Πρόωρες χαλαρώσεις και πιθανή αλλαγή για SafePass σε εστίαση-Όλες οι πληροφορίες

H βελτιωμένη επιδημιολογική εικόνα, ως αποτέλεσμα του lockdown και των μαζικών εμβολιασμών, όπως όλα δείχνουν οδηγεί σε πρόωρες χαλαρώσεις, που στόχο έχουν την τόνωση της ψυχολογίας των πολιτών και την πιο εύρυθμη λειτουργία κάποιων επιχειρήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σκέψεις για αλλαγή της ώρας απαγόρευσης κυκλοφορίας-Πρόταση και για την εστίαση

Το πρώτο είναι η αλλαγή της ώρας της νυκτερινής απαγόρευσης, που γίνονται σκέψεις να ξεκινά τα μεσάνυκτα ή στις 11:30, αντί στις 11 το βράδυ με την ισχύ της να παραμένει μέχρι τις πέντε το πρωί. Πρόκειται για μία εισήγηση που έχει κερδίσει έδαφος τις τελευταίες ημέρες, που εκτιμάται ότι με τα σημερινά δεδομένα, δεν θα επιβαρύνει την επιδημιολογική εικόνα. Αποτελεί άλλωστε αίτημα τόσο των επιχειρηματιών εστίασης όσο και των διοργανωτών γάμων, για σκοπούς πιο εύρυθμης λειτουργίας τους.

Η δεύτερη χαλάρωση που βρίσκεται υπό συζήτηση, είναι σύμφωνα με πληροφορίες η κατάργηση του safePass στους εξωτερικούς χώρους των επιχειρήσεων εστίασης. Προσκόμιση safePass ωστόσο, εάν τελικά εγκριθεί, θα απαιτείται για όταν ανοίξουν οι εσωτερικοί χώροι των επιχειρήσεων εστίασης την 1η Ιουνίου.

Η τρίτη χαλάρωση που βρίσκεται στο τραπέζι, είναι η αύξηση των ατόμων που θα μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα σε εσωτερικούς χώρους γυμναστηρίων, όπου απαιτείται η προσκόμιση των αποδεικτικών του SafePass.

Οι εισηγήσεις θα συζητηθούν αύριο ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου που συνέρχεται στις 9 το πρωί και θα αποφασιστεί εάν θα τεθούν σε εφαρμογή τη Δευτέρα 17 Μαΐου, που ξεκινά η δεύτερη φάση του unlock.

Τι ανοίγει από τη Δευτέρα

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα επαναδραστηριοποιούνται έπειτα από πολλές εβδομάδες, επιχειρήσεις όπως είναι οι παιδότοποι, τα λούνα παρκ και τα θεματικά πάρκα, που θα μπορούν να λειτουργούν στους εξωτερικούς χώρους.

Επιπρόσθετα, αρχίζει η τέλεση γάμων και βαπτίσεων στην παρουσία μέχρι και 200 προσώπων.

Επαναρχίζει εξάλλου και η διεξαγωγή συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων, με πληρότητα που δεν υπερβαίνει το 30% της χωρητικότητας των υποστατικών.

Θα επιτρέπεται ακόμη η λειτουργία των υπαίθριων και κλειστών θεάτρων, αμφιθεάτρων, κινηματογράφων και αιθουσών θεαμάτων με μέγιστο αριθμό τους 50 θεατές ή με πληρότητα 30% της χωρητικότητας του υποστατικού σε κλειστούς χώρους και 50% της χωρητικότητας του υποστατικού σε εξωτερικούς χώρους.

Σε όλες τις πιο πάνω δραστηριότητες θα απαιτείται SafePass.

Τι θα ισχύσει σε ναούς

Από τις 17 Μαΐου αυξάνονται στους χώρους λατρείας, οι αριθμοί των πιστών, που είναι σήμερα 50. Πλέον δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν το 30% της χωρητικότητας του ναού. Η παρουσία προσώπων σε προαύλια εκκλησιών και άλλων θρησκευτικών χώρων, τηρουμένων των κατευθυντήριων οδηγιών του Υπουργείου Υγείας. Και για αυτούς τους χώρους απαιτείται Safepass.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών