Μαζικά αιτήματα για επαναπρογραμματισμό ραντεβού για εμβολιασμό-Συστάσεις Υπ. Υγείας

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι έχει δεχθεί μεγάλο αριθμό αιτημάτων για επαναπρογραμματισμό ραντεβού για εμβολιασμό, για λόγους που κρίθηκε ότι είτε δεν είναι σοβαροί είτε αυτοί θα μπορούσαν να προβλεφθούν κατά τον χρόνο που διευθετήθηκε το ραντεβού (π.χ. προγραμματισμένο επαγγελματικό/προσωπικό ταξίδι, προγραμματισμένη συμμετοχή σε εξετάσεις, προγραμματισμένες κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως γάμοι, βαφτίσεις, κοκ). Η πιο πάνω κατάσταση επιβραδύνει τους ρυθμούς του εμβολιαστικού προγράμματος.

Υπενθυμίζεται ότι όλα τα αιτήματα για επαναπρογραμματισμό ραντεβού εμβολιασμού υποβάλλονται σε διεξοδικό έλεγχο και για αποφυγή καθυστερήσεων θα πρέπει να συνοδεύονται απαραίτητα με σχετική τεκμηρίωση. Αποδεκτά θα γίνονται μόνο τα αιτήματα που αφορούν σοβαρό λόγο, ο οποίος δεν μπορούσε να προβλεφθεί κατά τον χρόνο διευθέτησης του ραντεβού, για τα οποία έχει υποβληθεί επαρκής τεκμηρίωση (π.χ. έκτακτοι ιατρικοί λόγοι, κρούσμα κορωνοϊού, επαφή κρούσματος, κτλ).

Όσα αιτήματα δεν εμπίπτουν στο πιο πάνω πλαίσιο θα απορρίπτονται και σε περίπτωση που το άτομο που αφορά το ραντεβού δεν προσέλθει στο Εμβολιαστικό Κέντρο, τότε δεν θα υπάρχει δυνατότητα αυτό να προγραμματιστεί σε μελλοντικό χρόνο και θα ακυρώνεται. Νοείται πως, μετά την ακύρωση του ραντεβού, ο πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να διευθετήσει νέο ραντεβού μέσω της Πύλης Εμβολιασμού όταν θα έχει προτεραιότητα η ηλικιακή του ομάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, το κοινό καλείται να μην προγραμματίζει τον εμβολιασμό του σε χρόνο που εκ των προτέρων γνωρίζει ότι θα έχει κώλυμα και να αναβάλλει το ραντεβού που εξασφαλίζει μόνο εάν συντρέχει σοβαρός λόγος.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η Πύλη Εμβολιασμού θα ανοίξει εντός Ιουνίου ειδικά για τα άτομα που φοιτούν σε Ακαδημαϊκά Ιδρύματα του εξωτερικού σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα. Ως εκ τούτου, καλούνται οι φοιτητές να μην προγραμματίζουν ραντεβού εφόσον δεν θα μπορέσουν να το πραγματοποιήσουν λόγω απουσίας τους στο εξωτερικό, καθώς δεν θα υπάρχει δυνατότητα επαναπρογραμματισμού.

Για επαναπρογραμματισμό ραντεβού λόγω σοβαρού κωλύματος, οι πολίτες μπορούν να αποστέλλουν πλήρως συμπληρωμένα και τεκμηριωμένα τα πιο κάτω στοιχεία στην ηλεκτρονική διεύθυνση vacrescheduling@mphs.moh.gov.cy:

  • Ονοματεπώνυμο
  • Αρ. Δελτίου Ταυτότητας
  • Ημερομηνία γέννησης
  • Ημερομηνία και ώρα του ραντεβού
  • Εάν ο επαναπρογραμματισμός αφορά την 1 η ή τη 2 η δόση
  • Εμβολιαστικό Κέντρο
  • Είδος εμβολίου
  • Αρ. Τηλεφώνου επικοινωνίας
  • Λόγος που ζητείται αλλαγή του ραντεβού (π.χ. κρούσμα κορωνοϊού, στενή επαφή κρούσματος, κοκ)
  • Πότε είναι επιθυμητός ο επαναπρογραμματισμός

Δειτε Επισης

Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo
Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα
Το Υπουργείο Γεωργίας καλεί το κοινό να προστατεύσει την κυπριακή τουλίπα
Πλάνο για κοινό «ευρωπαϊκό πτυχίο» προωθεί η Κομισιόν
Εργασίες συντήρησης του Δικτύου Υψηλής Τάσης στην Επαρχία Πάφου
Για τις δράσεις του Συνδέσμου «Προμηθέας» ενημερώθηκε ο Υπουργός Υγείας
Πόρισμα διοικητικής έρευνας Ακάμα και χρονοδιάγραμμα ζητά η Επιτροπή Περιβάλλοντος
Σε άλλη χώρα γεννήθηκε το 22,7% των κατοίκων της Κύπρου