Επανεκκίνηση… με διαφορετικές προοπτικές για τους αερομεταφορείς

Βαρύ πλήγμα στον κλάδο των αεροπορικών μεταφορών επίφερε η πανδημία τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, με τις περισσότερες, όμως, αεροπορικές εταιρείες να καταφέρνουν να επιβιώνουν. Το 2020 μετακινήθηκαν «μόλις» 1,8 δις επιβάτες με αεροπλάνα, από 4,5 δις το 2019. Σύμφωνα με την ΙΑΤΑ, η δραματική αυτή συρρίκνωση του αριθμού των επιβατών κατά 60,5% οδήγησε σε πτώση του τζίρου κατά $500 δις στα $328 δις. Οι εκτιμώμενες απώλειες ανέρχονται στα $118,5 δις.

H IATA αναμένει αύξηση της ζήτησης και σταδιακή ανάκαμψη από τα μέσα της ερχόμενης χρονιάς, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι θα προχωρεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα και ότι θα αρχίσουν να ταξιδεύουν και πάλι περισσότεροι άνθρωποι κάνοντας χρήση των rapid tests. Ο εκτιμώμενος τζίρος για το 2021 ανέρχεται στα $459 δις, με τις ζημίες να περιορίζονται στα $39 δις. Περίπου $12 δις των απωλειών θα επωμιστούν οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρίες που λόγω της σχετικά μικρής εσωτερικής αγοράς εξαρτώνται σε μεγαλύτερο βαθμό από τις διεθνείς πτήσεις απ΄ ό,τι οι Αμερικανοί, οι Ρώσοι ή οι Κινέζοι. 

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι ο τομέας των ταξιδιών μεσαίων αποστάσεων θα ανακάμψει γρηγορότερα από τα μακρινά ταξίδια. Εκτιμάται επίσης ότι μεγαλύτερη ζήτηση θα έχουν καταρχήν τα τουριστικά και όχι τα επαγγελματικά πακέτα. Γεγονός είναι ότι η πανδημία έχει επιφέρει τεράστια ώθηση στην ψηφιοποίηση, η οποία θα καταστήσει μελλοντικά περιττά πολλά χρονοβόρα και κοστοβόρα ταξίδια που γίνονται για επαγγελματικούς λόγους. 

Νέα στρατηγική και προκλήσεις

Για την στρατηγική των αεροπορικών εταιρειών και πως αυτή έχει επηρεαστεί από την πανδημία, όπως επίσης και για το πως προδιαγράφεται το μέλλον της Κύπρου στον συγκεκριμένο κλάδο αναμένεται να μιλήσουν ενώπιον του 43ου Ξενοδοχειακού Συνεδρίου & Έκθεση οι:

Γιώργος Μιχαλόπουλος, Chief Commercial Officer της Wizz Air (Ελβετία)

Roland Jaggi, Chief Commercial Officer της Aegean Airlines (Ελλάδα)

Paul Schwaiger, Commercial Director, Marketing & Sales της Condor Airlines (Γερμανία)

Συνέδριο και Έκθεση του ΠΑΣΥΞΕ

Συνεχίζοντας την δυναμική πορεία του μεγαλύτερου θεσμού της εγχώριας Ξενοδοχειακής και Τουριστικής Βιομηχανίας, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) σε συνεργασία με την ΙΜΗ διοργανώνουν στις 29 Iουνίου 2021 το 43ο Ξενοδοχειακό Συνέδριο & Έκθεση. Το Συνέδριο και η Έκθεση αποτελούν το σημαντικότερο εμπορικό και κοινωνικό Φόρουμ του τομέα στην Κύπρο, συμβάλλοντας έτσι στη βελτίωση των υποδομών και υπηρεσιών του Τουρισμού στη χώρα.

Το Συνέδριο πλαισιώνεται από την «Έκθεση Προϊόντων & Υπηρεσιών», στη διάρκεια της οποίας οι επισκέπτες και σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να δικτυωθούν με επαγγελματίες και συνεργάτες που δραστηριοποιούνται σε συναφείς κλάδους. Η Έκθεση, που αποτελεί πραγματικά τον κορυφαίο εκθεσιακό θεσμό για τον Τουριστικό και Ξενοδοχειακό κλάδο, προσφέρει σε όλους τους επιχειρηματίες κι επαγγελματίες επισκέπτες τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά όλα τα νέα προϊόντα από τους καλύτερους και μεγαλύτερους προμηθευτές της αγοράς. Επίσης, μέσω της Έκθεσης προσφέρεται η ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να διευρύνουν τον κύκλο επαφών τους, καθώς και να ενημερωθούν μέσα από μια σειρά διαδραστικών εκδηλώσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Οργανωτής: Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ)

Υπό την αιγίδα: Υφυπουργείο Τουρισμού

Συντονιστής: ΙΜΗ

Χορηγοί Επικοινωνίας: INBusiness Magazine & GOLD Magazine

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ, τηλ.: +357 22505555, φαξ: 22679820, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com, ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Υποψήφια στις ευρωεκλογές η Ιταλίδα ακτιβίστρια που κρατείται στην Ουγγαρία
Γιατί το Ιράν δεν έχει κανένα συμφέρον να διαρκέσει η κρίση με το Ισραήλ-Αναλυτές εξηγούν
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Ο Μισέλ απάντησε στον Τραμπ για την στήριξη στην Ουκρανία-«Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους»
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Εντοπίστηκε γρίπη των πτηνών στο αγελαδινό γάλα, προειδοποιεί ο ΠΟΥ-Σε πολύ υψηλές ποσότητες ο ιός
Απoρρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας για το μπάζωμα στα Τέμπη
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας