Νέα μέτρα ενόψει του Μπαϊραμιού στα κατεχόμενα-Αναμένονται οι τελικές αποφάσεις σήμερα

Με τον τίτλο «Δεν υπάρχει κλείσιμο στο Μπαϊράμι», η Χαλκίν Σεσί στο πρωτοσέλιδό της, γράφει ότι το «υπουργείο υγείας» αποφάσισε να προχωρήσει σε κάποιες χαλαρώσεις σύμφωνα πάντα με τις προτάσεις της «ανώτατης επιτροπής λοιμωδών νοσημάτων» αρχίζοντας από τις 9 Μαΐου, παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, τα νέα μέτρα αναφέρουν ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας θα συνεχίσει να αρχίζει στις 21.00 μέχρι τις 05.00 το πρωί της επόμενης ημέρας μέχρι και τις 27 Μαΐου, ενώ εάν δεν υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή στις αποφάσεις, από τις 27 Μαΐου και μετά η απαγόρευση κυκλοφορίας θα αρχίζει στις 22.30 μέχρι τις 05.00 το πρωί της επόμενης ημέρας.

Οι αγορές λιανικού εμπορίου καθώς και όλοι οι τομείς υπηρεσιών θα είναι ανοιχτοί από τις 07.00 και 08.30 αντίστοιχα μέχρι τις 20.30 το βράδυ. Στις 16 Μαΐου, ημέρα Κυριακή θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός για επείγουσες ανάγκες.

Λόγω του Μπαϊραμιού, που αρχίζει στις 13 Μαΐου, θα υπάρχουν επιπρόσθετες ναυλωμένες πτήσεις. Όμως, ανακοινώθηκε ότι δεν θα πραγματοποιηθούν εορτασμοί ή εκδηλώσεις σε οποιοδήποτε χώρο. Με σκοπό να εμποδιστεί η αύξηση των κρουσμάτων στα κατεχόμενα, αποφασίστηκε ότι θα υπάρχουν περιορισμοί στις επισκέψεις και προτείνεται να εορτασθεί μόνο στο πλαίσιο της πυρηνικής οικογένειας.

Στο μεταξύ, αποφασίστηκε η απαγόρευση της έλευσης επιβατών στα κατεχόμενα - εκτός από «υπηκόους» του ψευδοκράτους -  από τις 24 Μαΐου εάν θα ταξιδεύσουν από Ινδία, Βραζιλία, Νιγηρία, Κόγκο, Σιέρρα Λεόνε, και Καμερούν, στις οποίες έχει σημειωθεί αύξηση των κρουσμάτων.

Από τις 27 Μαΐου, θα επιτρέπεται και η ζωντανή  μουσική σε χώρους εστίασης και εάν δεν υπάρξει οποιαδήποτε άλλη απόφαση μέχρι τότε, θα επαναλειτουργήσουν και τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.

Από τις 17 Μαΐου αρχίζουν οι προπονήσεις ομάδων σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους με προσκόμιση εβδομαδιαίου αρνητικού αποτελέσματος εξέτασης PCR καθώς αγώνες χωρίς θεατές.

Αποφασίστηκε ότι από τις 27 Μαΐου, θα αρχίσουν να διεξάγονται τελετές γάμων, αρραβώνων, καθώς και άλλες τελετές, σύμφωνα με τους κανόνες.

Τέλος, ανακοινώθηκε ότι στις 10 Ιουνίου θα προβούν σε νέες αξιολογήσεις για τις διελεύσεις στα κατεχόμενα χωρίς καραντίνα ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας προέλευσης των ατόμων καθώς και σε αξιολογήσεις για να επιτραπεί η είσοδος στα κατεχόμενα εμβολιασμένων ατόμων ή με προσκόμιση διπλού αρνητικού αποτελέσματος εξέτασης PCR.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα