Ικανοποίηση Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου για την πρόοδο υλοποίησης του Σχεδίου Δράσης κατά της Διαφθοράς

Η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου της Κυπριακής Δημοκρατίας εκφράζει την ικανοποίηση της για την πρόοδο της υλοποίησης του Σχεδίου Δράσης κατά της Διαφθοράς το οποίο στοχεύει στην πρόληψη και καταπολέμηση της διαφθοράς και το οποίο είχε εξαγγείλει η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως στις 29 Ιανουαρίου 2021.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σήμερα, Πέμπτη, πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ημερίδα με θέμα «Σχέδιο Δράσης κατά της Διαφθοράς – Εκπαίδευση και Επιμόρφωση» στην οποία συμμετείχε και η Έφορος Εσωτερικού Ελέγχου.

Το Σχέδιο Δράσης συμπεριλαμβάνει ενίσχυση της στελέχωσης των Μονάδων Ελέγχου στα Υπουργεία και Υφυπουργεία με 22-23 άτομα, της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου με 7 Λειτουργούς καθώς επίσης την ενδυνάμωση του συστήματος εσωτερικού ελέγχου στη Δημόσια Υπηρεσία με τη σύσταση Μονάδων Ελέγχου σε σημαντικά Τμήματα. Η ενίσχυση των Μονάδων και της Υπηρεσίας εγκρίθηκε με σχετική Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 23 Μαρτίου 2021.

Αναφέρεται επίσης, ότι η ενίσχυση του συστήματος εσωτερικού ελέγχου και διαχείρισης κινδύνων στη Δημόσια Υπηρεσία, αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της πρόληψης και κατ’ επέκταση τη μείωση της διαφθοράς. Η διαφθορά, προστίθεται, είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο που πρέπει να χρήζει συνεχούς καταπολέμησης.

Η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου, σημειώνει επίσης ότι θα συνεχίσει να συμβάλλει έμπρακτα στις προσπάθειες για επίτευξη του επιδιωκόμενου αυτού στόχου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστoύν οι αρμόδιοι
Αίτηση από τέταρτη εταιρεία στα κατεχόμενα για χαλλούμι ΠΟΠ
Σύσκεψη για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπό τον Τατάρ στα κατεχόμενα
Άναψε το πράσινο φως το Υπουργικό για παράταση ε στη χρηματοδότηση ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ
Καταβάλλονται αρχές Μαϊου αποζημιώσεις σε αγρότες που υπέστησαν ζημιές
Έρευνα του Υπουργείου Παιδείας για διασύνδεση ανώτερης εκπαίδευσης με αγορά εργασίας
Συστάσεις του Υπουργείου Υγείας για την αυξημένη συγκέντρωση σκόνης
Αναθεωρημένο Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν ΥΠΑΜ και ΚΟΑ για τους στρατεύσιμους αθλητές