Πέμπτη 16 Σεπ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Τι ισχύει για τα rapid test και τους εμβολιασμένους εργαζόμενους σε εταιρείες

  12/05/2021 13:26
Τι ισχύει για τα rapid test και τους εμβολιασμένους εργαζόμενους σε εταιρείες

Τι ισχύει για τα rapid test και τους εμβολιασμένους εργαζόμενους σε εταιρείες

  12/05/2021 13:26

Δεν πρέπει να συνυπολογίζονται στο ποσοστό των εργαζομένων που πρέπει να υποβληθούν σε τεστ ταχείας ανίχνευσης, οι εμβολιασμένοι που απαλλάσσονται από αυτό το μέτρο.

Σύμφωνα με διευκρινίσεις που λήφθηκαν από το Υπουργείο Υγείας έπειτα από απορίες πολιτών, οι εργοδότες πρέπει να αφαιρούν από την «εξίσωση» όσους εργαζόμενους απαλλάσσονται επειδή έχουν παρέλθει 3 εβδομάδες από τη χορήγηση της πρώτης δόσης του εμβολίου.

Υπενθυμίζεται ότι με στόχο την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σύμφωνα με τα Διατάγματα, οι εργοδότες στις επιχειρήσεις, καθώς και οι Προϊστάμενοι στα Τμήματα/Υπηρεσίες του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα έχουν ευθύνη να συντονίζουν όπως οι εργαζόμενοι υποβάλλονται σε rapid test, ώστε να διασφαλίζεται η υποχρεωτική εβδομαδιαία εξέταση με rapid test αντιγόνου του προσωπικού ως ακολούθως:

  • Επιχειρήσεις/υπηρεσίες όπου εργάζονται με φυσική παρουσία μέχρι πέντε (5) άτομα, ο έλεγχος θα πρέπει να γίνεται σε όλους τους εργαζόμενους.
  • Επιχειρήσεις/υπηρεσίες όπου εργάζονται με φυσική παρουσία πέραν των 5 ατόμων, ο έλεγχος θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον στο 50% των εργαζομένων.

Επιπρόσθετα, μέσω του προγράμματος οφείλουν να συμμετέχουν και οι αυτοεργοδοτούμενοι, καθώς και άτομα που εργάζονται ως οικιακοί βοηθοί ή/και έχουν την ευθύνη για τη φροντίδα ηλικιωμένων ή ατόμων με αναπηρία ή ατόμων που δεν μπορούν να αυτό-εξυπηρετηθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας