπορώ να περιγράψω το πώς ένιωθα. Είμαι ευχαριστημένος και προσεύχομαι καθημερινώς στον Άγιο Λάζαρο και στις αδελφές του, που μεσολάβησαν, γιατί εγώ ήμουν αμαρτωλός… Και τον φίλο μου τον Λάζαρο ευχαριστώ που στάθηκε δίπλα μου και προσευχηθήκαμε μαζί. Ο κόσμος να ΄ρτει κοντά στην εκκλησία και να πιστεύει στον Θεό. Η πίστη στον Θεό τα κάνει όλα. Αυτό πιστεύω και αυτό συμβουλεύω τον κόσμο. Ποτέ μου δεν πήγα στην εκκλησία να μεταλάβω, ήμουν άπιστος. Μετάλαβα όταν επαντρεύτηκα...».

Το πρώτο πράγμα που ήθελε να κάνει ο κ. Ιωνάς μόλις έγινε το θαύμα ήταν να το πει στον κόσμο... Ωστόσο, «φοβόμουν την ειρωνεία. Ο κόσμος δεν πιστεύει. Έκαμα πάρα πολλή καιρό, να μπορέσω να μιλήσω… Τώρα μιλώ ελεύθερα όμως και δεν ντρέπομαι… Αυτό έγινε και το βλέπω και στην κόρη μου που είναι καλά, τζιαι η κόρη μου προσεύχετουν πάντα να ρτω κοντά στην εκκλησία… Μίλησα στην αδελφή μου, τζιαι με πολλή προσοχή με άκουε. Την περασμένη Τρίτη έκαμα επίσκεψη στα παιδιά μου, καθίσαμε για φαγητό και τους έχω πει όλα τα γεγονότα με την εικόνα του Αγίου Λαζάρου και έχουν μείνει όλοι άφωνοι. Ως εκείνη τη στιγμή εγνώριζε μόνο η μια μου κόρη».

«Ακόμα δεν το πιστεύω... Ήταν ένα πράγμα συγκλονιστικό, ένα δώρο του Αγίου Λαζάρου»

Ο Ιερός Ναός «Το περιβόλι του Αγίου Λαζάρου» στη Δρομολαξιά, είναι η δεύτερη εκκλησία στην Κύπρο η οποία είναι αφιερωμένη στο βίο του Αγίου, του φίλου του Χριστού, ο οποίος διετέλεσε, πρώτος Επίσκοπος Κιτίου. Ο Άγιος Λάζαρος, ο ευεργέτης Άγιος, αφού προσευχήθηκε στον Θεό, μετέτρεψε τον αμπελώνα σε αλυκή, χαρίζοντας πλουσιοπάροχα στην Κύπρο έναν θησαυρό. Ο Ναός αυτός, οικοδομήθηκε από τον επιστάτη της Εκκλησίας, κ. Λάζαρο Φιλίππου, ο οποίος ανέλαβε την ανέγερση και τη συντήρησή του. 

«Ήρθε ένα δώρο από τον Άγιο, ένα πράγμα το οποίο μας σόκαρε. Ακόμα δεν το πιστεύω. Ήταν ένα πράγμα συγκλονιστικό. Ένας άνθρωπος αμαρτωλός, να θέλει να μιλήσει του Αγίου και να μην ξέρει ούτε προσευχή να κάνει...», λέει φανερά συγκλονισμένος ο κ. Λάζαρος Φιλίππου.  

«Εδώ στο Περιβόλι του Αγίου Λαζάρου, καθημερινά, νιώθουμε την ενέργεια του Αγίου, καθημερινά μας εκπλήττει ο Άγιος Λάζαρος δια του Ιησού Χρηστού και των πολλών θαυμάτων που συμβαίνουν. Ήταν η πρώτη μέρα των θρησκευτικών εορτασμών, της εβδομάδας του Αγίου Λαζάρου. Δευτέρα στις 19 Απριλίου του 2021. Ήρτε ο Δεσπότης μας, Μητροπολίτης κ. κ. Νεκταρίου, για να γίνει η έναρξη των θρησκευτικών εκδηλώσεων. Εκείνη τη μέρα είχαμε προγραμματισμένο να κάνουμε μικρό απόδειπνο και τους χαιρετισμούς του Αγίου Λαζάρου.

Με το πέρας της πρώτης μέρας και το βράδυ όταν πήγαμε σπίτι, με πήρε τηλέφωνο η μητέρα μου και μου λέει, ήρθε ένας φίλος του παπά σου εδώ και ψάχνει που είναι ο Άγιος Λάζαρος. Να τον φέρουμε εκεί, είναι ανοικτή η εκκλησία; με ρώτησε. Παρόλο που ήμασταν κουρασμένοι και ήταν περασμένη ώρα, της είπα να τον φέρεις μάμα, ευχαρίστως.

Βγαίνω έξω και αντικρίζω μπροστά μου τον κ. Ιωνά. Μια φιγούρα ενός ανθρώπου, πολύ στεναχωρημένου. Ήταν χλωμός, με δάκρυα στα μάτια. Ήταν χλωμός και ένιωσα ότι δεν έφαγε όλη μέρα. Ακόμη και το στόμα του, ο τρόπος που μιλούσε, πίσσωνε το στόμα του και δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη. Κύριε Ιωνά μου, ηρέμησε του λέω. Γιε μου, μου λέει, η κόρη μου έπιαε καρκίνο. Έκαμε μετάσταση ο καρκίνος. Εγώ τι ήταν να του πω; Δεν είμαι Ιερέας για να μπορούσα να του πω κάτι, ούτε Θεολόγος είμαι. Του είπα κύριε Ιωνά, ο Άγιος μας είναι λεβέντης, ο Άγιος μας κάνει θαύματα και βοήθησε πολλή κόσμο».

«Ξεκίνησα πήγαμε μέσα στην εκκλησία και του είπα του κύριου Ιωνά, να παρακαλέσουμε την Αγία Μάρθα, την Αγία Μαρία για να βοηθήσει και την κόρη του. Όπως ανάστησε ο Χρηστός τον Άγιο Λάζαρο, να αναστηθεί, να βοηθήσει να γιάνει και η κόρη του κ. Ιωνά. Δεν ξέραμε να κάνουμε κάτι άλλο. Γονατίσαμε στις εικόνες και προσευχηθήκαμε.

Αφού ακολούθησαν όλες οι λειτουργίες του Αγίου Λαζάρου εκείνη τη βδομάδα, ήρθε ο κ. Ιωνάς και με βρήκε στην εκκλησία και έκλαιγε από χαρά. Η κόρη του έγινε καλά… Έπαθα σοκ. Αλλά κύριε Ιωνά του είπα, έλα στο σπίτι μου να το πεις σε όλους, όχι για επίδειξη προς Δόξα Θεού... Τελικά αυτό που λένε ότι ο Χρηστός ακούει πρώτα του Αγίου Λαζάρου, φαίνεται είναι αλήθεια...».

 

 

Δειτε Επισης

Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστoύν οι αρμόδιοι
Αίτηση από τέταρτη εταιρεία στα κατεχόμενα για χαλλούμι ΠΟΠ
Σύσκεψη για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπό τον Τατάρ στα κατεχόμενα