Την προσφορά των νοσηλευτών κατά την πανδημία εξαίρει η Διεύθυνση Νοσηλευτικών Υπηρεσιών

Τα θερμότατα συγχαρητήρια προς όλους τους νοσηλευτές/τριες, τις επισκέπτριες τους επισκέπτες υγείας, τις μαίες της Κύπρου, για την αξιέπαινη συνεισφορά τους μέσω του έργου τους στην αντιμετώπιση της Ππανδημίας, διασφαλίζοντας την υγεία του πληθυσμού, εκφράζει σε μήνυμα του ο Ευαγόρας Ταμπούρης, Αναπληρωτής Διευθυντής Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Νοσηλευτών που καθιερώθηκε να γιορτάζεται στις 12 Μαΐου.

«Οι Νοσηλευτές/τριες, οι μαίες  που αποτελούν τη μεγαλύτερη μάζα του ανθρώπινου δυναμικού στο Σύστημα Υγείας μιας χώρας, μια δυνατή φωνή, αποτελούν δύναμη, προσφέρουν υγεία σε όλους, μπορούν να προσφέρουν περισσότερα με λιγότερα, προσαρμόζονται αποτελεσματικά σε κάθε νέα πρόκληση. Καλούνται τώρα να αναλάβουν δράση, να δημιουργήσουν μια νέα τάξη πραγμάτων στοχεύοντας στη φροντίδα υγείας  του μέλλοντος», αναφέρει.

Στο μήνυμα του ο κ. Ταμπούρης προσθέτει ότι, οι Νοσηλευτές της Κύπρου κλήθηκαν από την πρώτη στιγμή, άμεσα να στελεχώσουν τμήματα COVID-19, νέα τμήματα στα νοσηλευτήρια, την Επιδημιολογική Μονάδα Επιτήρησης του ΥΥ, τη Μονάδα Ιχνηλάτησης, τα αεροδρόμια, τα Ιατρεία Δημόσιας Υγείας, τις ξενοδοχειακές μονάδες καραντίνας τα Κέντρα Εμβολιασμού και τόσα άλλα.

«Χρειάστηκε να δουλέψουν χωρίς καθόλου ώρες ξεκούρασης μακριά από τις οικογένειες τους, με μόνο σύμμαχο την ανιδιοτελή τους αγάπη για το λειτούργημα που υπηρετούν και με συντροφιά  τον φόβο του αγνώστου και ύπουλου εχθρού», υπογραμμίζει.

Αναφερόμενος στην 12η Μαΐου σημείωσε ότι αυτή θεσμοθετήθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ως Ημέρα Τιμής για τους νοσηλευτές/τριες ολόκληρης της παγκόσμιας κοινότητας.

Σημείωσε παράλληλα ότι, το Διεθνές Συμβούλιο Νοσηλευτών - ICN, που αποτελεί την παγκόσμια φωνή της Νοσηλευτικής, επιλέγει φέτος ως θέμα των εκδηλώσεων με ευκαιρία τη Διεθνή Ημέρα Νοσηλευτών,  τον τίτλο: «NURSES: A VOICE TO LEAD – A VISION FOR FUTURE HEALTHCARE » («Νοσηλευτές/τριες: Ηγετική Φωνή- όραμα για την  φροντίδα υγείας του μέλλοντος» ).

Κάθε χρόνο, το ICN ηγείται των παγκόσμιων εορτασμών για τη Διεθνή Ημέρα Νοσηλευτών, η οποία πραγματοποιείται στις 12 Μαΐου, την επέτειο από τη γέννηση της  Florence Nightingale.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ICN Howard Catton, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση, αναφέρει πως  η πανδημία είχε αποκαλύψει τις αδυναμίες σε πολλά από τα συστήματα υγείας  ανά το παγκόσμιο, τις τεράστιες πιέσεις  υπό τις οποίες εργάζεται το νοσηλευτικό προσωπικό, και έριξε φως στην απίστευτη αφοσίωση και το θάρρος τους.

Δειτε Επισης

Μικρό σκάφος βυθιζόταν στον κόλπο Λεμεσού-Ενεργοποιήθηκε το «Νέαρχος», διασώθηκαν δύο άτομα
Επαφές Επικεφαλής Επιστήμονα στο Τόκιο για συνεργασία σε έρευνα και καινοτομία
Ανακαλείται μείγμα για κοτόπουλο λόγω εντοπισμού αλλεργιογόνου ουσίας (pic)
Η ανάγκη του Νετανιάχου για πολιτική επιβίωση στο επίκεντρο της κρίσης Ισραήλ-Ιράν
Για τα μέτρα της Κύπρου για μείωση θαλάσσιας ρύπανσης μίλησε η Υπ. Περιβάλλοντος στο OOC-9
Ειδική μέθοδος για διάγνωση οστεοπόρωσης στο Κέντρο Υγείας Έγκωμης ΟΚΥπΥ
Χειροπέδες σε 44χρονο για τον εμπρησμό 17 οχημάτων σε συνεργείο
Βλάβη προκάλεσε προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στην επαρχία Λάρνακας
Προώθηση σχεδιασμών για συστήματα αποθήκευσης και υδρογόνο ζητά η Επιτροπή Ενέργειας
Ολοκληρώθηκε η σύνταξη Νομοσχεδίου κατοχύρωσης των καλλιτεχνών και τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση