Σημεία δειγματοληψίας για rapid test και εντός σχολείων-Οι διευκρινίσεις Προδρόμου

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με τις Γραμματείες της ΟΛΤΕΚ και της ΟΕΛΜΕΚ και με την Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης.

Από πλευράς Υπουργείου συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής κ. Κύπρος Κυπριανού και  οι Διευθυντές Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης κ.κ. Κυπριανός Λούης και Ηλίας Μαρκάτζιης.     

Στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης, ο Υπουργός Παιδείας ενημέρωσε τις ηγεσίες των εκπαιδευτικών οργανώσεων και τους οργανωμένους γονείς για την ανάγκη, η οποία έχει προκύψει, να συμβάλει το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) με ένα αριθμό αιθουσών πολλαπλών χρήσεων στην προσπάθεια που γίνεται για τη διενέργεια τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου.

Ο κ. Προδρόμου εξήγησε στους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών οργανώσεων και στους οργανωμένους γονείς ότι έχει ληφθεί πρόνοια, σε συνεργασία με τις Σχολικές Εφορείες, ούτως ώστε να διασφαλιστεί η πρόσβαση του κοινού μόνο στους συγκεκριμένους χώρους, με την κατασκευή εξωτερικής προσωρινής περίφραξης, και για να υπάρχει στον χώρο ειδικό προσωπικό ασφαλείας.

Παράλληλα, ενημέρωσε ότι έχει ληφθεί πρόνοια, στην περίπτωση που θα λειτουργούν αυτά τα κέντρα δειγματοληψίας ταυτόχρονα με τη διεξαγωγή των εξετάσεων στα σχολεία, η λειτουργία τους να αρχίζει μετά το πέρας των εξετάσεων.

Οι ηγεσίες των εκπαιδευτικών οργανώσεων και οι εκπρόσωποι των οργανωμένων γονέων συμφώνησαν με την ανάγκη να υπάρξει κατανόηση και να συμβάλουν και τα σχολεία στη συλλογική προσπάθεια και προέβησαν σε αριθμό παρατηρήσεων προκειμένου να επηρεαστεί όσον το δυνατόν λιγότερο η λειτουργία των σχολείων.

Ο Υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε ότι θα ληφθούν υπόψη αυτές οι παρατηρήσεις και επισήμανε ότι γίνονται ήδη διευθετήσεις, ούτως ώστε αριθμός αιθουσών πολλαπλής χρήσης να αντικατασταθεί με άλλες αίθουσες που μπορεί να εξευρεθούν στην κοινότητα.

Ο κ. Προδρόμου με την ευκαιρία ενημέρωσε επίσης και συζήτησε θέματα που αφορούν στη διοργάνωση των Παγκύπριων Εξετάσεων και των Εξετάσεων Τετραμήνων στις άλλες τάξεις του Λυκείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Νέες παράτυπες εργασίες στον Ακάμα καταγγέλλουν περιβαλλοντικές οργανώσεις
Στήριξη στον ΚΟΑΠ δήλωσε ο ΓΓ ΑΚΕΛ στον Επίτροπο Αγροτικών Πληρωμών
Ο ΣΕΑΠΕΚ καλεί αρμόδιες αρχές να εγκύψουν στο θέμα περικοπών συστημάτων ΑΠΕ
Νέος γύρος διαβουλεύσεων με τα κόμματα για τους χαμηλόμισθους από την Ισότητα
Η ανάγκη πάταξης αθέμιτων πρακτικών για γεωργικά προϊόντα τέθηκε στην Επιτροπή Γεωργίας
Μη τήρηση δεσμεύσεων και αδράνεια για το Περνέρα διαπίστωσε η Βουλή
Ήρθε στην Κύπρο για διακοπές και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού
Επαφές Επικεφαλής Επιστήμονα στο Τόκιο για συνεργασία σε έρευνα και καινοτομία
Ανακαλείται μείγμα για κοτόπουλο λόγω εντοπισμού αλλεργιογόνου ουσίας (pic)