Κυριακή 29 Μαϊ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Φόβοι Ιωάννου για πισωγύρισμα μετά τη φιέστα-«Δεν μας τιμούν οι εικόνες»

  11/05/2021 12:52
Φόβοι Ιωάννου για πισωγύρισμα μετά τη φιέστα-«Δεν μας τιμούν οι εικόνες»

Φόβοι Ιωάννου για πισωγύρισμα μετά τη φιέστα-«Δεν μας τιμούν οι εικόνες»

  11/05/2021 12:52

Δεν έκρυψε τον προβληματισμό του αλλά και την ανησυχία του ο υπουργός Υγείας, από τις χθεσινές εικόνες στο Ηλίας Πούλος, όπου μαζεύτηκαν πολλές χιλιάδες οπαδοί της Ομόνοιας για να πανηγυρίσουν το πρωτάθλημα της ομάδας τους.

«Σίγουρα μπορούν να μας οδηγήσουν σε πισωγύρισμα, υπήρχε σαφής παράβαση του διατάγματος, δεν μας τιμούν οι χθεσινές εικόνες και δυσκολεύει ακόμα περισσότερο το έργο μας», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Ιωάννου μιλώντας στη μεσημβρινή εκπομπή του Σίγμα.

Όπως σημείωσε, οι χθεσινοβραδινές εικόνες ήταν πολύ λυπηρές και πιθανόν να έχουν επίπτωση στην επιδημιολογική εικόνα, αφού δεν αποκλείεται ανάμεσα σε αυτούς που συσσωρεύτηκαν στο προπονητικό κέντρο να υπήρχαν και θετικά κρούσματα.

«Εδώ και μήνες προσπαθούμε να πείσουμε τον κόσμο να συμμορφωθεί με τα μέτρα και να συνεργαστεί μαζί μας... Εδώ και μήνες μέσω διαταγμάτων υπάρχουν περιορισμοί κι όμως χθες είδαμε αυτές τις εικόνες χιλιάδων ατόμων, να συγκεντρώνονται στο προπονητικό κέντρο της Ομόνοιας χωρίς μέτρα προστασίας, χωρίς τίποτα», σημείωσε προσθέτοντας πως «δυστυχώς ήταν πολύ λυπηρές οι εικόνες που είδαμε χθες και πιθανόν να έχει και κάποια επίπτωση στην επιδημιολογική εικόνα».

Κληθείς να απαντήσει εάν θεωρεί πως θα υπάρξει αύξηση κρουσμάτων απάντηση «πιθανόν να έχουμε».

Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου ανέφερε πως αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να υπολογιστούν οι επιπτώσεις στην επιδημιολογική εικόνα.

«Αντιλαμβάνεστε ότι όταν μαζεύτηκαν τόσες χιλιάδες, έστω και με το χαμηλό ποσοστό θετικότητας που υπάρχει αυτή τη στιγμή, είναι δεδομένο πως θα κυκλοφορούσαν κάποιοι θετικοί μέσα σε αυτές τις χιλιάδες, άρα θα υπάρξει κάποια διασπορά. Τώρα πόση θα είναι δεν μπορούμε να ο γνωρίζουμε, αλλά σίγουρα θα υπάρξει κάποια επίπτωση στα επιδημιολογικά δεδομένα».

Ο υπουργός ανέφερε ακόμα ότι στην επιστολή προς το Υπουργείο Υγείας η Ομόνοια ανέφερε ότι τυχόν άρνηση να παραβρεθούν 15% της χωρητικότητας του γηπέδου θα έφερνε 15-20 χιλιάδες κόσμου έξω από το ΓΣΠ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας