Πώς θα γίνει ο επαναπραγραμματισμός ραντεβού για όσους εμβολιάστηκαν με AstraZeneca

Αρχίζει εντός των επόμενων ημερών ο επαναπρογραμματισμός των ραντεβού πολιτών, στους οποίους χορηγήθηκε η πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξεκλειδώνει με safe pass και μαζικούς εμβολιασμούς η Κύπρος-Τα μέτρα σε ισχύ

Λόγω της απόφασης για χορήγηση της β’ δόσης, στις 8 αντί στις 12 εβδομάδες, θα γίνει επαναπρογραμματισμός για όσους δεν παρήλθαν δέκα εβδομάδες από τον εμβολιασμό τους. Όπως ανέφερε στον REPORTER η αναπληρώτρια Διευθύντρια των ιατρικών υπηρεσιών, θα σταλούν sms σε περίπου 60 χιλιάδες άτομα που επηρεάζονται, στο οποίο θα αναγράφεται η ώρα και η νέα ημερομηνία των ραντεβού τους.

«Είμαστε σε συνεννόηση με το Υφυπουργείο Καινοτομίας για να γίνει συνολική μεταφορά των ραντεβού. Για παράδειγμα εάν έκλεισαν 400 ραντεβού σε μία ημερομηνία, θα μετακινηθούν όλα μαζί σε μία άλλη», διευκρίνισε η Όλγα Καλακούτα.

Όπως εξήγησε θα σταλεί αρχικά ένα γραπτό μήνυμα με την ώρα και την νέα ημερομηνία του ραντεβού. Ακολούθως όταν πλησιάσει η μέρα του ραντεβού, θα σταλεί και δεύτερο γραπτό μήνυμα για υπενθύμιση των δικαιούχων. Σημείωσε δε πως δεν θα δίδεται η ευκαιρία για επιλογή ώρας και ημερομηνίας.

«Θα γίνει με συγκεκριμένο τρόπο η διευθέτηση των νέων ραντεβού, ώστε να μην επηρεάζει τον καινούριο προγραμματισμό», ανέφερε η αναπληρώτρια Διευθύντρια των Ιατρικών Υπηρεσιών.

Η κ. Καλακούτα ανέφερε πως αρχικά ο επαναπρογραμματισμός θα γίνει πιλοτικά για κάποια ραντεβού, για να διαφανεί εάν προκύπτουν προβλήματα, σημειώνοντας ότι το πιθανότερο, είναι να παραμείνει ενεργό και το δεύτερο ραντεβού (στις 12 εβδομάδες) των πολιτών, προκειμένου να μπορούν να επιλέξουν. «Αναμένουμε ενημέρωση από το Υφυπουργείο Καινοτομίας, για να δούμε τεχνικά πως θα λειτουργήσει η διαδικασία».

Οποιοσδήποτε πολίτης χρειάζεται διευκρινίσεις για τον επαναπρογραμματισμό ραντεβού, μπορεί να καλεί στο Κέντρο Τηλεξυπηρέτησης 1474.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Φιντάν: Ο Νετανιάχου θέλει να σύρει σε πόλεμο τη Μέση Ανατολή για να παραμείνει ο ίδιος στην εξουσία
Ιωάννου: Είμαστε αρωγοί πρωτοβουλιών αναβάθμισης κοινωνικού κράτους
ΒΙΝΤΕΟ: Ηφαίστειο εξερράγη στη βορειοανατολική Κελέβη-Εκκενώθηκαν δύο χωριά
Το Ισραήλ «ζυγίζει» τις επιλογές του για την απάντηση στο Ιράν
Φωλιές ανθρωποπουλιών για καταπολέμηση τρωκτικών δίνει το Υπ. Γεωργίας
Κλείδωσαν τα επόμενα ραντεβού του Προέδρου με Ολγκίν-Στις 2 Μαίου μεταβαίνει στον Λίβανο με την Ούρσουλα
Αναχώρησαν προς το άγνωστο οι πέντε βάρκες που ανακόπηκαν από τις κυπριακές Αρχές στα σύνορα του Λιβάνου
Την ανάγκη ηλεκτρικών διασυνδέσεων τόνισε ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας σε επίπεδο ΕΕ
Microsoft: Ρωσικές διαδικτυακές εκστρατείες έχουν στόχο να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών
Πολύ διαδεδομένη η διαφθορά στα κατεχόμενα, σύμφωνα με ερωτηθέντες σε έρευνα