Δήμοι και κοινότητες αναβαθμίζουν τις παραλίες τους για να υποδεχτούν λουόμενους

Δήμοι και Κοινότητες της επαρχίας Πάφου προχωρούν σε καθαριότητα των παραλιών τους για να υποδεχτούν τους λουόμενους μετά και την άρση του lockdown.

Επί ποδός βρίσκονται τα συνεργεία του Δήμου Πάφου για τον ευπρεπισμό των παραλιών, σύμφωνα με τον Γιάννη Σταυρινού, Επιθεωρητή παραλιών του Δήμου Πάφου, καθώς από σήμερα ξεκινά η τοποθέτηση κρεβατιών και ομπρελών.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Σταυρινού ανέφερε πως συνεργεία του Δήμου Πάφου προχωρούν σε καθαρισμό των παραλιών, όπως τα Δημοτικά Μπάνια, την παραλία Παχύαμμου, την παραλία του πρώην Σόδαπ, την παραλία Βρυσούθκια, την παραλία του Φάρου και την παραλία Παλαιόκαστρα.

Είπε ακόμη ότι oι παραλίες  θα ανοίξουν σήμερα με βάση το διάταγμα και με βάση το προηγούμενο υγειονομικό πρωτόκολλο που ίσχυε το 2020 όσον αφορά την παροχή υπηρεσιών, την οργάνωση και τον έλεγχο των παραλιών.

Αναφέρθηκε και στον καθαρισμό της παραλίας πρώην Σόδαπ, λέγοντας ότι θα γίνει μετά την ολοκλήρωση του έργου του καφεστιατορίου. Ο Επιθεωρητής παραλιών του Δήμου Πάφου ανέφερε πως ιδιαίτερη βαρύτητα δίδει ο Δήμος Πάφου στην εξυπηρέτηση των λουομένων με αναπηρίες όσον αφορά την προσβασιμότητά τους στις παραλίες.

Ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως η Τοπική Αρχή θα προχωρήσει μέσω του Υφυπουργείου Τουρισμού στην αγορά καλάθων ανακύκλωσης σε έξι σημεία, αλλά και καινούργιων ντουζ με στόχο την εξυπηρέτηση των λουομένων της δημοτικής παραλίας της Π. Χρυσοχούς. Ενδεικτικά ο κ. Παπαχριστοφή ανέφερε πως συνεργεία του Δήμου θα εργαστούν για την αφαίρεση πετρών από την άμμο από τον Ιούνιο.

Στο μεταξύ, στον καθαρισμό του παραλιακού του μετώπου έχει προχωρήσει και ο Δήμος Γεροσκήπου, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γεροσκήπου Μιχάλη Παυλίδη. Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Παυλίδης ανέφερε πως η παραλία της Γεροσκήπου αποτελεί ένα από τα ομορφότερα παραλιακά μέτωπα της Κύπρου και οι εργασίες ευπρεπισμού ξεκίνησαν εδώ και μερικές ημέρες. 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πέγειας Μαρίνος Λάμπρου είπε στο ΚΥΠΕ πως ο Δήμος Πέγειας επικεντρώνεται στο να προσφέρει στους λουόμενους μια παραλία καθαρή, ασφαλή για την περιοχή, αλλά και όσες παραπάνω υπηρεσίες μπορεί στο κοινό, που την επισκέπτεται. Ο Κόλπος των Κοραλίων πρόσθεσε θεωρείται από τις πιο ειδυλλιακές παραλίες της Κύπρου και ως εκ τούτου ήδη συνεργεία του Δήμου προχωρούν στον ευπρεπισμό τους αλλά και στον καθαρισμό της παραλίας από τα φύκια. 

Εξάλλου η κοινοτική παραλία «Πότιμα» στην Κισσόνεργα είναι έτοιμη να υποδεχθεί το κοινό, καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κ.Σ. Κισσόνεργας, Γιώργο Στυλιανού, έχουν αποπερατωθεί έγκαιρα οι εργασίες αναβάθμισης και διαμόρφωσης. Αυτές περιελάμβαναν την βελτίωση του χώρου, καθώς επίσης και την αναβάθμιση των διευκολύνσεων που θα παρέχονται στους λουόμενους, ούτως ώστε να διασφαλίζεται η υγιεινή και ασφάλεια των λουομένων.

Επιπρόσθετα ο κ. Στυλιανού ανέφερε πως έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή από το Κ.Σ. Κισσόνεργας, σε συνεργασία πάντοτε με τον διαχειριστή της παραλίας, ώστε να διαμορφωθεί κατάλληλα ο χώρος της παραλίας και να επιτυγχάνεται η απαραίτητη αποστασιοποίηση ανάμεσα στα κρεβατάκια και τις ομπρέλες, να γίνονται οι απαραίτητες απολυμάνσεις στα κρεβατάκια και να εφαρμόζονται όλα τα μέτρα, όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο.

Ενόψει της άρσης των μέτρων του lockdown, το κοινοτικό συμβούλιο Κισσόνεργας προγραμματίζει, συνέχισε, εκστρατεία καθαρισμού όλου του παραλιακού μετώπου και ακτογραμμής της Κισσόνεργας, συμπεριλαμβανόμενου και του παραλιακού πεζόδρομου, ο οποίος έχει αυξημένη επισκεψιμότητα αυτή την περίοδο.

Αναμένεται ότι η παραλία λουομένων Κισσόνεργας `Πότιμα` καθώς επίσης και ο παραλιακός πεζόδρομος της Κισσόνεργας θα έχουν αρκετούς επισκέπτες και θα είναι και φέτος σημείο αναφοράς για όλη την Πάφο, κατέληξε ο κ. Στυλιανού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Συννεφιασμένος ο καιρός, στους 28 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Το ΕΕΕ στα θύματα βίας δεν είναι βάρος για το κράτος, είναι αφαίρεση δύναμης από τους θύτες
Φωλιές ανθρωποπουλιών για καταπολέμηση τρωκτικών δίνει το Υπ. Γεωργίας
Ανάγκη βελτίωσης νομοθεσίας για Nέο Σύστημα Διορισίμων-Αναμένεται συνάντηση ΟΛΤΕΚ με ΥΠΑΝ
Απεργούν οι μηχανολόγοι και ηλεκτρολόγοι-Ζητούν αυξήσεις μισθών, ωφελήματα και Συλλογική Σύμβαση
Με περικοπές σε ενοίκια και φοιτητικά επιδόματα ο προϋπολογισμός ΤΕΠΑΚ-Αρχίζει έλεγχο το ΥΠΑΝ
Μιχαηλίδου: Χρέος να αγωνιστούμε για την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας
Προβληματίζουν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή-Δεν επηρεάστηκε ο τουρισμός στην Κύπρο
Άνοδος σχεδόν 10% στις τουριστικές αφίξεις τον Μάρτιο
Παίρνει θέση το Τμήμα Δασών-«Συντήρηση μόνο οδικού δικτύου στον Ακάμα»