Δευτέρα 21 Ιουν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Στο πλάνο εμβολιασμού και οι φοιτητές του εξωτερικού-Οι συστάσεις του Υπ. Υγείας

  14/05/2021 16:37
Στο πλάνο εμβολιασμού και οι φοιτητές του εξωτερικού-Οι συστάσεις του Υπ. Υγείας

Στο πλάνο εμβολιασμού και οι φοιτητές του εξωτερικού-Οι συστάσεις του Υπ. Υγείας

  14/05/2021 16:37

Ειδικά ραντεβού για εμβολιασμό, τα οποία θα απευθύνονται στους φοιτητές, οι οποίοι σπουδάζουν στο εξωτερικό, θα ανακοινώσει το Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Πύλη Εμβολιασμού θα ανοίξει εντός Ιουνίου ειδικά για τα άτομα που φοιτούν σε Ακαδημαϊκά Ιδρύματα του εξωτερικού σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.

Ως εκ τούτου, καλούνται οι φοιτητές να μην προγραμματίζουν ραντεβού εφόσον δεν θα μπορέσουν να το πραγματοποιήσουν λόγω απουσίας τους στο εξωτερικό, καθώς δεν θα υπάρχει δυνατότητα επαναπρογραμματισμού.

Υπενθυμίζεται ότι, αίτημα για προτεραιότητα στον εμβολιασμό των πρωτοετών φοιτητών, που θα επιλέξουν να σπουδάσουν σε χώρες του εξωτερικού, έχουν υποβάλει οι οργανωμένοι γονείς, ενώπιον του Υπουργείου Υγείας.

«Πολλές χώρες του εξωτερικού θεωρούν προαπαιτούμενο το coronapass πλέον, θα το συναντήσουν αρκετά οι πρωτοετείς φοιτητές μας και όχι μόνο. Ωστόσο, επειδή οι φοιτητές που βρίσκονται ήδη στο εξωτερικό για τις σπουδές τους, ενδεχομένως να έχουν προετοιμαστεί και έχουν ήδη λάβει και το εμβόλιο, από δική τους πρωτοβουλία, εμείς θέλουμε να διασφαλίσουμε τους πρωτοετείς. Ο χρόνος υπάρχει μέχρι το Σεπτέμβριο, που είναι η έναρξη της φοιτητικής χρονιάς και ζητήσαμε από το Υπουργείο Υγείας, να υπάρχει ένας προγραμματισμός, σε προαιρετική φάση, για τους στρατιώτες που θα απολυθούν φέτος και τις τελειόφοιτες μαθήτριες, για να μην έχουν προβλήματα», είχε δηλώσει στον REPORTER ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης, Χαράλαμπος Διονυσίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας