Δευτέρα 8 Αυγ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Πώς θα γίνει ο επαναπραγραμματισμός ραντεβού για όσους εμβολιάστηκαν με AstraZeneca

  10/05/2021 13:14
Πώς θα γίνει ο επαναπραγραμματισμός ραντεβού για όσους εμβολιάστηκαν με AstraZeneca

Πώς θα γίνει ο επαναπραγραμματισμός ραντεβού για όσους εμβολιάστηκαν με AstraZeneca

  10/05/2021 13:14

Αρχίζει εντός των επόμενων ημερών ο επαναπρογραμματισμός των ραντεβού πολιτών, στους οποίους χορηγήθηκε η πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξεκλειδώνει με safe pass και μαζικούς εμβολιασμούς η Κύπρος-Τα μέτρα σε ισχύ

Λόγω της απόφασης για χορήγηση της β’ δόσης, στις 8 αντί στις 12 εβδομάδες, θα γίνει επαναπρογραμματισμός για όσους δεν παρήλθαν δέκα εβδομάδες από τον εμβολιασμό τους. Όπως ανέφερε στον REPORTER η αναπληρώτρια Διευθύντρια των ιατρικών υπηρεσιών, θα σταλούν sms σε περίπου 60 χιλιάδες άτομα που επηρεάζονται, στο οποίο θα αναγράφεται η ώρα και η νέα ημερομηνία των ραντεβού τους.

«Είμαστε σε συνεννόηση με το Υφυπουργείο Καινοτομίας για να γίνει συνολική μεταφορά των ραντεβού. Για παράδειγμα εάν έκλεισαν 400 ραντεβού σε μία ημερομηνία, θα μετακινηθούν όλα μαζί σε μία άλλη», διευκρίνισε η Όλγα Καλακούτα.

Όπως εξήγησε θα σταλεί αρχικά ένα γραπτό μήνυμα με την ώρα και την νέα ημερομηνία του ραντεβού. Ακολούθως όταν πλησιάσει η μέρα του ραντεβού, θα σταλεί και δεύτερο γραπτό μήνυμα για υπενθύμιση των δικαιούχων. Σημείωσε δε πως δεν θα δίδεται η ευκαιρία για επιλογή ώρας και ημερομηνίας.

«Θα γίνει με συγκεκριμένο τρόπο η διευθέτηση των νέων ραντεβού, ώστε να μην επηρεάζει τον καινούριο προγραμματισμό», ανέφερε η αναπληρώτρια Διευθύντρια των Ιατρικών Υπηρεσιών.

Η κ. Καλακούτα ανέφερε πως αρχικά ο επαναπρογραμματισμός θα γίνει πιλοτικά για κάποια ραντεβού, για να διαφανεί εάν προκύπτουν προβλήματα, σημειώνοντας ότι το πιθανότερο, είναι να παραμείνει ενεργό και το δεύτερο ραντεβού (στις 12 εβδομάδες) των πολιτών, προκειμένου να μπορούν να επιλέξουν. «Αναμένουμε ενημέρωση από το Υφυπουργείο Καινοτομίας, για να δούμε τεχνικά πως θα λειτουργήσει η διαδικασία».

Οποιοσδήποτε πολίτης χρειάζεται διευκρινίσεις για τον επαναπρογραμματισμό ραντεβού, μπορεί να καλεί στο Κέντρο Τηλεξυπηρέτησης 1474.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας