Ανέβασαν ρολά οι χώροι εστίασης-Aπό τις πρωινές ώρες η διακίνηση των πελατών

Με αισθήματα χαράς και την ευχή να πάνε όλα καλά, οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής της επαρχίας Πάφου, ανέβασαν σήμερα ρολά και άρχισαν να υποδέχονται τους πρώτους πελάτες. Δύσκολο μέτρο το Safepass, λένε, εντούτοις επισημαίνουν ότι κάποιοι πελάτες επιδεικνύουν από μόνοι τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή το τεστ.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ) Φύτος Θρασυβούλου ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως το μέτρο του safepass αποτελεί ένα δύσκολο μέτρο, το οποίο ευχήθηκε να λειτουργήσει μέσα στα πλαίσια της λογικής, ούτως ώστε να μην σημειωθούν προβλήματα. Απηύθυνε επίσης έκκληση στα μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κύπρου να διαχειριστούν την κατάσταση όσο καλύτερα μπορούν «χωρίς να δημιουργούν προβλήματα, και αναστάτωση στους θαμώνες των υποστατικών, αλλά με διακριτικότητα να επιτελούν το καθήκον τους». Ο κ. Θρασυβούλου ευχήθηκε όπως με τη σημερινή επαναλειτουργία των κέντρων αναψυχής να πάνε όλα καλά, να αρχίσουν οι πτήσεις και ο τουρισμός να διακινείται και να μπούμε σε ρυθμούς κανονικότητας.

Ο Δημήτρης Καλλής, Ταμίας του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Πάφου, ανέφερε πως ξεκίνησε από τις πρωινές ώρες η διακίνηση των πελατών, οι οποίοι από μόνοι τους και χωρίς να τους ζητηθεί, παρουσιάζουν το rapid test στο οποίο έχουν υποβληθεί ή το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους. Εμείς, συνέχισε, δεν είμαστε υποχρεωμένοι, ούτε μπορούμε να ζητήσουμε από κανέναν πελάτη το rapid test, αφού αυτό θα γίνεται από την Αστυνομία, στο πλαίσιο των σχετικών ελέγχων. Ωστόσο, παρατήρησε οι πελάτες από μόνοι τους δείχνουν το safepass. Επιπρόσθετα, ανέφερε πως οι καταστηματάρχες είχαν προβεί πριν το άνοιγμα στον καθαρισμό των χώρων τους, στις σχετικές απολυμάνσεις αλλά και στις παραγγελίες των προμηθειών τους. Ο κ Καλλής ευχήθηκε όπως το μέτρο αυτό με την παρουσίαση του safe pass καταργηθεί μετά τις 31 Μαΐου, αφού χαρακτήρισε δύσκολη την εφαρμογή του, ιδιαίτερα με τους ελέγχους της Αστυνομίας στα κέντρα αναψυχής.  

Ο Νίκος Σιμμιλίδης, ιδιοκτήτης του καφεστιατορίου στην Κάτω Πάφο ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως άνοιξε την επιχείρηση του σήμερα με αισιοδοξία, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα και όλα τα υγειονομικά μέτρα που καθορίζει το Υπουργείο Υγείας, προσθέτοντας πως δειλά - δειλά θα εισέλθουν στη ρουτίνα της δουλειάς. Το θέμα του safepass, είναι κάτι, όπως είπε, που αφορά την Αστυνομία, τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού και τους Υγειονομικούς επιθεωρητές.  «Είναι ένα μεταβατικό στάδιο το οποίο πρέπει να περάσουμε, αλλά και για να εισέλθουμε στην καθημερινότητα μας θα πρέπει να αντιληφθούν οι πολίτες ότι θα πρέπει να ενταχθούν στο πρόγραμμα εμβολιασμού», είπε. Εξέφρασε τέλος την ελπίδα πως ανάλογα και με την εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης το Υπουργείο θα κάνει δεύτερες σκέψεις για τη συνέχιση του μέτρου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo
Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα
Το Υπουργείο Γεωργίας καλεί το κοινό να προστατεύσει την κυπριακή τουλίπα
Πλάνο για κοινό «ευρωπαϊκό πτυχίο» προωθεί η Κομισιόν
Εργασίες συντήρησης του Δικτύου Υψηλής Τάσης στην Επαρχία Πάφου
Για τις δράσεις του Συνδέσμου «Προμηθέας» ενημερώθηκε ο Υπουργός Υγείας
Πόρισμα διοικητικής έρευνας Ακάμα και χρονοδιάγραμμα ζητά η Επιτροπή Περιβάλλοντος
Σε άλλη χώρα γεννήθηκε το 22,7% των κατοίκων της Κύπρου