Τεχνικά προβλήματα που της έριξαν… ταχύτητα επηρέασαν την Πύλη Εμβολιασμού

Άγγιξαν τις 7 χιλιάδες τα νέα ραντεβού για εμβολιασμό που διευθετήθηκαν σήμερα μέχρι τις 10:00, μέσω της Πύλης Εμβολιασμού, στο πλαίσιο υλοποίησης του Εθνικού Πλάνου Εμβολιασμού για την COVID-19.

Η Πύλη Εμβολιασμού άνοιξε σήμερα στις τις 7:30 το πρωί για τα άτομα 27-28 ετών και θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 8 το βράδυ.

Σύμφωνα με το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής μέχρι τις 11:00πμ, διευθετήθηκαν συνολικά πέραν των 7,000 ραντεβού, ενώ η διαδικασία διευθέτησης ραντεβού θα συνεχιστεί μέχρι τις 20:00μμ.

Πρόβλημα στην Πύλη

Σημειώνεται πως, κατά τη σημερινή μέρα, παρατηρήθηκαν μέχρι τις 09:00 πμ τεχνικά ζητήματα που επηρέαζαν την ταχύτητα εξυπηρέτησης των πολιτών, ενώ, ακολούθως, συνεχίστηκε η ομαλή λειτουργία της Πύλης και η διευθέτηση ραντεβού.

Μέχρι τις 10 Μαΐου έγιναν 371.430 εμβολιασμοί

Όπως σημειώνει το αρμόδιο Υπουργείο μέχρι τις 10 Μαΐου έγιναν 371.430 εμβολιασμοί, με χορήγηση 42,2 δόσεων ανά 100 κατοίκους.

Οι 284.264 (38,4%) αφορούν άτομα που εμβολιάστηκαν με την 1η δόση, ενώ οι 87,166 αφορούν σε άτομα που ολοκλήρωσαν το εμβολιαστικό τους σχήμα (11,8%).

Ανοίγει ξανά την Τετάρτη

Η Πύλη Εμβολιασμού θα ανοίξει ξανά αύριο, Τετάρτη από 7:30 το πρωί μέχρι 5:30 το απόγευμα και για τις ηλικίες 25-26 ετών.

Η Πύλη Εμβολιασμού θα είναι προσβάσιμη μόνο για τις ηλικίες που αναφέρονται στην κάθε περίπτωση και όχι για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Οι εμβολιασμοί θα γίνονται με τα διαθέσιμα αδειδοτημένα εμβόλια στα Κέντρα Εμβολιασμού που λειτουργούν σε όλες τις Επαρχίες.

Εμβολιαστική κάλυψη ανά Επαρχία

Εξάλλου, την ώρα που ο προγραμματισμός των ραντεβού συνεχίζεται κανονικά, σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί ανά Επαρχία.

Πιο συγκεκριμένα στη Λευκωσία η εμβολιαστική κάλυψη είναι 37,1%, στη Λεμεσό 34,6%, στη Λάρνακα 35,6%, στην Πάφο 40,1% και στην Αμμόχωστο 33,1%.

Δειτε Επισης

Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Παίρνει τις λιμουζίνες, δίνει μικρότερα ηλεκτρικά οχήματα στους αξιωματούχους η Κυβέρνηση-1.6 εκ. ευρώ το κόστος
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ
Δέσμευση Βουλής για προώθηση υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή
Δύσκολη συζήτηση των 27 στις Βρυξέλλες για ανταγωνιστικότητα λόγω κεφαλαιαγορών